Probleme cu netul Windows 10 și rezolvarea

Probleme cu netul Windows 10

Windows 10 este un sistem de operare stabil, dar câteodată ne mai pune probleme, lucru destul de ciudat in 2016. Ne-am fi așteptat ca pana acum, Microsoft sa se concentreze mai mult pe stabilitate; Dar se pare ca mai importanta este activitatea de culegere a datelor de la utilizatori.
Pe PC-ul meu de lucru, am Windows 10 cu toate update-urile la zi. Din când în când apare o problema cu net-ul, un “X” rosu și mesajul ca nu exista conexiune. Placa de rețea este Intel, adică nu vreun producător de mana a treia, Intel nene! Cu toate astea problema cu “Neconectat” “Nu sunt conexiuni disponibile” persista. Este destul de ciudat, deoarece ai impresia ca ai făcut tu vreo greșeala și începi sa tragi de cabluri prin spatele unității sau pe la router, dereglezi routerul, apelezi providerul de net, etc.

Probleme cu netul Windows 10 – descriere

Problema asta cu net-ul pe Windows 10 nu apare mereu, ci doar la anumite perioade, atât cat sa ne scoată din pepeni. Observam ca, cu câteva restarturi problema dispare, dar încă odată, suntem în 2016…
Vestea buna, parțial!
Am găsit o rezolvare temporara, prin scanarea după schimbări de hardware în “device manager”. Fix-ul asta trebuie aplicat de fiecare data când apare problema, pentru ca repet, este o rezolvare temporara.
Cu alta ocazie vom găsi rezolvări și pentru problemele cu net-ul wi-fi pe Windows 10. Va rog sa-mi scrieți pe rubrica de comentarii, despre ce fel de probleme aveți cu netul wi-fi sau pe fir în Windows 10, iar eu voi încerca sa cuprind și asta asta în următorul tutorial.
Pentru cei cu problema “Limited connection” va invit sa vizionați tutorialul dedicat.



Tutorial video – Probleme cu netul Windows 10

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (85)

  • rezolvarea este : click dreapta actualizare driver rasfoire computer selectati dintr-o lista de dispozitive si acolo ai 2 drivere , il alegi pe cel de jos next si vuala sa rezolvat problema definitiv

  • Salut,
    Eu am tot windows 10,si tot la conectarea internetului prin fir am o alta problema..
    Cand dau sa descarc ceva de pe net sau ma uit la un video..pica netul si trebuie sa dau troubleshoot sau sa dau Disable/Enable la Ethernet ca sa isi revina..Si face asta destul de des..Pentru un fisier de 1gb cade de 4-5 ori..avand in vedere ca downloadez cu 10 mb/s

    Multumesc!

  • Salutare Cristi, aceiasi problema am si eu dar este pe wifi trebuie sa sting leptopul ca sa am din nou wifi, imi apare cu x rosu la wifi.

    • Am luat la cunostinta si voi cuprinde asta in tutorialul pe care-l voi face, cu problemele wi-fi pe Windows 10.

      • Salut. Fix aceasi problema. Pe wifi si win 10, pierde conexiunea si foarte ciudat vede alte conexiuni dar cea la care a fost conectat nu, pana la restart, apoi totul revine la normal.

        • exact aceasi problema o intampin si eu, pierde conexiunea wifi si le vede pe restul numai pe cea pe care eram nu. Desi o pierde si asa de capul lui din cand in cand, daca incerc sa dau un torrent jos o pierde instantaneu de fiecare data

  • http://www.emag.ro/laptop-toshiba-satellite-l830-133-cu-procesor-intelr-coretm-i3-3217u-1-80ghz-ivy-bridge-4gb-640gb-amd-radeon-hd-7550m-1gb-microsoft-windows-8-modena-red-pskf4e-00c008g5/pd/EKTVKBBBM/

    La setari bluetooth,am gasit :Generic bluetooth adapter si Microsoft bluetooth enumerator.Am dat click pe EVENIMENTE si am gasit rezultatele de mai sus
    Device USB\VID_0930&PID_0219\Alaska_Day_2006 requires further installation.
    Device BTH\MS_BTHBRB\7&1f4af6c6&1&1 requires further installation.

    Am incercat sa conectez boxa si cu cablul USB.Inainte de instalarea oricarui device,alaturi de directoarele C si D aparea un pop-up care ma anunta ca am un nou device,puteam sa dau click,pentru a alege ce sa fac.Am si un stick bluetooth,cu care ma descurcam in Windows 7, 8 si 8.1
    E tare complicat pentru ca nu stiu ABC-ul acestei profesii.M-am gândit ca un cablu jack 3,5 va rezolva problema,dar ce se intâmpla cu bluetooth-ul laptopului cu care,daca ma gândesc bine.....am avut mereu probleme.Ma descurcam ori cu cablul de date,ori transferam fisierele in Dropbox si gata.Acum,imi cere si Dropbox upgrade si cum am destule pe-acolo.....vai si-amar de mine.Multumesc si astept cu interes sfaturile dvs.

    • Trebuie sa instalezi pachetul de drivere Bluetooth (Bluetooth stack).
      Se gaseste pe site-ul producatorului, pe pagina de suport.

  • Salut! Am o problemă, pică wirelessul de la laptop constant. Laptopul e un Lenovo G585 cu Windows 10. Folosesc chiar un adaptor wireless TP-LINK pentru că placa wireless a laptop-ului sau driverul se deconectează constant. Aștept sugestiile dumneavoastră, eventual un videotutorial. Mulțumesc anticipat.
    Cu stimă,
    Vlad

  • Excelent ! Felicitari pt munca depusa ! Chiar vroiam sa-ti scriu despre aceasta problema ! Multumesc,Cristi ! Mai am o problema si stiu ca doar tu poti sa-mi dai un raspuns corect. Am un Acer One 10 care vine cu Win 10 preinstalat. Nu reusesc sa fac boot de pe stick cu android pe el sub nici o forma. Am cautat peste tot dar prea putini info am gasit referitor la problema asta. Daca doresti sa te implici putin iti dau toate detaliile , macar sa stiu daca se poate sau nu. Nici macar daca as dori sa pun alt sistem de operare nu se poate. Setarile in bios sunt surprinzator de limitate. Multumesc anticipat!

