Revenire la vechiul Facebook, fără My Stories sau Direct

Revenire la vechiul Facebook, fără My Stories sau Direct

Salutare prieteni, în tutorialul de astăzi o să vedem cum revenim la vechiul Facebook, fără My Stories și Direct, funcții pe care Facebook le-a implementat de curând în noua aplicație.

Ce sunt My Stories și Direct din interfața Facebook?
Aceste două opțiuni ne permit să postăm public sau selectiv, pentru 24 de ore, poze sau clipuri video aplicând filtre similare precum celor din Snapchat, putem desena pe poze înainte să le postăm, putem adăuga text. Același lucru pe care îl putem face și în Snapchat, Facebook Messenger, WhatsApp.
După ce trec cele 24 de ore, postarea se va șterge automat.

Pentru Facebook contează doar trendul, nu și utilizatorii?
Eu, pe persoana fizică, nu înțeleg această înghesuială de a copia și de a adăuga atât de multe funcții într-o aplicație de socializare. Cât de grav ar fi fost ca Facebook, să amplaseze în setările aplicație o opțiune prin care utilizatorul să poată activa sau dezactiva aceste funcționalități?
Probabil tot din vina noastră ne trezim cu tot felul de funcții pe care unii dintre noi (foarte mulți la număr) le considerăm inutile. Noi i-am făcut mari, atât de mari încât, dacă dorim să le folosim serviciile de care, cu toții suntem atât de dependenți, singura soluție este să ne supunem și să utilizăm aplicația Facebook așa cum este.
Eu cred că soluția la toată aroganța Facebook este tot la noi, utilizatorii. Sunt convins că dacă ne-ar da prin cap, într-un număr foarte mare, să nu le mai utilizăm serviciile, aceștia vor face un pas înapoi. Până la urmă, și Facebook are nevoie de noi (sau poate nu?!?), nu doar noi de ei!
Unde mai pui că, cu cât faci o aplicație mai complexă, pompoasă, alambicată, cu atât va consuma și mai multe resurse, baterie, memorie RAM, trafic de date mobile, input/output al stocării.
Nu pot decât să sper că, în viitor, Facebook va asculta și utilizatorii nemulțumiți și va oferi posibilitatea de A ALEGE dacă vrei să utilizezi sau nu o funcție nou adăugată în aplicație.
Dacă mă întrebați care-mi sunt argumentele pentru care afirm că utilizatorii sunt nemulțumiți de ultimele modificări suferite de aplicația Facebook în ultima perioadă, vă invit să citiți feedback-ul (părerile) utilizatorilor la aplicația Facebook în Google Play Store și Apple Store. Sunt convins că cei de la Facebook, nu o vor face!

A T E N Ț I E !
Nu uitați să dezactivați update-ul automat al aplicației Facebook. Mergeți în Play Store, la aplicația instalată Facebook, atingeți cele 3 puncte suprapuse din partea dreaptă sus și debifați Actualizare automată pentru a evita ca aceasta să-și facă update la noua versiune.

Descarcă Facebook fără My Stories și Direct

Tutorialul despre Cum revenim la vechea interfață Facebook Messenger, fără My Day

Cum revenim la vechea interfață WhatsApp


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (14)

  • ar putea face ceva mult mai frumos daca ar combina wathup cu fb sau mesu fb. si ar fi frumos sa poti ascunde sectiunea aceea de deasupra daca vrei. dar na astia d ela fb nu gandesc. fac tot felul de ,,experimente,, fie ca place la oameni fie ca nu

  • Nu stiu cum , dar eu nu reusesc sa dezinstalez aplicatia! Cand intru sa o dezinstalez , nu-mi apare decat OPRIRE FORTATA sau DEZACTIVARE! Cred ca ma depaseste situatia sau cei de la facebook au umblat pe undeva sa nu pot face ce vreau eu! Daca ii dau oprire si dezactivare, debifez update intru in versiunea descarcata si imi baga direct pe gat, ultima versiune! Ma puteti ajuta cumva?

