Primele impresii despre Windows 8, setarile pentru retea si performanta conexiunii – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi spune cum mi se pare Windows 8 Release Preview la prima vedere. Cum nu pot spune tot intr-un singur tutorial, astazi ne vom opri la retea, va voi spune care cred ca sunt diferentele intre Windows 7 si Windows 8 si cum se fac setarile conexiunii pe noul sistem de operare.
Dupa ce am instalat prima oara Windows 8 pe real am observat o performanta mai buna in ceea ce priveste gestionarea conexiunilor, implicit o viteza mai mare la download si upload. Concret, inainte, pe WIndows 7 urcam tutorialele pe server cu 3 sau 4 MBps iar acum pe Windows 8 urc tutorialele video cu 6-7 MBps, o viteza foarte buna daca tinem cont ca legatura mea cu serverul videotutorial.ro este facuta prin SFTP.
In afara de conexiune nu am observat nimic spectaculos inca, totul se misca bine, la fel de bine sau chiar mai bine decat pe Windows 7. Aplicatiile s-au instalat fara probleme chiar daca am Windows 8 pe 64 de biti. Sincer nu ma asteptam sa gasesc atata stabilitate, pot spune ca este un sistem ce poate fi folosit chiar si in faza asta, oricum nu cred ca se vor schimba prea multe in versiunea finala.
Conexiunea se face la fel ca pe Windows 7, singura diferenta este atunci cand intram in Metro UI unde ne trebuie putin timp pentru adaptare.
O surpriza placuta mi-a oferit-o Windows 8 atunci cand am introdus un stick pentru wireless, acesta a fost instalat automat in cateva secunde, parca as fi conectat un stick usb. Pe Windows 7 era necesara instalarea de pe CD sau de pe site-ul producatorului.
Cam atat pentru azi, cum dau peste ceva interesant pe Windows 8, va dau de veste si o sa fac un tutorial, pana atunci va urez vizionare placuta.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (52)

Related Post

This website uses cookies.