Proiectul Hackintosh, nivelul 2, pregatire stick usb de instalare pentru UEFI – tutorial video

Salut prieteni, bine ati venit pe videotutorial.ro, astazi am ajuns la nivelul 2 cu seria noastra de tutoriale despre Hackintosh. Data trecuta am vorbit despre componentele necesare pentru un Hackintosh iar azi vom vedea cum se face un stick usb bootabil cu MacOS X Mount Lion pe Windows, da ati auzit bine, vom face stick-ul usb cu MacOS pe Windows. Trebuie sa stiti ca aceasta operatiune nu este la fel de simpla ca, in cazul pregatirii si instalarii unui windows de pe un stick usb.
Mac OS X foloseste alt sistem de fisiere si pentru a putea face stick-ul de instalare pe Windows vom avea nevoie de o scula speciala, este vorba despre TransMAC, acest soft ne va ajuta sa restauram imaginea iatkos ML3U pe stick.
Atentie, IatkOS ML3U este compatibila doar cu placile de baza cu bios UEFI si procesoare Intel.
In tutorialul viitor dedicat Hackintosh-ului va voi arata si cum se face un stick cu MacOSX Mount Lion ce poate fi instalat pe placile de baza fara UEFI, cu BIOS normal.
Daca nu aveti hardware compatibil dar totusi vreti sa aveti un hackintosh, va recomand cateva componente:
Procesor Intel® CoreTM i5 3330, 3000MHz, 6MB, socket 1155, Box
Placa de baza Gigabyte Z77-DS3H, socket 1155
Memorie Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, Non-ECC
Flash SSD Kingston V300 2.5″, 120GB, SATA 3
Placa video Gainward nVidia GeForce GTX660, 2048MB, GDDR5, HDMI, DVI, PCI-E
Carcasa Antec Miditower VSK-1000, fara sursa, neagra
Sursa Seasonic S12II-520 Bronze, ATX12V, 520W
Trebuie sa stiti ca procesoarele AMD nu sunt suportate.
Cei care nu aveti bios UEFI, trebuie sa urmariti tutorialul cu instalarea MacOSX Mount Lion pe VirtualBox, veti avea nevoie de asta deoarece in viitorul tutorial va voi arata cum se face un stick cu MacOS chiar pe Mac-ul din VirtualBox.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (54)

  • Pe stick se face asa.Dar pe un DVD se procedeaza la fel ca la un sistem de operare Microsoft si Ubuntu?

    • Aproximativ la fel. Se scrie imaginea cu transmac (ai optiunea in tools). first boot cd din bios, dar ti-as recomanda sa astepti tutorialul de instalare. Trebuie sa fi atent la customizarea instalarii.

      • DVD-ul trebuie sa fie dual layer, dvd-rw sa fie sata, tastatura si mouse pe usb, imaginea iatkos ML2 pentru non UEFI

  • Foarte interesant, am un hard care sta degeaba, si o placa de baza cu chipset Z77, o sa incerc si eu si sper sa reusesc. Abia astept urmatoarele tutoriale.

  • Probabil ca ML3U nu merge pe non-uefi, dar ML2 merge, am instalat pe un gigabyte(h61ma-d3v) cu UEFI si a mers perfect. Nu am testat inca cu ML3.

  • Salut Cristi pt pc-urile cu bios normal trebuie ars pe un cd un boot manager numit iboot acesta e un fel de boot manager, iar dupa ars pe un dvd double layer imaginea OSX.dmg si dupa se va instala.Asta am testat si la mine a mers.

  • da e foarte fain,abia astept continuarea proectului Hackintosh,vreau sa i-mi fac si eu un PC Hackintosh

  • Aveti mare grija cu distro-urile astea aici aveti o lista cu toate distro-urile :Blangsak,Hazard, iHazard, iAntares, iAtkos, iDeneb, iPC, iPortable, Jas, Kalyway, Koolkal, Lawless, Leo4All, Nirfesh, Nirfesh12495, Uphuc, XxX, SnowOSX UniFlash si Ultimate Snow Leopard. Aceste sisteme de operare sunt modificate si pot contine tot felu de malware si keylogere si alte minuni sincer am probat iAtkos dar dupa aceea am preferar sa platesc 15€ si am mers pe metoda lui Tonymacx86 doar ca aveti nevoie de un mac sau hackintosh functional ca sa puteti face stick-ul cu sistemul de operare cu unealta unibeast dar in cazul vostu cum aveti instalat pe virtual nu e nici o problema iar in cazul driverelor(kext-urilor) puteti folosi unealta multibeast toate aceste lucruri sunt gratuite trebuie doar sa va faceti un cont pe tonymacx86.com si gata oricum va urez bafta in continuare si daca va pot ajuta cu ceva o fac cu cea mai mare placere folosesc hackintosh de vreo cativa ani (3 aprox.) si am invatat multe astept cu nerabdare urmatoarele episoade bafta.

    • Folosesc pe un calculator sistemul instalat de pe imaginea iatkos, nu am avut nici o problema, oricum parerea ta este de luat in seama. E foarte posibil sa fie introduse in aceste distributii fel si fel de lucruri.

  • Ar fi interesant sa deschideti un forum pe tema asta in limba romana nu prea gasesti !

  • foarte interesanta aceasta serie de tutoriale ca si multe altele ...faceti o treaba foarte buna tineti-o tot asa...respectele mele
    ce spatiu ocupa pe o partitie instalarea Mac-ului ?

  • Foarte buna interfata...
    Eu unul va apreciez munca...
    va ajut, .........................

    Respect!

Related Post

This website uses cookies.