Remix OS, Android pentru PC, aproape ca un Windows

Remix OS, Android pentru PC, aproape ca un Windows

Remix OS este un sistem de operare bazat pe Android, care seamăna foarte mult cu un Windows sau mai bine zis, cu un sistem de operare proiectat pentru mouse și tastatura.
La baza lui Remix OS este Android x86, despre care am făcut și un tutorial. Totuși, fata de Android x86, Remix OS este mai ușor de folosit pe PC, pentru ca are suport multi fereastra; practic, fiecare aplicație rulează în fereastra ei, exact ca pe Windows.
Incă de când a ieșit pe piața, Android a fost un sistem de operare dorit pe PC. Din păcate până acum nici Google și nici alți producători de hardware, nu au adus Android-ul pe PC. E păcat, deoarece Android are un ecosistem de servicii, aplicații si stocare cloud, care ar da valoare oricărui PC, și ar mai echilibra piața, unde Microsoft este lider.

Remix OS, Android pentru PC, aproape ca un Windows

Android pe PC este acum o realitate, cu Remix OS. Cu toate ca nu-i perfect, mai e de lucru, dar este un început bun și de apreciat.
Ce ne trebuie pentru a putea rula Android (Remix OS) pe PC ?
1. Un stick rapid, minim 20MB/s la scriere.
2. Sistemul de operare Remix OS
Pentru cei care au hard disk extern, in loc de stick, e recomandata folosirea aplicatiei Rufus, in loc de aplicația Remix OS USB Tool, pentru ca aceasta nu recunoaște hard disk-urile externe.
Pregătiri Bios
Asigurați-vă ca, este activat Boot Menu-ul și dezactivați “Secure Boot”.
Opțiuni în timpul bootării
Resident Mode – modul în care se salvează sesiunile (aplicații instalate, istorie browser, conturi, etc)
Guest Mode – mod live, unde nu se salvează sesiuni
Urmează:
In câteva zile o sa va arăt și cum se instalează Google PlayStore pe Remix OS. Dacă nu aveți răbdare pana data viitoare, găsiți aici aplicația pentru Play Store pe Remix OS (GMSInstaller).



Tutorial video – Remix OS, Android pentru PC, aproape ca un Windows

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (41)

  • Am mai incercat sa il instalez si inainte sa postati voi si nu inteleg de ce atunci cand il instalez si functioneaza complet, cand ii dau restart nu mai merge, e ca si cum ar intra in bootloop, imi ramane imagina cu RemixOS si pulseaza asa la imfinit. De ce?

    • Exact acelasi lucru il patesc si eu, doar ca la mine merge doar in modul Guest, in modul Resident nu porneste deloc, ramane imaginea cu Remix OS si atat...

  • Se instaleaza in dual boot ca orice linux.Se descarca RemixOS, varianta legacy sau EFI si utilitarul Unetbootin.Se dezarhiveaza RemixOS.Se deschide Unetbootin si se alege imaginea ISO din arhiva RemixOS.Se alege discul C:(disk dur) si se face instalarea automata.Se restarteaza PC-ul sau laptopul si se alege Unetbootin.In cele 8 sec cat sunt alocate pentru a alege una din cele 2 variante(cu salvari sau guest), se alege una din variante.Eu am ales guest pentru test.In 2-3 min ai ROS instalat si gata de lucru.In acelasi mod se instaleaza si Android x86( nu e nicio descoperire).Spor la Android x86.Daca vreti sa-l puneti pe stick aceeasi metoda doar ca alegeti USB in loc de C:Ruleaza foarte rapid.
    P.S. Daca doriti dezinstalarea dual boot-ului si fisierelor instalate de ROS, efectiv mergeti in C: si dati pe executabilul Unetbootin.

    • Da, deoarece este efectiv android x86, adică 32 de biti, cred ca asta te nedumerea pe tine, probabil nu știai ca x86 este de fapt 32 de biti și x64 e 64 de biti.

    • Ți le zic eu....Android x86 se rotea și cu greul îl mai aduceai la orizontală.Sunt aplicații care nu vor să funcționeze decât pe verticală și din acestă cauză se ajungea acolo.Android x86 are toate aplicațiile de la Google deja instalate,pe când la RemixOS trebuie instalate.Cred că o variantă ar fi descărcarea lor de pe APKMirror.

  • Salut Cristi, imi poti spune daca pe un lenovo S10-3 2gb ram pot instala remix os. Mentionez ca netbookul nu are usb 3.0

  • Eu nu știu ce aveți cu idioțenia asta de remix os. De ce îl vreți ca eu nu înțeleg. Ce să fac cu el ? Îl instalez să mă uit la el , nu aveți telefoane cu android și vreți să vedeți cum e ? Poate nu-mi dau eu seama de ce îl tot căuta lumea . mai vor să îl instaleze pe calculatoare auzi ....

  • Salutare, am descoperit si eu Remix-ul de putina vreme, sunt destul de incantat de acest sistem de operare, care desi e la inceput sper ca sa devina destul de puternic pentru a fi utilizat ca si un SO de zi cu zi. Eu am pe un Acer Aspire cu 4G ram urmatoarea problema: cand pornesc Remix-ul ecranul nu este iluminat la maxim si nu am gasit cum sa fac ca sa fie iluminat la maxim. In setari nu gasesc nimic care sa ma ajute, iar combinatia de taste FN + sageata dreapta, care in Windows mi-ar creste luminozitatea, in Remix imi blocheaza sistemul si nu mai pot decat sa-l restartez. Credeti ca exista vreo posibilitate sa pot seta lumina ecranului la maxim din Remix? Multumesc...

  • Daca reuseste cineva sa puna continutul acelei imagini ISO in memoria RAM decat in locul acelui Stick USB, s-ar misca c-am de o mie de ori mai repede.

  • Eu am o problema cu remix os , ajunge la detect android x86 si se reseteaza
    PS:A fost instalat si cu unetbootin si tot asa face

    De ce remix os ?

    Ai acces la aproape toate applicatile din google play , nu consuma multe resurse el fiind doar pretentios cu stocarea cum zicea si Domnul Cristi , in plus cu windows 10 care se baga in pc u tau cu sau fara update activ si te spioneaza este o idee buna daca nu vrei sa treci la linux

Related Post

This website uses cookies.