Rainmeter, cea mai buna platforma de widget-uri desktop pentru Windows 7, Vista si XP – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa invatam cum folosim renumitul Rainmeter o platforma de customizare a desktop-ului ce ne permite prin intermediul unor aplet-uri sa aducem pe ecranul pc-ului nostru cele mai proaspete stiri, prognoza meteo, mail, informatii despre nivelul de incarcare a bateriei laptop-ului, cat spatiu mai avem liber pe partitii, cata memorie RAM este folosita, cat de folosit este procesorul, ce tempertauri avem pe placa de baza, procesor, noile update-uri de pe contul twitter sau facebook si multe altele. Asa cum sistemul de operare Mac OS X are un Dashboard prin care cu o tasta rapida putem aduce in prim plan informatii ca vremea, cursul valutar, calculatorul si alte functii utile, si utilizatorii de Windows se pot bucura de aceeasi functionalitate a acestuia prin intermediul lui Rainmeter. Sistemul de operare Windows Vista si Windows 7 vine preinstalat cu un sidebar ce ne permite sa utilizam sau sa instalam noi widget-uri insa oricate widget-uri am instala, nu vor fi la fel de flexibile in customizare precum cele din Rainmeter. Prin intermediul lui Reinmeter putem rula in backgroun slideshow-uri cu pozele noastre favorite, acestea se vor schimba automat ruland una dupa alta si le putem admira in timp ce softul la care lucram are nevoie de ceva timp sa se deschida sau sa isi duca sarcina la bun sfarsit. Putem modifica intervalul de timp la care acestea se schimba precum si marimea casetei in care acestea sunt afisate. Aceata poate fi folosit pe orice sistem de operare Windows fie ca e vorba de 32 sau 64 biti. Sunt sigur ca cei cu Windows XP vor fi foarte incantati de acest soft deaorece acestia nu beneficiaza nici macar de un sidebar precum Vista sau 7 astfel ca Rainmeter va fi o oportunitate ca si ei sa se poata bucura de widget-uri, gadget-uri si applet-uri pentru Desktop. Un mare atu al acestei aplicatii este consumul foarte redus de resurse precum si o mare comunitate unde puteti gasi ajutor, noi teme si skin-uri, noi widget-uri, applet-uri, tips & tricks-uri (trcuri si sfaturi) pentru Rainmeter. Acestea fiind spuse va invit sa urmarim acest tutorial video pentru a vedea cum se foloseste Rainmeter.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (49)

  • Util tutorialul l-am vazut pe tot dar dupa parerea mea trebuia sa fie undeva la 25 de minute nu toti se uita la tutoriale asa de lungi
    Consuma multe resurse? nu ingreuneaza pc_ul?
    Succes in continuare!!!

    • Rares:
      Util tutorialul l-am vazut pe tot dar dupa parerea mea trebuia sa fie undeva la 25 de minute nu toti se uita la tutoriale asa de lungi
      Consuma multe resurse? nu ingreuneaza pc_ul?
      Succes in continuare!!!

      Daca tot ai vazut tutorialul cap-coada, sa mai citesti si 10 randuri de text (de deasupra tutorialului) ti-a fost mai greu, nu? Raspunsul il ai in text!

      • AdrianGudus: Daca tot ai vazut tutorialul cap-coada, sa mai citesti si 10 randuri de text (de deasupra tutorialului) ti-a fost mai greu, nu? Raspunsul il ai in text!

        Scz ca nu lam citit si am intrebat aprost dar era tarziu si eram obosit

    • Folosesc RainMeter cam de aproape un an. Consuma cam ~10mb RAM, cateodata mai putin, cateodata mai mult, asta depinde si de ce widgeturi ai. Dar oricum nu ar trebui sa consume mai mult de 20mb cu multe widgeturi. Se comporta foarte bine softu :).

      Rares:
      Util tutorialul l-am vazut pe tot dar dupa parerea mea trebuia sa fie undeva la 25 de minute nu toti se uita la tutoriale asa de lungi
      Consuma multe resurse? nu ingreuneaza pc_ul?
      Succes in continuare!!!

  • Configurarea nu are interfața grafica, asa ca nu ma atrage deloc jucăria asta

    • Cornel:
      Configurarea nu are interfața grafica, asa ca nu ma atrage deloc jucăria asta

      Are, depinde de tema folosita, chiar am aratat in tutorial...am folosit 3 teme. Voi vreti numa clicka clicka? Trebuie sa mai invatati si ceva mai tehnic...e bine de stiut pt alte softuri. Sunt informatii utile si mult mai folositoare decat ti-ar fi sa iti pierzi 6 minute din viata ascultand salam si guta pe youtube sau jucand jocuri.

    • Eh, interfata grafica are, nu are doar cand vrei sa editezi manual un widget .ini :) Sunt unele teme si widgeturi care au interfata grafica si la setari si peste tot. Asta depinde si de cel care a facut tema / widgetu.

      Cornel:
      Configurarea nu are interfața grafica, asa ca nu ma atrage deloc jucăria asta

  • Foarte frumos acel toolbar de jos ;ati persoalizat?mai ales treaba cu you tube

  • Va rog faceti un tutorial in care sa ne aratati cum ati facut animatia din primele 10 secunde ale tutorialului.PLSS

    • PadY:
      Va rog faceti un tutorial in care sa ne aratati cum ati facut animatia din primele 10 secunde ale tutorialului.PLSS

      Ar fi fain un tutorial cum se face un generic ca in primele 10 secunde din tutorial

  • Cu imaginatie si cu ajutorul acestui soft poti crea un desktop extraordinar,sa ne gandim ca imaginea de background poate fi modificata intrun editor foto si apoi aplicam peste ea widget-urile dorite,imi amintesc o astfel de tema..cineva avea ca background o manastire,iar in turla acelei manastiri plasase widgetul cu ceasul..arata extraordinar si parea atat de real.Frumos tutorial

  • citez: "este simplu de folosit" si din atatea incercari de a modifica ceva nu ati reusit nimic!!! :)

    • deep:
      citez: “este simplu de folosit” si din atatea incercari de a modifica ceva nu ati reusit nimic!!!

      Daca gadget-urile cu pricina nu vroiau sa imi ia link-url de feed, deja nu mai este vina mea, nu mai tine de mine ci de cel care a scris codul pentru widget. In rest, tot ce mi-am propus am resuit. Am schimbat motorul de cautare am schimbat titlul gadget-ului...cu exceptia link-ului de feed care dupa cum ai vazut la unele teme a mers la unele nu.

Related Post

This website uses cookies.