Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius aka. WPA Enterprise

Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius

Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius

Acum net-ul wireless este omniprezent, de aceea securitatea rețelelor fără fie este extrem de importanta. Zilnic ne expunem viata online, facem plați, conversam în privat; De aceea este absolut esențial ca rețeaua noastră wifi sa fie securizata cat se poate de bine.

Securitatea rețelelor Wireless este foarte slaba.

Securitatea rețelelor Wi-Fi este o mare problema, pe care producătorii de hardware și experții ce stabilesc standardele, nu vor sa o recunoască, sau o recunosc printre dinți.

Adevărul despre securitatea rețelelor Wi-Fi.

Adevărul este ăsta: Orice pusti cu cunoștințe minime și hardware relativ ieftin, poate sparge orice rețea WiFi, indiferent sa este WEP, WPA sau WPA2. Aici nu ma refer doar la bug-ul WPS.

Care este soluția pentru o mai buna securitate Wi-Fi?

Din fericire, peste WPA2 home, mai avem un nivel de securitate care se numește WPA Enterprise. Acest mod de autentificare introduce în schema un server (o componenta noua în rețea) care va tine evidenta utilizatorilor care se conectează la wifi. Acest server se numește Radius și poate fi instalat foarte ușor.

Ce este un server Radius?

Serverul radius este o aplicație care poate rula pe Windows sau Linux, care tine evidenta datelor de logare și ajuta routerul în procesul de autentificare. In aceasta ecuație, serverul Radius oferă și alte avantaje.

Avantaje wifi cu server Radius (WPA Enterprise).

1. Autentificare individuala pentru utilizatori
2. Criptare foarte avansata cu certificate
3. Eliminare individuala pentru anumiți useri
4. Securitate îmbunătățita fata de WPA2 Personal

Dezavantaje wifi cu server Radius (WPA Enterprise).

1. Un device în plus în rețea (rezolvare cu Raspberry PI)
2. Configurare descurajanta pentru începători (cu tutorialul este simplu)

Descărcare FreeRadius pentru Windows

Tutorial video – Securitate maxima Wi-Fi cu server Radius



Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (29)

  • felicitari pt tutorial chiar util, insa am o intrebare e posibil sa spun o prostie dar totusi intreb daca ai folosi un mini pc prin usb-ul routerului Asus RT-AC66U asta il detin ar putea functiona sau trebuie obligatoriu prin cablu?
    Nu tin in functiune un pc 24/24 de aceea intreb ar functiona sau nu......

  • Mulțumim Cristi,
    Dar se poate un tutorial cu server radius pe Raspberry PI dar și un tutorial cu server vpn?
    Se poate un tutorial cu construirea unui mini laptop cu Raspberry PI ?

  • Salut
    Subscriu m-ar interesa foarte mult un tutorial pt radius pe raspberry pi. Am incercat sa fac asa ceva acum ceva vreme insa fara succes, Ce ar fi de mentionat dupa parerea mea este ca nu toate routerele suporta conexiune prin server radius. Spun asta deoarece am auzit de unii care incercau asta pe routere rtc ...

  • Pai hai sa facem treaba pana la capat !... Asteptam instalarea pe Raspberry Pi. Cred ca asta este viitorul sescurizarii retelelor.

Related Post

This website uses cookies.