Recuperarea datelor in cazul in care windows-ul nu mai functioneaza cu ajutorul lui Puppy Linux – tutorial video

Salut prieteni, sunt Dan si in acest tutorial video vom vedea cum se pot recupera datele de pe partitia C: , atunci cand sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca din diferite motive.

In cazul in care, din orice motiv, Windows (XP, Vista,  nu conteaza) nu mai vrea sa porneasca si aveti fisiere de recuperat, aveti mai multe optiuni:

– System Repair dupa CD-ul de Windows(ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi)

– Montarea hardului in alt calculator (ineficienta, daca este calculatorul sigilat sau nu aveti cunostintele necesare)

– Reinstalare Windowsului pe o alta partitie (ineficienta daca problemele au fost cauzate de virusi, plus ca pot aparea probleme gen “access denied”)

– Recuperare fisiere folosind Linux Live CD, metoda pe care o voi exemplifica in acest tutorial video .

Recuperarea se poate face (aproape cu orice) Linux Live CD, adica un sistem de operare Linux ce booteaza (porneste) direct de pe CD (live cd). Recuperarea este posibila numai in cazul in care nu ati criptat/protejat in vreun fel datele (cu optiunea din Windows sau cu speciale de criptare). In acest caz, recuperarea nu este posibil prin metoda prezentata in tutorial, ci prin metode specifice situatiei respective (programe folosite la criptare etc.).

Aveti nevoie de Puppy Linux. Acesta recunoaste automat hard/unitate optica SATA/stick-uri USB si are o interfata grafica usor de folosit.

Va doresc vizionare placuta .

CINE DORESTE SA URMAREASCA ACEST TUTORIAL IN MOD STANDARD DEFINITION POATE SA-L VIZIONEZE IN PLAYLIST

Dan Constantin
tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (133)

  • Foarte tare si mult mai placut ochiului ca WindowsLiveCd.Era pacat sa nu se fi facut un asemenea videotutorial!Multzumim.

  • foarte bun si deosebit de interesant.
    Mar interesa citeva informatii despre Nero deoarece citeodata nu-mi iese cum vreau si ma enerveaza . multumesc.

  • ms sunteti buni ;) bafta in continuare , dar as vrea sa faceti tutoriale cat mai interesante :d daca ...doriti

  • FELICITARI ! Sunteti cei mai buni !!!!!!!! multumim ca existati. Numai ca nu pot sa downloadez oare de ce ?

  • Va rog frumos sa ma ajutati ! Am descarcat puppy linux exact de la adresa din tutorial, are 100MB,dar in loc de imagine este o arhiva :( ce trebuie sa fac? am incercat sa dezarhivez dar tot nu apare nicio imagine...

  • @Raduc: Eu te sfatuiesc sa nu incerci sa descarci pentru ca vei fi banat, la fel ca cei 842 de fosti vizitatori care-mi dau mail-uri cu scuzele lor, nu am ce sa fac daca nu ne-au respectat munca.
    Daca descarci vei fi banat.

Related Post

This website uses cookies.