Safari pentru platforma windows, un browser interesant – tutorial video HD

In tutorialul video de azi vom avea ocazia sa incercam browserul Safari care a facut o trecere la platforma Windows venind de pe Mac os unde acesta este browser Default (principal).

Am fost surprins sa vad cit de bine sa misca si cit de frumoase sint efectele cu care ne-au obisnuit cei de la Apple pe portabilele lor, efecte pe care le-au implementat si in acest browser.

Inca de la primul start iti sare in ochi lipsa butonului Home, dar este un lucru care se remediaza foarte usor dupa numai citeva click-uri, ar fi fost bine daca ar fi pus ei pe interfata din prima acest buton cu care utilizatorii de windows sint obisnuiti de la Internet Explorer sau Mozilla Firefox.

Restul comenzilor sint destul de putine, dar parca nici nu trebuiau mai multe, in caz ca va lipseste ceva puteti rezolva prin customizarea toolbar-ului .

Pe partea dreapta se poate observa un buton ce are pe el un gindac, acesta este pentru “bug report” adica pentru raportarea anumitor erori pentru ca cei de la Apple sa le poata remedia, in caz ca intilniti unele erori nu va feriti sa folositi acel butonas .

Ce mai uimit pe mine cel mai tare a fost momentul in care Safari a trecut cu 100% testul ACID3 in timp ce Mozilla Firefox a obtinut doar 70% la acest test, trebuie sa mentionez ca 100% este maximul posibil la testul ACID3.

In final eu va recomand acest browser pentru momentele in care nu vreti sa folositi browserul principal si chiar si atunci cind aveti nevoie de viteza mai buna de incarcare.

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

  • Felicitari Cristi va scriu de pe safari sa stii k e foarte rapid frate,incarca pagina cu viteza luminii,daca ar avea si "puterea" de customizare a firefoxului ar fi tot ce-si poate dori un user!!!

  • @Adrian:
    De aia cistiga firefox pentru ca este extrem de flexibil, e ca un fel de modelino.
    Pina la urma cind pui plugin-uri se cam incetineste firefoxul, nu este totul viteza pina la urma.
    Este important sa ai la dispozitie o multime de "scule" pentru ca faci tu zi de zi.
    O sa fac un tutorial despre citeva plugin-uri cel putin incredibile ce functioneaza pe firefox.
    Pina la urma cred ca schimb browserul secundar, pina acum aveam opera, dar cred ca ma mut pe SAFARI, merita.

  • @cristi-admin: Eu aveam IE8 secundar (nu stiu ce ma apucat) de baza firefox si 3 Google Chrome...Acum dupa tutorial Safari secundar si firefox de baza si 3 tot Google Chrome a ramas...l-am scos pe IE8!!! Asta e puterea lui firefox il poti "tuna" la maxim frate...pe cand celelalte degeaba sunt rapide ca...nu prea ai ce-ti trebuie!! Pt cine face doar simplu browsing si viziteaza siteuri si atat recomand cu caldura safari si Google Chrome despre care voi face maine un tutorial si daca Cristi va avea timp il va urca tot maine! Il facusem dar am uitat sa mentionez ceva foarte important si tre sa-l refac :(

  • Din setarile borwser-ului (options) sau te intreaba el la pornire. Eu unul am dat sa nu mai porneasca pe cele de pe micvrosoft ca urasc cu patima IE.

Related Post

This website uses cookies.