Proiectul Hackintosh, nivelul 1, componente hardware recomandate – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial vom incepe seria dedicata Hackintosh, pentru cine nu stie Hackintosh este un PC care poate rula sistemul de operare MacOS.
In mod normal MacOS nu merge pe PC-uri, din fericire pe net sunt o multime de comunitati care in timp au dezvoltat softuri capabile sa combine sistemul de operare MacOS cu componentele care se gasesc pe piata pentru PC-uri.
Astazi vom discuta despre componentele necesare pentru Hackintosh, pentru ca MacOS Mount Lion nu merge pe orice hardware. De exemplu daca ai un Pentium 4 sau un Athlon 64, nu v-asi sfatui sa incercati, probabil veti pierde timpul si va veti toca nervii de pomana.
Procesorul este foarte important, noi vom alege un IvyBridge cu grafica integrata mai mai slaba, pentru o compatibilitate mai buna, asta deoarece Mac OS X merge pe procesoare Intel Sandy Bridge.
De la procesor ne vom croi drumul spre placa de baza, de preferat este sa folosim Gigabyte, multi spun ca o placa Gigabyte este mult mai buna, se pare ca cei de la Gigabyte fac ceva cu sunetul de se potriveste cu driverele de pe MacOS foarte bine.
Pentru o performanta mai buna si un timp de boot super rapid am ales un SSD, trebuie sa stiti ca sistemul de operare Mac OS X Mount Lion a fost proiectat sa functioneze foarte bine pe SSD-uri.
Placa video Nvidia GTX 660 este compatibila cu driverele pe care le vom folosi noi, am ales-o pentru ca este o placa foarte buna cu un raport calitate pret foarte avantajos.
Componentele:
Procesor Intel® CoreTM i5 3330, 3000MHz, 6MB, socket 1155, Box
Placa de baza Gigabyte Z77-DS3H, socket 1155
Memorie Kingston 4GB, DDR3, 1333MHz, Non-ECC
Flash SSD Kingston V300 2.5″, 120GB, SATA 3
Placa video Gainward nVidia GeForce GTX660, 2048MB, GDDR5, HDMI, DVI, PCI-E
Carcasa Antec Miditower VSK-1000, fara sursa, neagra
Sursa Seasonic S12II-520 Bronze, ATX12V, 520W
Trebuie sa stiti ca acesta este un sistem foarte bun nu numai pentru proiectul Hackintosh ci si pentru instalarea Windows sau Linux, pentru jocuri, grafica si orice altceva ncesita putere de procesare.
Aceia dintre voi care nu ati urmariti tutorialul instalarea cu Mac OS X Mount Lion pe VirtualBox, va invit sa o faceti dupa ce vedeti acest tutorial, veti avea nevoie data viitoare de informatiile de acolo.
Vizionare placuta


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (78)

  • Ati gresit fisierul video.
    Titlul articololui nu coincide cu prezentarea din clip.

  • Nu corespunde textul,cu tutorialu.Inafara de asta noua tema a site-ului este foarte ok se integreaza cu windows 8 si cu tabletele si smartphone-urile!

  • Alin C.:
    Ati gresit fisierul video.
    Titlul articololui nu coincide cu prezentarea din clip.

    Acum e OK

  • Chiran Sorin:
    Nu corespunde textul,cu tutorialu.Inafara de asta noua tema a site-ului este foarte ok se integreaza cu windows 8 si cu tabletele si smartphone-urile!

    Textul si video le-am rezolvat.
    Ma bucur ca va place noul design, acum nu mai conteaza ce dispozitiv ai, navighezi lejer pe site indiferent de dimensiunea ecranului sau de rezolutia telefonului / tabletei / laptop-ului.
    Poate imi spuneti si ceva despre viteza cu care se incarca, cum vi se pare ?

  • Nu pot sa vizionez videoclipul desi am ultima versiune de flash player instalat.
    Am incercat si de pe Firefox si de pe Chromium si degeaba.

  • Cristian Cismaru: Textul si video le-am rezolvat.
    Ma bucur ca va place noul design, acum nu mai conteaza ce dispozitiv ai, navighezi lejer pe site indiferent de dimensiunea ecranului sau de rezolutia telefonului / tabletei / laptop-ului.
    Poate imi spuneti si ceva despre viteza cu care se incarca, cum vi se pare ?
    La mine se incarca mult mai repede fata de vechiul design!

  • scorici:
    Nu pot sa vizionez videoclipul desi am ultima versiune de flash player instalat.
    Am incercat si de pe Firefox si de pe Chromium si degeaba.

    Ce procesor ai ?
    Sa stiti ca la severul de streaming nu am schimbat nimic, se misca bine si nu are rost sa umblam aiurea.
    Schimbarea de azi este exclusiv de interfata, s-au mai facut foarte putine modificari de configurare la Nginx insa asta nu poate afecta streaming-ul video.
    Incearca sa golesti cache-ul.

  • La mine nu apare playeru apare erroarea ca si cum nu as avea flash instalat dar asta se intampla pe toate browserele desi am flash instalat si merge pe alte site-uri.

    "Get the Flash Player to see the wordTube Media Player."

Related Post

This website uses cookies.