    • Din bios (uefi),dezactiveaza "secure boot" si schimba modul de initializare din "UEFI" in "Legacy", asta daca ai un stick pentru Legacy.

      • Salut ! Este acest model:Laptop 2 in 1 ACER One 10, Intel® Atom™ Z3735F pana la 1.83GHz, 10.1" Touch, 2GB, eMMC 32GB, Intel® HD Graphics, Windows 10.
        Sa stii ca l-am luat pe toate partile si nu am reusit sa-i fac nimic. Te rog daca ai ocazia sa butonezi un astfel de model , sa incerci sa bootezi android pe el. Pt Win 10 mi-i se pare prea slabut desi pt office e excelent. Era super daca reuseam sa pun Android. Astept pe viitor un raspuns de la tine, sunt curios daca tu vei reusi sa-i dai de capat. Merci pt atentie.

        • Trebuie sa pui in BIOS parola de supervisor (in Security, o poti dezactiva ulterior daca doresti), astfel vei avea acces la mai multe setari; poti dezactiva "secure boot" asa cum te-a sfatuit Cristi)

    • Tableta vine cu Bootloaderul blocat di fabrica.trebuie sa deblochezi bootloaderul..multe batai de cap.daca are procesor Snapdragon sau ceva legat de arhitectura ARM..daca e Intel Atom..at renunta nici o sansa..

      • Si eu cred ca asa vine din fabrica . Este cum se zice....unica utilizare . Are imaginea de Win si poti reinnstala la nesfarsit dar cu toate butonarile din bios nu am reusit nimic.Am facut si update la bios direct de la ei dar nu merge..

    • Am mai scris o data aseara si nu a aparut raspunsul. Mai incerc! Poti sa bootezi de pe ce doresti, trebuie sa-ti pui in BIOS parola de supervisor si se vor debloca setarile de care ai nevoie. Vei avea mai multe optiuni de boot si/sau sa dezactivezi "secure boot".

      • Salut !. Am vazut raspunsul, multumesc. Nu am gasit nici o optiune pt asa ceva la momentul respectiv. Voi incerca de nou.

  • Eu am mai intalnit probleme de genu pe mai multe calculatoare cu windows xp, 7, 8.1, la 10 nu am intalnit pentru ca l-am incercat de 2 ori si am renuntat, probleme : trebuia sa refact conexiunea la rds, sa dau restart la pc, sa restez routeru, sa deconectez placa de retea si sa o conectez - eneble - LAN-...nu trebuia sa le fac pe toate odata dar 1-2 soluti din ce am zis incercam pana pornea netu, acum nu vreau sa zic ca windows e un dezastru, nimic nu e perfect. Foloesec Ubuntu de vreo 2-3 luni si pe mozilla din bun senin nu-mi mai mergea netu pana nu il inchideam si il redeschideam, prima data am crezut ca e de la net sau router apoi am pus chromium si s-a rezolvat definitiv

  • Salut
    Si eu am o problema care cred ca este legata de tot de conexiunea la internet pe Windows 10 si anume de exemplu daca ascult muzica online(youtube,radio,etc) se aude cu intreruperi sacadat si precizez ca am driverele la placa de sunet la zi,si problema respectiva am intalnit o la 3 calculatoare diferite toate cu windows 10.

    • aceasi problema am avut si eu dar vad ca dupa aproape o luna a disparut sper sa nu mai apara

  • Poate o sa discuti si despre problema cu partitiile, cu drepturile la partitii. Stiu ca exista o problema si nu reusesc sa o inteleg, uneori functioneaza totul ok, uneori trebuie sa dai "run as administrator" ca sa functioneze sau sa urmezi tot felul de metode. Nu inteleg care e problema si o intalnesc la unele jocuri, spre ex., care functioneaza perfect in Windows 7 si sunt sigur ca e din vina acestor drepturi de la partitii

  • Salutare Cristi,

    Pe wifi intampin urmatoarea problema:
    - de multe ori cand deschid calculatorul (windows 10) nu mi se conecteaza automat la reteaua wireless. Mentionez ca am un adaptor wireless de la tplink. Trebuie sa ii dau manual deconectare si conectare.

    Cu stima,

    • Bună seara! Rezolvarea, în cazul meu, a fost următoarea: 1. Am descărcat ultimul driver de pe site-ul producătorului; 2. Am dezinstalat driverul existent cu IOBIT UNINSTALLER sau REVO UNINSTALLER; 3. Am instalat noul driver; 4. Am conectat adaptorul și am configurat conexiunea; 5. Am restartat pc-ul pentru a verifica dacă s-a realizat conexiunea. ATENȚIE LA FIREWALL! Trebuie setat conexiunea HOME (ACASĂ), nu PUBLIC. Suitele de securitate cer la instalarea adaptorului ce tip de conexiune alegeți, ca mai sus. Acum, o posibilă cauză de nefuncționare a adaptorului e vechiul driver care nu e compatibil cu W10.

    • Asa faceam si eu ,,conectam si reconectam de ma saturam. Am crezut ca e routeru sau cei cei de la cablu , Am umblat cu sculele peste tot. pana sa-mi dau seama ca toate au fost de cand am trecut pe win 10.

Related Post

This website uses cookies.