Rufus, cea mai simpla metoda de creare a unui stick USB bootabil cu Windows XP – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre o aplicatie portabila (nu necesita instalare) capabila sa ruleze pe orice versiune de Windows 32 sau 64 biti ce ne va permite sa cream rapid si in cel mai simplu mod, un stick USB bootabil cu Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Hiren`s BootCD sau distributii Linux.
Noi am mai realizat in trecut un tutorial despre Cum se instaleaza windows xp de pe un stick usb bootabil insa metoda prezentata in acel tutorial este una mai complexa ca sa nu mai vorbim de faptul ca multi utilizatori au primit tot felul de erori sau nu au reusit sa duca la bun sfarsit sarcina de a face un stick USB bootabil cu Windows XP. Un alt impediment folosind metodele vechi de a face un stick USB bootabil cu Windows XP este acela ca rezultatul final este putin neobisnuit. Modul in care trebuie sa folosesti ulterior stick-ul USB pentru a instala Windows XP este ciudat, vei fi intampinat de un ecran negru cu scris alb unde vei avea 2 pasi de urmat, dupa alegerea primului pas si dupa primul restart va trebui sa bootezi iarasi de pe stickul USB si sa alegi pasul 2, practic o intreaga nebunie, foarte derutant pentru persoanele non tehnice.
Ei bine Rufus va face un stick USB cu Windows XP in cel mai simplu mod si marele avantaj este ca rezultatul final va fi unul placut. Practic cand vom boota de pe stick pentru a instala Windows XP, vom parcurge exact acelasi wizard ca si cum am face instalarea de pe un CD cu Windows XP, nu tu 2 pasi de instalare, nu tu wizard ciudat.
Trebuie sa retineti faptul ca va trebui sa setati BIOS-ul sa booteze de pe stick daca doriti sa faceti instalarea unui sistem de operare Windows de pe un stick USB. Daca nu stiti sa faceti asta, va sfatuiesc sa vizionati tutorialul colegului meu Cristi despre Citeva explicatii sumare despre setarile din BIOS
Eu in tutorialul video am intampinat si un BSOD la bootarea stickului intr-o masina virtuala pentru ca am facut stick-ul folosind o imagine ISO cu Windows XP modificata in care am integrat driverele AHCI pentru a putea instala Windows XP pe Netbook-ul meu ASUS.
Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea exact cel mai simplu si rapid mod de a crea un stick USB bootabil cu Windows XP.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (100)

  • Da foarte interesant Adriane programelu pentru punerea pe stik a win xp,super usor de pus fata de ala cu usb_prep8 petousb si cu linia de comanda. Incerc sa vad daca merge si am sa revin cu un comentariu.

  • Salut prieteni, ati ajuns la programele asta care face toata treaba ...am incercat pe wind xp functioneaza perfect insa nu este compatibil cu wind 7 si 8 daca vreti sa instalati folositi "win to flash"
    Ca sa zica asa fiecare cu treaba lui !
    App Am o placa de baza veche fara optinea de usb, poate ma lamureste cineva am incercat un bootloader si anume "plop" am setat din bios calea catre cd citeste de pe cd cand ii dau sa insteleze se blocheaza ...treba e urmatoarea ca usb-urile placii de baza nu sunt functionale asa ca am pus o placuta de usb-uri separat nu este integrata pe placa de baza ...

  • Cornel:
    Salut prieteni, ati ajuns la programele asta care face toata treaba …am incercat pe wind xp functioneaza perfect insa nu este compatibil cu wind 7 si 8 daca vreti sa instalati folositi “win to flash”Ca sa zica asa fiecare cu treaba lui !
    App Am o placa de baza veche fara optinea de usb, poate ma lamureste cineva am incercat un bootloader si anume “plop” am setat din bios calea catre cd citeste de pe cd cand ii dau sa insteleze se blocheaza …treba e urmatoarea ca usb-urile placii de baza nu sunt functionale asa ca am pus o placuta de usb-uri separat nu este integrata pe placa de baza …

    Cred ca nu ai citit cu atentie textul de deasupra tutorialului (am mentionat chiar si in tutorial)
    Rufus poate crea un stick USB bootabil cu orice versiune de Windows (XP, Vista, 7, 8) 32 sau 64 biti si chiar si cu unele distributii de Linux.
    Cand am testat softul, am facut-o din Windows 8, am facut un stick USB cu Windows XP, apoi unul cu Windows 7 si apoi unul cu Windows 8 ca mai apoi sa le folosesc pentru a le instala pe netbook-ul meu

  • felicitari ptr modul profesional de realizare a unui tutorial,ca sa nu mai vorbesc despre aportul personal in realizarea lui,

  • Incearca sa il pui ca hdd primar la butare, daca nu te descurci cheama pe cineva care intradevar stie cum se face toata oreratiunea.

    Ceia ce iti zic, e exact cum ai avea 2 hdd-uri pe pc ,cu 2 sisteme de operare instalate separat pe fiecare, sper ca ai prins ideia , mai simplificat de atit nu pot.
    Bafta.

    Cornel:
    Salut prieteni, ati ajuns la programele asta care face toata treaba …am incercat pe wind xp functioneaza perfect insa nu este compatibil cu wind 7 si 8 daca vreti sa instalati folositi “win to flash”Ca sa zica asa fiecare cu treaba lui !
    App Am o placa de baza veche fara optinea de usb, poate ma lamureste cineva am incercat un bootloader si anume “plop” am setat din bios calea catre cd citeste de pe cd cand ii dau sa insteleze se blocheaza …treba e urmatoarea ca usb-urile placii de baza nu sunt functionale asa ca am pus o placuta de usb-uri separat nu este integrata pe placa de baza …

  • Foarte bun ms din suflet !!
    O intrebare ce ma bate de ceva vreme , Am un usb de 16 GB vreu sa pun pe el xp , 7 , 8 vista (multi boot ) te rog daca poti sa ma ajuti !!
    Ms Anticipat !!!

Related Post

This website uses cookies.