Seagate Expansion 2 TB, hard disk extern USB 3.0 la pret foarte bun

Seagate este o companie bine cunoscuta care produce dispozitive de stocare pentru consumatori si mediul business. Astazi va voi prezenta un hard disk extern produs de Seagate, care este foarte incapator si merge chiar si pe un telefon, da ati auzit bine, conectati hard disk-ul la telefon cu un cablu USB OTG si transferati filmele si pozele ca sa eliberati memoria interna a telefonului, chestie necesara pentru aplicatiile mobile noi care consuma foarte mult spatiu.
Seagate Expansion este un model de 2,5 inch, formatul acela mic de laptop. In general hard disk-ul format de 2,5 inch este bland cu consumul de energie, putand fi alimentat cu doar 300-500 mAh / 5V, curent disponibil chiar si pe USB 2.0. Cu toate astea hard disk-ul extern Seagate Expansion 2 TB are interfata USB 3.0, asta ne garanteaza o viteza maxima de transfer (limita hard disk-ului) daca-l conectam pe USB 3.0.
In testele mele am atins viteze maxime de pana la 150 MB/s iar viteza de croaziera este undeva in jur de 120-130 MB/s pentru fisiere mari (video, ISO, arhive mari) si sub 100 MB/s pentru fisiere mici. La fisierele mici este un overhead care nu poate fi depasit de hard disk-uri din cauza latentei foarte mari pe care o au sistemele mecanice. Un SSD poate obtine viteze mari chiar si cu fisiere mici, din pacate un SSD de 2 TB ar costa prea mult chiar si pentru bogatasii din top 300.
Pretul pentru acest hard disk este extraordinar de mic, costa aproape la fel de putin ca si un hard disk de 2 TB de laptop, insa acesta in plus are carcasa si interfata de la SATA la USB 3.0 care costa ceva. Probabil Seagate planuieste sa vanda extrem de multe unitatii ca sa-si acopere pierderile pe care le-a suferit de cand SSD-urile au intrat pe piata. Oricum noua ne convine, la acelasi pret avem viteza USB 3.0, capacitate mare de stocare si portabilitate.
O alta utilizare potrivita pentru acest hard disk este Windows To GO, o functie din Windows 8 si 8.1 care ne permite sa ne mutam intregul sistem de operare pe un hard disk extern si sa-l rulam pe orice pc care nu are sistem de operare, sau care are un sistem de operarew care nu ne place. Un tutorial despre Windows To GO am facut acum ceva vreme si va recomand sa-l vizionati.
Cand am conectat hard disk-ul la telefonul Oneplus One nu mi-a venit sa cred cat de bine merge si ce viteza de transfer am obtinut, se pare ca acest hard disk ar putea fi alimentat si solar, cred ca are un motor ultra performant care consuma foarte putin. Tehnologie ultra low power la un pret accesibil.
Ca sa conectez hard disk-ul la telefon am folosit un cablu USB OTG, daca nu aveti un astfel de cablu puteti gasi in magazine sa va puteti face chiar voi unul, exact cum am facut eu in tutorialul despre cum se face un cablu USB OTG. Pe usb OTG puteti conecta si alte dispozitive la telefon, cum ar fi o camera foto sau video.
Hard disk-ul din tutorial (recomand)
HDD extern Seagate Expansion 2TB, 2.5″, 5400 rpm, 8MB, USB 3.0, Negru
La un pret mai mic dar si capacitate mai mica (super pret):
HDD extern Seagate Expansion 1.5TB, 2.5″, USB 3.0, Negru


Vizionare placuta, nu uitati, daca nu gasiti pe acesta pagina ceea ce cautati, puteti vedea toate tutorialele in modul blog paginat sau toate tutorialele video dintr-o privire pe pagina cu arhivele nostre de tutoriale (aveti rabdare, sunt peste 1000 de tutoriale).
Daca vreti sa gasiti mai rapid un anumit subiect, folositi motorul de cautare cu termenul dorit, de exemplu “android root” sau “instalare windows”.

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (63)

  • Salut Cristi, Sarbatori Fericite !!! Vreau sa te anunt ca si eu am unul perfect identic, numai ca al meu are 1TB, spre deosebire de al tau, carcasa mea se poate desface pentru a inlocuii hardul daca se strica. Carcasa mea are tampoane de cauciuc si sub acele picioruse de cauciuc are suruburi si se poate desface usor.

