Reduceti timpul de navigare pe net cu ajutorul lui FeedDemon un client RSS – tutorial video HD

In acest tutorial video vom prezenta un client RSS foarte bun, este vorba despre FeedDemon care pina nu demult era un soft comercial, adica trebuia sa platesti pentru a te bucura de optiunile acestuia, acum este gratuit pentru toata lumea.

Se spune ca FeedDemon este un fel de Mercedes al clientilor RSS, Snarfer, pentru care noi am realizat un tutorial video cu ceva timp in urma este destul de bun, dar FeedDemon este cel mai bun .

Acest FeedDemon va ajuta sa nu mai pierdeti ore intregi cu navigarea pe net, este de ajuns sa intrati o data pe site-ul favorit si sa-i luati linkul de la fluxurile RSS (really simple syndication).

De multe ori eu gasesc pe net site-uri extraordinare dar peste citeva zile nu mai stiu cum se numeau, pe deasupra am uitat sa fac bookmark, in cazul in care imi faceam un fluxuri RSS cu acele site-uri nu mai trebuia sa fac nimic, pur si simplu veneau articolele la mine.

RSS-ul ne ajuta sa directionam tot ce ne intereseaza spre noi, citim doar ce ne intereseaza.

O optiune interesanta a lui FeedDemon este cea de Prefetch content for offline reading, adica sa preincarce continutul pe hard pentru a putea fi citit chiar si atunci cind nu avem net, o treaba foarte buna mai ales atunci cind plecam la drum si vrem sa citim lucruri cu adevarat interesante.

FeedDemon are si o optiune de sincronizare a subscriptiilor la feed-uri RSS in retea, adica avem acces de oriunde la feed-urile noastre pe care le-am strins in timp.

Eu string mereu informatii sub aceasta forma, imi place ideea ca in fiecare zi voi citi ceva nou fara sa fac nimic deosebit pentru asta, feed-urile vin singure, eu trebuie doar sa le citesc.

Va rog sa ma credeti ca acest tip de instrumente ma ajuta pe mine sa economisesc o gramada de timp zilnic, in felul asta pot fi mai eficient pentru alte lucruri

DEFINITIA RSS, citat preluat de pe ro.wikipedia.org

RSS este o familie de formate de fluxuri web, specificate în XML şi folosite pentru Web syndication. RSS este folosit (printre altele) pentru ştiri, weblog-uri şi podcasting. Abreviaţia este folosită pentru a face referinţă la următoarele standarde:

  • Really Simple Syndication (RSS 2.0)
  • Rich Site Summary (RSS 0.91, RSS 1.0)
  • RDF Site Summary (RSS 0.9 şi 1.0)

Web feed-urile oferă conţinut web sau sumaruri de conţinuturi web împreună cu legături către conţinutul complet al respectivei surse de informaţii şi alte metadate. RSS oferă această informaţie sub forma unui fişier XML numit feed RSS, webfeed, stream RSS sau canal RSS. În plus faţă de facilitarea sindicalizării, feed-urile web permit cititorilor fideli anumitor pagini să fie informaţi la actualizarea conţinutului de pe aceste pagini web, prin folosirea unui soft special numit aggregator

Sursa ro.wikipedia.org

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (17)

Related Post

This website uses cookies.