    • Nu o poti dezinstala pentru ca avenit preinstalata de producatorul telefonului tau. In cazul asta da oprire fortata, sterge cache, sterge date si mergi in Play Store la Facebook si dezactiveaza update-urile pentru Facebook. Am explicat in textul tutorialului cum se dezactiveaza update-ul aplicatiei.

      • deci am in cercat primadata am intrat in aplicație am dat oprire fortata am dat sterge date a poi sterge date dup am intrat pe,play store am dezactivat toate actualizarile dup am mers in link-ul asta am in cercat sa o descarc si imi descarca proasta aia nu imi da voie,

  • Pe ios 10.3 nu apare inca acest my story sus.. e oribil, stiu ca nu voi scapa de asa ceva

  • Salut, Adrian pe android 7 nu funcționează intru la setari , Aplicatii , Facebook, Oprire forțată, apoi , stocare ,golire cash , dezinstalare dupa reinstal mention apk este descarcat din cite-ul de deasupra tutorialului.
    Smartphone (Samsung s7 edge)
    Ce pot face ? Mulțumesc

    • În ce sens nu funcționează? Ai dezinstalat vechea aplicație, ai instalat-o pe cea nouă și tot ai Direct în partea de sus? Update-ul, imediat după instalarea aplicației de pe apkmirror, l-ai oprit așa cum am explicat în textul tutorialului în secțiunea A T E N Ț I E?

  • Mersi frumos ptr. promptitudine, am facut exact ce spui , am intrat in play store , am debifat ...degeaba! Banuiesc ca atata timp cat nu ma lasa sa o dezinstalez definitiv , nu pot face nimic! Ma simt putin frustrat avand in vedere faptul ca sunt la mana celor de la facebook! In final cred ca o sa dezactivez aplicatia ! Imi ofera chiar si posibilitatea sa dezinstalez update-ul , o fac , dupa care, cand incerc sa intru in aplicatie cu parola si ce trebuie , apare o banda rosie si ma pune sa ma BUCUR de ultima varianta de facebook! Poate influenta faptul ca locuiesc in Spania? Nu cred , insa un lucru stiu sigur , aveti mare dreptate cand spuneti ca nu ar trebui sa lasam sa ne bage pe gat ce vor ei! Sunteti cei mai buni , toata stima!

    • Nu-i vină lui Facebook că nu scapi de ea ci, așa cum ți-am explicat mai sus, este vina companiei care a produs telefonul. Ei modifică sistemul de operare și introduc în acestea ceea ce (comunitatea entuziastă) numește bloatware (adică aplicații pe care nu ți le dorești)
      Din acest motiv prefer de exemplu OnePlus 3:
      - nu vine codat, este liber de rețea
      - nu vine cu interfața schimbată într-un mod agresiv, peste cea originală Android (așa cum face LG și Samsung)
      - nu modifică sistemul de operare adăugând o grămadă de funcții inutile (cum fac cei de la Samsung)
      - îl poți root-a și modifică foarte ușor (prietenelos entuziaștilor și developerilor)
      - garanția este acoperită chiar dacă l-ai brick-uit într-un proces de root-are (sunt singura companie care acoperă garanția chiar și în cazul root-ului)
      - nu vine preinstalat cu aplicații sociale, sau de călătorii (TripAdvisor)

    • Salut , la fel am si eu aplicatia facebook preinstalata , si aceeasi problema ,si am dezinstalato am debifat din magazin play actualizarea aplicatiei , si al fel ca tine imi dadea direct ultima actualizare , am intrat pe google si am downloadato de acolo de pe apk.mirror cum a zis Adrian in video , si am instalato si merge ! Fa si tu la fel , imposibil sa nu mearga .

  • Din pacate, eu am android 7.0 si asta mi-a permis sa vad o notificare interesanta. Eu am autoupdates off din Google Play Store dar se pare ca instagram, facebook, si alte aplicatii care sunt detinute de Facebook isi fac autoupdate printr-un proces numit com.facebook.appmanager. si este destul de enervant. Daca poti face un tutorial despre cum putem opri update-urile fortate de facebook ar fi super tare.

  • Acum este mult mai bine !Facebook-ul vechi este cel mai bun fără actualizari!Mulțumesc frumos!

Related Post

This website uses cookies.