Rezolvarea problemei wireless Limited Connection din Windows 8.1

Salut prieteni, astazi vom rezolva problema cu conectivitatea wireless pe windows 8 sau 8.1 “Limited Connection” sau “No Connection”.
Chiar daca nu s-a recunoscut oficial, acesta este un bug in noile sisteme de operare Windows 8 si 8.1. Utilizatorii care folosesc Windows 8 sau 8.1 primesc la un moment dat un mesaj sub conexiunea wireless, in loc sa scrie “Connected” sau “Conectat”, apare mesajul “Limited Connection” sau “No Connection”, pe romaneste Conexiune Limitata.
Acesta problema wireless am intalnit-o pe 3 dispozitive care ruleaza Windows 8.1.
Eu am gasit doua rezolvari, daca nu merge una, incercati-o pe cealalta.
Rezolvari:
Metoda 1.
Mergeti in: Control Panel \ All Control Panel Items \ Network and Sharing Center, aici faceti click pe reteaua la care sunteti conectati si mergeti in Properties \ Configure, aici intrati pe tabul Power Management si debifati “Allow the computer to turn off this device to save power”. Restartati pc-ul si verificati daca acum merge reteaua wireless. Daca nu merge, incercati pasul 2.
Metoda 2.
Control Panel \ All Control Panel Items \ Network and Sharing Center, aici faceti click pe reteaua la care sunteti conectati si mergeti in Properties \ Configure, aici intrati pe tabul “Driver” si schimbati driverul exact ca-n tutorial.
Atentie, voi aveti alte placi de retea wireless si probabil veti avea mai multe sau mai putine drivere in lista, daca aveti doar drivere Microsoft, va trebui sa instalati driverul oficial de pe site-ul producatorului.

Daca placa de retea wireless nu apare deloc in Device Manager, inseamna ca nu este instalata si este necesar sa instalati driverul de pe site-ul producatorului.
Daca nu stiti cum sau de unde sa descarcati drivere, va recomand sa vizionati tutorialele din categoria drivere, sunt acoperiti mai multi producatori.
Sper ca macar una dintre aceste doua metoda sa va rezolve problema. Pentru discutii, propuneri si barfe ne vedem pe rubrica de comentarii.
Daca bineinteles aveti ceva completari la tutorial, spuneti-ne pe rubrica de comentarii!
Succes!


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (94)

  • Cristi se poate muta sectorul de boot de pe o partitie pe alta. Situatia mea a fost urmatoara
    Pe pc aveam windows xp instalat de un prieten acum vreo 2 ani. Nu stia Alex cu ce se prea mananca informatica decat foarte vag. Am instalat windows 7 in dual boot de pe o partitie. Totul bun mai facusem asta de cateva ori dar acum mi-a venit sa formatez partitia cu xp sa raman doar cu w7. Am incercat sa formatez partitia cu utilitarul din w 7 dar nu am reusit. Spunea ceva de genul ca windows nu poate completa aceasta actiune. Alex nu se lasa descarca mini tool partition wizard formateaza partitia C (partitia cu xp) cu toate ca la status in mini tool scria boot and active. Mi-am facut un backup cu keriver dar doar la partitia E (partitia cu w7) si am formatat C-ul. Totul bine si frumos pana la urmatoarea reporinire a pc-ul cand am primit o eroare frumoasa pe intreg ecranul cum ca nu mai exista sectorul de boot sau asa ceva
    Problema am reyolvat-o reinstaland windows 7 dar de curiozitate se poate muta sectorul de boot si cum?

    • Normal, se poate face orice, din pacate este complicat si riscant in cazul unui disk pe care ai date importante.
      Cel mai bine este sa instalezi bine din prima, modificarile ulterioare sunt dificile, consumatoare de timp si riscante.
      Depinde de hard disk dar in general operatiunile de genul asta pot dura mai mult decat un install fresh.
      Daca ai doar o intrare invalida in boot manager, asta se poate sterge pur si simplu din msconfig.

  • Interesant tutorialul.Am intalnit si eu aceasta problema cu " conexiune limitata " pe w 8 si uneori si pe w7 64 bit. Sper ca sa scap de probleme.,

  • Bună Cristi,
    Acest mesaj nu are legătură cu videotutorialul pe care tocmai l-ai realizat, în schimb are legătură cu întreaga ta activitate, pentru care, în numele celor care te urmăresc, îți mulțumesc. Lecțiile tale video m-au ajutat foarte mult.
    Cu toate că au trecut câteva luni de la accidentul aviatic din Munții Apuseni sunt încă revoltat de incapacitatea instituțiilor statului de a localiza avionul, cu toate că doctorul Radu Zamfir avea un telefon inteligent. O simplă poză digitală, făcută cu respectivul telefon, având GPS-ul activat, apoi trimisă la o adresă de e-mail putea ajuta la localizarea avionului. În sensul celor afirmate mai sus, am realizat un număr de 6 videotutoriale, toate având titlul: „Doctorul Radu Zamfir putea fi localizat în două minute!”. Playlist-ul se găsește la:
    http://www.youtube.com/playlist?list=PLKf-v24fiJRcmCdZWcRP7FIbJjetUHtl5
    Aș fi onorat dacă ți-ai face puțin timp pentru a urmării aceste videotutoriale și având în vedere experiența ta mi-ai sugera ce ar trebui întreprins pentru a face cât mai cunoscută această modalitate de localizare.
    Mulțumesc!
    Cornel Goia

  • Cristi acum ceva timp in urma ati spus ca o sa faceti niste tutoriale despre windows phone si ca,colegul tau Adrian deja studiaza despre windows phone.Cam pe cand o sa incepeti sa postati tutorialele?????Scuze ca am postat intr-o sectiune gresita

  • Cristi ai putea face un tutorial despre instalare AHCI in windows 8.1, am o paca de baza Asrock H81m si nu reusesc sa instalez AHCI in windows 8.1 (dupa configuratiile din windows, cand schimb in bios de pe IDE pe AHCI, nu mai booteaza Windowsul)

    • de ce treci dupa instalare pe ahci si nu treci inainte de instalare windows ? setezi in bios ahci si dupa aia baga windows-ul. are windows 8 in el tot ce trebuie . si 7 are. nu stiu vista

  • Va rog sa faceti si un tutorial in viitorul apropiat dar sa nu uitati despre cum ne cream un cont de email yahoo sau gmail fara a ne introduce numarul nostru real de telefon sau o alta modalitate de a scapa de verificarea prin numarul de telefon. Ce faci daca ai mai multe conturi de email? Nu cred ca te lasa sa iti faci mai multe conturi de email pe acelasi telefon.

  • Foarte bun tutorialul, așa este Windows 8.1 are probleme cu wireless-ul.
    Eu am o imprimantă wireless iar laptopul cu Windows 8.1 nu o vede, nu găsește imprimanta.
    Am încercat și cu un stick wireless, degeaba.
    Imprimanta este văzută și funcționează sub Windows XP, Windows 7, Windows 8 foarte bine.
    Alta constatare am observat ca Windows 8.1 vede mult mai puține rețele wireless disponibile în zonă față de celelalte sisteme de operare.
    Am rămas pe Windows 8 pană se rezolvă problema de cei de la Microsoft, sau poate o rezolvă cu Windows 9.

Related Post

This website uses cookies.