Rezolvarea erorii NTLDR is missing prin repararea boot manager-ului din Windows XP – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum reparam erroarea ntldr is missing in cazul in care folositi sistemul de operare Windows XP. Cum spunea si colegul meu Cristi intr-un tutorial facut cu cateva zile in urma despre acelasi subiect doar ca pentru Windows 7, ntldr este abrevierea pentru NT loader, boot loader-ul pentru toate sistemele de operare NT ca Windows XP si Windows Server 2003. Incepand cu Windows Vista bootloader-ul nu se mai numeste ntldr ci BOOTMGR. NTLDR ruleaza de obicei de pe partitiile primare (primary partition) sau hardurile primare (in cazul in care aveti 2 hard disk-uri pe acelasi PC unul va trebui sa fie primar (primary master) si cel de-al 2-lea secundar (secundary slave). NTLDR se poate “deteriora” in urma infectarii pc-ului sau a diverselor motive ce pot provoca astfel erroarea “NTLDR is missing” in momentul in care vrem sa bootam in sistemul de operare Windows XP. Daca pentru Windows Vista sau Windows 7 restaurarea boot managerului este simpla prin cateva click-uri bootand de pe un CD cu Windows Vista sau 7, in Windows XP situatia sta putin diferita. Pentru a restaura fisierul NTLDR, va trebui sa bootam de pe un CD cu Windows XP si sa accesam recovery console prin apasarea tastei R. Odata ajunsi in consola de recuperare (recovery console) vom fi nevoiti sa dam cateva comenzi pentru a restaura fisierul NTLDR. Dar pentru a vedea exact care sunt comenzile necesare pentru repararea acestei errori, va invit sa urmariti acest tutorial video. Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (129)

  • foarte bun tutorialul! Multumesc de ajutor bagati si voi mai multe tutoriale pe zi. Va pup si mult succes1

    • oana: foarte bun tutorialul! Multumesc de ajutor bagati si voi mai multe tutoriale pe zi. Va pup si mult succes1  

      He, He, da' ce crezi tu, ca baietii au o uzina, si scot tutoriale in serie mare, pe banda rulanta ?

      • romeo:
        He, He, da’ ce crezi tu, ca baietii au o uzina, si scot tutoriale in serie mare, pe banda rulanta ?  

        Am face mai multe tutoriale dar uitati un lucru dragilor. suntem oameni ca si voi, nu suntem roboti, si pe langa voi mai avem familia, viata noastra

    • In primul rand vreau sa va felicit pentru treaba pe care o faceti, mi-ati fost de ajutor in multe situatii. Acum in legatura cu tutorialul de mai sus: am si eu aceeasi problema cu missing NTLDR numai ca atunci cand a aparut eroarea am folosit hyren boot( care are si optiune mini xp, asa ca pot rula xp direct de pe cd) si am costatat ca s-au inversat si literele partitiilor de pe hardul cu Windows-ul. Astfel pe Hdd-ul master aveam 2 partitii C si D . C: avea instalat windowsul si D: diverse. Acum D: contine Windows si C: diverse. Cum remediez problema fara a mai formata si reinstala windows-ul sau care ar fi cauza acestei inversari? Multumesc anticipat

  • Am vazut ca a facut cristi inainte un tutorial cu rezolvarea problemei bootmgr din windows7,intrebarea mea este cum a sters fisierul de boot,sau cum a stricat windowsul cand ia dat restart sa-i apare bootmgr?

    • pc11990: Am vazut ca a facut cristi inainte un tutorial cu rezolvarea problemei bootmgr din windows7,intrebarea mea este cum a sters fisierul de boot,sau cum a stricat windowsul cand ia dat restart sa-i apare bootmgr?  

      ar fi mai bine sa nu stii,daca nu vei mai repara niciodata,windows 7,din cauza erorii cu bootmgr?cei de la videotutorial.ro sunt profesionisti.daca chiar vrei sa exersezi repararea problemei cu bootmgr,este recomandat sa folosesti o masina virtuala,gen virtualbox,vmware,etc. ca sa exerzezi.

    • pc11990:
      Am vazut ca a facut cristi inainte un tutorial cu rezolvarea problemei bootmgr din windows7,intrebarea mea este cum a sters fisierul de boot,sau cum a stricat windowsul cand ia dat restart sa-i apare bootmgr?  

      Pur și simplu intri în C:\Windows\Boot\PCAT și ștergi bootmgr (fără extensie). Bineînțeles, trebuie să ai drepturi de administrator.

