Protejarea si gestionarea parolelor cu programul gratuit KeePass – tutorial video

KeePass este un program free, mic, foarte usor de folosit pentru a va proteja parolele folosite in Windows si nu numai, in afara de aceste avantaje KeePass ofera si un nivel de securitate deosebit de ridicat pentru gestiunea si stocarea parolelor.

Puteti pastra parolele dumneavoastra intr-un mod de ecriptare cu o singura parola si optional pentru cei mai pretentiosi utilizatori puteti ridica nivelul de securitate prin folosirea parolei clasice + o parola fisier .

Puteti adauga in program oricate parole doriti iar in final folosind simultan combinatia de taste Ctrl+Alt+A va puteti loga pe orice site.

Un avantaj notabil al acestui program il reprezinta posibilitatea colaborarii cu programe ca:Yahoo Messenger,Google Talk, Pidgin,Trilian,etc.

Folosind un astfel de program cu siguranta va creste securitatea datelor de acces la conturile voastre deoarece va veti permite sa asociati parole foarte complexe , generate chiar de Keepass cu un grad de securitate foarte ridicat si in consecinta foarte greu de ghicit.

Daca doriti sa aveti la voi in permanenta parolele voastre puteti opta pentru versiunea portabila a programului Keepass.Copiati programul pe un stick, adaugati detaliile conturilor si gata, veti avea intotdeauna la voi toate parolele .

Veti spune:”La ce am nevoie de acest program cand pot utiliza optiunea browserului de a retine parole?”.Din pacate browserul nu poate introduce automat datele de acces in programele Yahoo Messenger,Google talk, Pidgin,Trilian,etc, deasemenea browserele nu pot oferi un grad de securitate ridicat pentru protejarea parolelor memorate.

De aceea este recomandat sa utilizam un singur program performant de gesitune a parolelor pentru stocarea tuturor parolele noastre .

Va doresc vizionare placuta !

Dan Constantin

tutorialegimp.blogspot.com

 

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

  • Super tare programul . De mult cautam ceva de genul keepass dar nu am gasit . Multumesc mult !!!

  • Excelentă prezentare!

    Felicitări Dan pentru modul structurat şi elegant în care ai abordat prezentarea aplicaţiei. Folosesc KeePass de vreo 2 ani şi n-am ştiut de partea cu automatizarea..până azi.
    Încă un lucru de apreciat este şi timpul relativ scurt al prezentării raportat la informatiile prezentate!

    Mult succes, multa sanatate si spor!

  • Tare tutorialul,dar as avea o intrebare daca avem mai multe conturi de yahoo messenger si cand vrem sa ne logam automat din keePass cum va stii programul pe ce cont vrem sa ne logam, mentionez ca am mai multe conturi de yhoo messenger.

  • as vrea sa spun:BUN VENIT NOULUI TUTORIALIST!!!!!!.... DAN!!! felicitari...!!! ai intrat tare pe "piatza" cu un tutorial pe masura!!! bv si mult succes in viitor!!!
    bft

  • Va multumesc pentru urari.
    @Gigi:Daca avem mai multe conturi pentru Yahoo Messenger atunci cand tastam simultan Ctrl+Alt+A va apare in prima faza o fereastra din care alegem contul pe care dorim sa ne logam.

  • AS VREA SI EU SAMI FAC UN OVERCLOK LA PROCESOR,DAR IN BIOS NU SUNT ACESTI TERMENI,DACA VOI FACE O FLACHUIRE A BIOSULUL VA AJUTA.!!

  • Foarteeeee tareeee......Felicitari Dan.....imi pareti cunoscut....desi cred ca sunteti cel cu tutorialele gimp....am si id-ul dvs....daca da suteti chiar sooper tare....pe asta cu Ctrl+Alt+Shift chiar ca no stiam
    Multumesc inca odata si bine ati venit in echipa videotutorial ;)
    Bafta!!!

Related Post

This website uses cookies.