SARDU, creare stick USB sau CD/DVD multi boot cu unelte de diagnostic, devirusare, recuperare – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre SARDU sau Shardana Antivirus Rescue Disk Utility. Un soft ce ne permite sa facem un stick USB bootabil sau o imagine ISO (pe care va trebui sa o ardem pe un CD sau DVD boot-abil) cu diferite unelte ce ne vor ajuta sa ne scanam calculatorul de virusi, sa recuperam date, sa repartitionam hard disk-ul mai pe scurt, ne va face un stick USB sau va genera o imagine ISO cu tot ce avem nevoie pentru diagnosticarea si repararea sistemului la nivel software.
In cazul in care dorim sa facem un stick USB cu toate aceste unelte de diagnosticare, va trebui sa ne asiguram ca stick-ul este formatat in FAT32.
Daca nu dorim sa folosim uneltele puse la dispozitie de SARDU, acesta include cateva utilitare de baza cum ar fi:
– managere de bot – SuperGrubDisk 1 si 2, PLoP
– testarea memoriei RAM – MemTest
– unealta pentru detectarea hardware-ului – Hardware Detection Tool (HDT)
– recuperarea partitiilor – Testdisk
– soft de recuperare a datelor, documentelor, pozelor, clipurilor video – PhotoRec
– scanare pentru depistarea parolelor – LiloPwd for dump LILO
Toate acestea le vom putea folosi chiar daca alegem sa nu bifam utilitare existente in categoriile Antivirus, Utility, Linux Live, Windows, insa va trebui sa generam imaginea ISO sau sa le scriem pe un stick USB cu ajutorul lui SARDU. SARDU este unealta ideala pentru cei care doresc sa deviruseze calculatoare din boot cu diferite suite antivirus. De foarte multe ori este recomandat sa se foloseasca o scanare din boot si nu una din Windows in timp ce sistemul de operare ruleaza. Scanarea din boot este mult mai eficiente iar argumentele au fost specificate in tutorialul video. Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum se foloseste SARDU si ce putem realiza cu ajutorul lui.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (68)

  • cum se face scanarea cu un antivirus din boot? foarte bune tutorialele voastre tineti-o tot asa formati o echipa foarte buna

    • ASUS:
      Aa si am mai uitat ceva unde se descarca imaginile iso ca nu gasesc nimic in AppData acolo unde e locul de descarcare ?

      S-a spus in tutorial unde le descarca. Drept dovada te-ai crezut destept si ai derulat. NASOL.

      s3banu:
      cum se face scanarea cu un antivirus din boot? foartebune tutorialele voastre tineti-o tot asa formati o echipa foarte buna

      Pai s-a aratat asta in tutorialul video de mai sus. Si tu ai derulat. Derulati fratilor si puneti intrebari stupide pe rubrica de comentarii. Frumos!

  • foarte tare acest SARDU, auzisem de el si in trecut, dar sincer nu aveam incredere in el, dar dupa ce l-a prezentat Adi l-am si ars pe DVD, mi se pare extraordinar, si nu ar trebui sa ii lipseasca nimanui

  • Foarte util tutorialul multumesc Adrian. Eu am o problema cu internetul mi se incarca foarte greu site-urile am refacut si windows-ul dar am sters decat partitia C.Chestia e ca nu inteleg ce virus am luat ca daca conectez alt pc sau laptop la acelasi modem si pornesc in acelasi timp site-ul vostru de exemplu pe laptop se incarca mai repede decat pe pc-ul meu , numai daca intru in Network Connection si dau click dreapta pe Local Area Connection 2 si disable si repede enable numai atunci se incarca repede timp de 2 minute merge asa.Daca o sa formatez tot o sa scap de problema ?

  • Aa si am mai uitat ceva unde se descarca imaginile iso ca nu gasesc nimic in AppData acolo unde e locul de descarcare ?

  • Si noi multumim pentru tutorial.Am un DVD cu o versiune mai veche de Sardu,dar sincer il car degeaba dupa mine,nu l-am folosit niciodata.Poate acum o sa fac un stick cu asa ceva.

  • Ele , sau mai bine zis Dr.Web merge pe slax . Are aproape acelasi boot meniu .

    Faceti plz un tutorial despre: Windows Passward Remover 7.01

Related Post

This website uses cookies.