      • Jully: Pur și simplu intri în C:\Windows\Boot\PCAT și ștergi bootmgr (fără extensie). Bineînțeles, trebuie să ai drepturi de administrator.  

        Și am mai uitat ceva...pe partiția de 100MB (dacă o ai) ștergi bootmgr și BOOTSECT.BAK (o montezi din Computer>click dreapta>Gestionare>Gestionare Disc> Modificare litere și căi de unitate>Adăugare și pui ce literă vrei să aibe).

  • Multumesc foarte mult, daca ati fi putut mai devreme sa puneti acest tutorial.Ca in urma cu o luna la un prieten de al meu avea axact aceasi problema, si nu stiam cum sa o rezolv.Incercam sa instalez un nou windows, si dupa cum stiti trebuie sa faca restart si cind se facea aceasi problema "ntldr is missing".Chiar sinteti bravo, de nu erati voi nu stiam ce sa fac, de multe ori ma-ti ajutat in probleme care nu mai credeam ca exista sanse dea a reface sau de a recupera ceva.Va multumesc anticipat.Sinteti BRAVO.

  • de curind miam schimbat placa de baza,ca cealalta misa busit.Am pastrat hardul vechi pe care am incercatsa instalez xp sp3.Se instala tot pina spre final cind cere restart la sistem.In acel moment pornea seatpul de la inceput si tot asa pina nam mai putut.Am formatat hardul cu un program de pe un cd cu mai multe utilitare ce te lasa sa folosesti programele fara sa pornesti xp.Apoi am incercat din nou sa instalez xp,dar acum nu ma mai lasa de loc sa butez de pe cd.Imi da eroarea ntldr is missing,fara sami mai apara optionea bppt from cd pres enter si nu stiu cce sai fac,varog ajutatima.precizez ca biosul e setata asa cum am vazut in tutorial.LA restart cd cu uitlitare mil dschide dar la cel cu xp imi da aceasta eroare.am incercat cu mai multe cd de xp dar fara rezultat.Va rog ajutati-ma.

    • mihai: de curind miam schimbat placa de baza,ca cealalta misa busit.Am pastrat hardul vechi pe care am incercatsa instalezxp sp3.Se instala tot pina spre final cind cere restart la sistem.In acel moment pornea seatpul de la inceput si tot asa pina nam mai putut.Am formatat hardul cu un program de pe un cd cu mai multe utilitare ce te lasa sa folosesti programele fara sa pornesti xp.Apoi am incercat din nou sa instalez xp,dar acum nu ma mai lasa de loc sa butez de pe cd.Imi da eroarea ntldr is missing,fara sami mai apara optionea bppt from cd pres enter si nu stiu cce sai fac,varog ajutatima.precizez ca biosul e setata asa cum am vazut in tutorial.LA restart cd cu uitlitare mil dschide dar la cel cu xp imi da aceasta eroare.am incercat cu mai multe cd de xp dar fara rezultat.Va rog ajutati-ma.  

      Cand iti apare mesajul Press any key to boot from cd ... apesi numai prima data pe orce tasta, (altfel o sa ti se reia instalearea la nesfirsit)
      Probabil ti setat din BIOS gresit.Daca ai meniu de boot setezi din BIOS sa buteze de pe hard si din meniu alegi cd-rom.Daca nu, atunci setezi din BIOS prima optiune de boot cd-ul, iar dupa primul restart intri in BIOS si alegi hardul prima optiune de boot.

  • Sall am o mare rugaminte la voi am windows 7 ultimate de 32 biti si numi merge microfonu cum il fac sa mearga solicit ajutor urgent???????????

  • alex:

    ar fi mai bine sa nu stii,daca nu vei mai repara niciodata,windows 7,din cauza erorii cu bootmgr?cei de la videotutorial.ro sunt profesionisti.daca chiar vrei sa exersezi repararea problemei cu bootmgr,este recomandat sa folosesti o masina virtuala,gen virtualbox,vmware,etc. ca sa exerzezi.

    da ai dreptate vreau sa exersez,dar nu stiu cum sa stric windows 7 sa imi dea eroarea "bootmgr" ce trebuie sa fac sa am aceasta eroare?

  • Felicitări!
    Dacă o ţineţi tot aşa mulţi prieteni adevăraţi ai acestui site o să înveţe lucruri foarte interesante din domenil IT_şi nu numai.
    Mulţumesc!
    Cu stimă.

  • salut va rog faceti si voi un tutorial despre cum se mareste performanta la placa video ati integrata si cum aflam de cat este placa video

Related Post

This website uses cookies.