Prezentarea microfonului HTDZ HT-320, performanta audio accesibila – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va voi prezenta un microfon de tip shotgun, acesta este produs in China si este extrem de accesibil, acesta este HTDZ HT-320
La pretul de numai 20 de dolari acest microfon poate face de rusine microfoane de 200-300 de dolari, este un chilipir de neratat mai ales pentru cei care detin o camera video sau un aparat foto modern cu slot pentru microfon.
HTDZ HT-320 este un microfon cu condensator, pentru asta are nevoie de curent, putem folosi o baterie sau phantom power dintr-un device capabil sa ne furnizeze asa ceva (Zoom H4, M-Audio MobilePre, JuicedLink, etc).
L-am montat pe Canon 600D si se aude excelent, asta dupa ce am oprit AGC (auto gain control) cu ajutorul Magic Lantern (ca sa scap de fasaitul de pe fundal), tot in ML am marit Analog Gain la 24, Digital Gain si Mic Boost au ramas ambele pe zero.
La inceputul tutorialului am folosit un microfon de tip lavaliera (cu aceleasi setari de mai sus), acesta are aproape acelasi pret ca si HTDZ HT-320, din pacate distanta de calitate dintre acestea doua este incredibil de mare.
Pot spune cu usurinta ca folosind cateva accesorii, microfonul HTDZ HT-320 poate face parte din echipamentul unui entuziast video sau audio.
Din pacate in Romania nu prea avem de unde alege, ori gasim microfoane bune dar foarte scumpe, ori ieftine si foarte proaste, combinatia ieftin si bun nu se prea gaseste pe aici.
Parca aud pe cineva spunand “”Ieftin si prost“”, din fericire HT-320 contrazice aceasta zicala, un microfon excelent care face toti banii si inca de doua ori pe-atat.
Atentie

In prima parte, de la 00:00 pana la 8:23, partea audio este captata cu o lavaliera
Partea a doua, de la 8:24 pana la final sunetul este captat cu HTDZ HT-320

Pentru o experienta mai placuta este bine sa ascultati in boze sau in casti, cu difuzoarele de pe laptop, tableta sau telefon nu veti simti calitatea shotgun-ului HTDZ HT-320.

Am incercat mirofonul si pe desktop, se aude foarte bine insa tot mai bine se aude preferatul meu, este vorba despre Samson C01U, un microfon excelent. Avantajul lui Samson sta in preamplificatorul intern de calitate, daca as amplifica semnalul lui HTDZ HT320 cu un preamp de calitate cred ca ar iesi la egalitate. Sunt convins ca multi dintre voi v-ati dori acest microfon pentru desktop, daca am dreptate va rog sami scrieti pe rubrica de comentarii si am sa incerc sa fac un tutorial cu setarile optime ale lui HTDZ HT-320 pentru folosirea cu computerul. Chiar si fara preamp trebuie sa va spun ca se aude de 10 ori mai bine decat orice microfon de dizina din comert.
Microfonul a fost achizitionat de pe Ebay, mai multe detalii in tutorialul urmator…va pregatesc surprize-surprize !

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (56)

  • Adrian Gudus:
    Trebuia sa comuti si in modul Normal sa auzim daca exista o diferenta…


    Se aude mai incet insa calitatea audio este la fel de buna. Sunet super curat, si asta fara scule suplimentare, doar microfonul si camera.

  • Foarte buna calitatea microfonului, il vreau neaparat! Cum ai cumparat de pe ebay? Transportul a fost gratuit sau te-a costat? Daca da, cat? In caz ca ti-ai pus in gand sa faci un tutorial pe aceasta tema il astept cat mai curand :)

  • Surprize-Surprize a venit Andreea Marin pe videotutorial.ro sa ne prezinte tutorialele video. Excelent. De ce nu ai cumparat 2 microfoane, unul sa-l fii dat si colegului tau. Acuma Adrian e suparat tu cu 2 microfoane si el cu nici unul.

  • Moss:
    Foarte buna calitatea microfonului, il vreau neaparat! Cum ai cumparat de pe ebay? Transportul a fost gratuit sau te-a costat? Daca da, cat? In caz ca ti-ai pus in gand sa faci un tutorial pe aceasta tema il astept cat mai curand

    Aveti putina rabdare, o sa va povestesc si despre aceste aspecte.

  • Corleone:
    De unde ai atatia bani, sunt tare curios daca produci bani cu acest site.

    Doar nu te astepti sa-ti raspund la aceasta intrebare?

  • Corleone:
    Surprize-Surprize a venit Andreea Marin pe videotutorial.ro sa ne prezinte tutorialele video. Excelent. De ce nu ai cumparat 2 microfoane, unul sa-l fii dat si colegului tau. Acuma Adrian e suparat tu cu 2 microfoane si el cu nici unul.

    Mai bine intreaba-l pe Adrian ce telefon isi cumpara el maine, la liber cu bani cache. Eu mi-am luat un amarat de microfon de 20 de dolari.

  • Asteptam un tutorial despre cum se fac cumparaturi de pe ebay, cost taxe etc. Explicat asa babeste ca sa priceapa toti n00bii. :D Mersi :)

Related Post

This website uses cookies.