Programe preventie si eliminare toolbar / adware

Salut prieteni, acum ceva vreme v-am explicat cum ajung unele softuri (virusi) ciudate la noi in PC si mai ales in browsere. Atunci v-am aratat cum scapam de aceste neplaceri manual si a ramas sa va arat cum facem asta automat.
Astazi avem doua aplicatii care ne vor ajuta sa prevenim instalarea acestora si sa le eliminam, daca aceste nenorociri sunt deja instalate.
Curatarea manuala este eficienta doar la suprafata, deoarece in registry raman in continuare intrarile acestor softuri.
Solutiile.
1. Unchecky, o aplicatie care ne “bate pe umar” inainte sa facem prostia.
2. ADW Cleaner, o aplicatie care ne ajuta sa eliminam porcariile deja instalate. O sa fiti surprinsi cata “mizerie” de cod se ascunde in PC-ul vostru.

Adrese pentru descarcare:

Download Unchecky
Download ADWCleaner

Atentiune:
Nu cumva sa va treaca prin cap sa instalati SweetIM !


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (48)

  • Salut! E foarte util acest tutorial insa,m-ar interesa si unul despre instalarea lui Windows 8 sau 8.1 in mod UEFI,care sunt avantajele si dezavantajele,daca merita sau nu sa-l instalam in modul UEFI,daca acest tip de instalare este mai bun pentru cei care au SSD-uri ,si ce setari trebuie sa facem in UEFI inaintea instalarii si inca o nelamurire care vreau sa fie explicata in tutorial si care face parte tot din acest subiect,care este treaba cu Secure Boot.Am mare nevoie de un tutorial din acesta ca sa ma lamuresc si sa stiu ce o sa fac la urmatoare instalare.

    • Plăcerea este a mea atunci cand tutorialele noastre pot ajuta in rezolvarea problemelor.

  • Eu ma confrunt cu o alta minune: aceea de a fi redirectionat catre alte pagini! Frecvent se intampla redirectionarea catre ILivid (din ce am citit eu ar fi un fel de virus) si catre o alta pagina care imi spune ca trebuie sa updatez Windows Media Player. Este extraordinar de enervant pentru ca nici 10 secunde de la incarcarea paginii dorite nu trece si sunt redirectionat catre altceva. Am citit si metode de manuale de curatare (stergerea prin registrii) si automate (Malwarebytes) insa problema persista. Desigur solutia ar fi un clean install de OS dar nu dispun de atat timp pentru a face asta!

    • Studiez problema si voi veni cu o soluție.
      O problema oarecum asemănătoare avem ai pe telefoanele mobile. Problema apare in momentul in care accesezi anumite pagini web ai peste toată pagina apare un popup cu tot felul de tâmpenii, de obicei chestii care te sperie, ca ai încălcat nu stiu de lege, ca trebuie sa plătești nu stiu ce amenda, etc. Astea se numesc scareware sau ransomware si pot fi extrem de enervante, pentru unii chiar provoacă atacuri de panica.

    • Verifică secțiunea Extensii (dacă folosești browserul Chrome) sau Add-ons (dacă folosești Firefox). Elimină sau dezinteresează ceea ce ți se pare suspect sau are nume dubios, pe care nu îl recunoști. De obicei aceste extensii produc acest comportament (redireționare sau pop-up cu reclame)

      • Varianta aceasta am incercat-o prima data: nu exista nicio extensie dubioasa in Chrome! Am incercat modificari in registrii (dupa recomandarile unor site-uri) apoi aplicatia Malwarebytes (care a curatat cate ceva) dar problema tot persista. Intr-adevar problema apare doar la accesarea anumitor pagini web! Poate gasiti o solutie m-ar ajuta foarte mult. Va multumesc!

  • Interesant tutorial Cristi! Ai idee cu ce pot inregistra webcamul ( trebuie sa imi vina un Logitech C920 ) si vreau sa fac niste clipuri ... Multumesc anticipat .

  • salut. am instalat cele 2 soft-uri si am rulat adwcleaner. si-a facut treaba dar mi-a sters si un program si anume youtubedownloader.

    • ufffffffffffff in sfarsit am reusit sa gasesc un program care sa ma scape de toate rahaturile de pe net bvbvbv domnule super tare felicitari

  • Foarte utile aceste programe pentru prevenirea si eliminarea din PC a unor programe nedorite care încetinesc viteza acestuia.
    Eu folosesc de ceva timp cele doua programe si pot spune ca chiar se merita sa le aveti si voi.
    Pentru curatare pe langa adwcleaner eu mai folosesc si Adware-Removal-Tool, de multe ori gaseste si alte chestii pe care adwcleaner nu le detecteaza.

  • Super tare. Multumim de tutorial.
    Eu avusem alta problema. Mi se instalau anumite extensii in Chrome. Chiar daca le dezinstalam apareau din nou. Din nefericire nu am avut posibilitatea sa testez softul recomandat pentru ca am dat un Total restore la partitie. Oricum lucruriile care se intamplau pe calculator fara voia mea erau foarte enervante. Cu siguranta ca voi instala softul.

  • am 55 de ani si nu pot decat sa te rog sa continui, pentru ca tutorialele tale ma ajuta foarte mult Multumesc.

Related Post

This website uses cookies.