    • Asta nu are niciun picioruș de cauciuc, am impresia ca este asamblat ca si telecomenzile, pe baza de clipsuri.

  • E foarte bun hard-disk-ul insa e pacat ca e limitat hardware din firmware, face figuri pe OS X. Pur si simplu nu il vede atunci cand este formatat HFS+. E cunoscuta problema pe forumuri.

    • Sunt sigur ca exista vreo metoda să-l păcălești. In general cei de la Apple vor sa cumpăram doar de la ei, de aceea nu merge "out of the box".

    • Nu, pe Nexus 4 nu merge, Nexus 4 nu are suport USB OTG. Se pot găsii soluții, trebuie sa flash-uiesti un kernel care suporta USB OTG si folosești un hub usb alimentat. Din păcate el de baza nu suporta USB OTG si pe lângă asta nu are nici circuitele pentru alimentare "out".

  • Salut, Cristi. Îmi plac videotutorialele făcute de voi pentru a ne ajuta în viața de computer (viața petrecută la computer).Sărbători fericite și un an nou fericit!

    • Ma bucur ca îți plac tutorialele noastre, îți doresc si eu tot binele din lume. De fapt iti urez doar trei:
      1- Sănătate
      2- Fericire
      3- Bunastare
      Cu restul te descurci tu, eu doar atât am putut să-ți urez.

  • Sarbatori fericite!
    Faceti o treaba minunata va felicit tineti-o tot asa ,va urmaresc de ani buni!
    cu respect va salut !

  • Salut, eu am deja un hdd doar ca e de 500 GB, si l-am luat la oferta cu doar 49,99 lei . Asa este sunt foarte bune sunt multumit de el. Un an nou fericit!

  • Sarbatori fericite si multa sanatate Cristi,
    Admir foarte mult ceea ce faci si ma bucur ca impartasesti cunostintele cu noi cei de rand.
    O intrebare am si eu pentru tine referitor la aceste tipuri de HHD-uri. Este posibil ca aceste HHD-uri externale sa ruleze pe televizoare smart? In principiu vreau sa urmaresc filme direct de pe hdd-ul extern direct pe smart tv.Am tot auzit ca este daunator pentru tv si ca poate sa ii arda sursa.Nu ma pricep si tocmai de aia vreu o opinie profesionala.Multumesc!

    • Răspunsul simplu este "DA", merge sa vizionezi filme pe un Smart TV rulate de pe un HDD extern.
      Problema intervine arunci când vorbim de formate video/audio suportate de tv-ul tau. De asemenea unele televizoare sunt cam mofturoase când le pui sa deschidă un anumit format de subtitrare cu un anumit container " format pentru video/audio.
      Cea mai sigura setare este sa ai filmele in format AVI si doua subtitrari identice (una sub si alta art), subtitrările sa aibă aceeași denimire cu filmul si toate trei (film+sub+srt) sa fie băgate intr-un singur folder.
      Sper ca ai înțeles.
      La mulți ani!

      • Multumesc mi-a fost de mare ajutor.Referitor la formatele video imi merg bluray-urile,doar la cele de peste 10 gb nu le merge sonorul,dar cine stie la urmatoul upgrade de soft la tv poate vor merge si acelea.
        Multumesc inca o data si cele bune!

  • Salut Cristi,
    As vrea sa te intreb daca este posibil sa descarc pe un astfel de HDD prim intermediul unui smat phone si un cablu OTG pozele de pe cardul aparatului foto, pentru a nu mai lua laptopul cu mine in vacanta?
    Pot conecta in acelasi timp la telefon si un cititor de card si un HDD extern(printr-un hub usb) si prin intermediul telefonului sa mut informatia de pe card pe HDD? Le va vedea telefonul in acelasi timp?
    Sarbatori fericite!

    • Pai de ce nu ar merge?
      Transferi de pe cardul aparatului in telefon si din telefon in hard disk.
      Acum contează daca telefonul se înțelege bine cu cititorul de carduri. Nu toate cititoarele sunt la fel.

  • La multi ani, sanatate si fericire! Imi pare rau sa va spun ca MS)Microsof} si-a tras cu stangul in dreptul cu Windows 10. Nu prinde nicaieri.. Va doresc sanatate si cam asta e!!!

Related Post

This website uses cookies.