Prezentare Samson C01U, microfon pe usb la calitate de studio – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta un microfon profesional, este vorba despre Samson C01U un microfon condensator de calitate care se conecteaza la PC pe USB, acesta va inlocui actualul meu microfon care mai are putin si isi da duhul.
Cand am deschis cutia si am scos microfonul, nu mi-a venit sa cred cat de greu este, citisem despre el insa nu credeam sa fie atat de greu, cred ca are aprope un kilogram. Este facut in intregime din metal si pare extrem de solid, chiar si partea de jos, unde se conecteaza cablul usb, este tot din metal. Intr-o lume coplesita de plastic, e placut sa vezi un obiect construit din metal, parca are un aer retro, cum spun batranii “nu se mai fac lucrurile ca altadata”.
Sunetul este pur si simplu superb, veti vedea asta in tutorial. Vocea preluata de microfon este transformata in semnal digital dar totodata este pastrata o naturalete calda si sunetul parca este aproape de tine, exact ca la radio. Niciun alt microfon pe care l-am auzit nu poate reda asa ceva.
Acest microfon este perfect pentru cei care vor sa inregistreze voce, emisiuni radio, voice-over, podcast si bineinteles tutoriale video.
Samson C01U este un microfon condensator care este construit in jurul celebrului C01 (microfon condensator XLR), are o diafragma mare de 19mm si un ADC de calitate (analog to digital converter). Polaritatea lui C01U este fixa de tip Hyper Cardioid, asta permite captarea vocii la o calitate foarte buna fara zgomot ambiental. Rezolurie audio 16-bit, 44.1/48kHz.
Microfonul nu este recomandat celor care folosesc ocazional un microfon, asta deoarece pretul acestor microfoane poate parea destul de mare pentru o folosire ocazionala.
Din pacate pe piata perifericelor este o prapastie destul de mare intre microfoanele low end si cele de calitate, pretul poate sari de la 100 de lei pentru microfoanele ieftine, direct la 300 de lei pentru cele de tip condensator.
Recomand acest microfon celor care vor sa compuna, sa interpreteze, sa mixeze, sa emita radio online etc. Este o investitie foarte buna la un pret decent.

Atentie

Sunetul nu a fost modificat in niciun fel, de obicei pentru tutoriale se curata zgomotul de fond si se ajusteaza volumul insa in acest tutorial nu am umblat la nimic, sunetul este original, asa cum a fost el inregistrat, tocmai ca voi sa auziti exact ce pot aceste microfoane.
Prima parte a fost filmata cu DSLR-ul Nikon D5100 si pentru sunet s-a folosit o lavaliera.
A doua parte este captura de ecran si Camtasia, sunetul este inregistrat in Camtasia cu microfonul vechi, A4Tech PKS-635K.
Ultima parte este captura de ecran cu Camtasia, sunetul este intregistrat in Camtasia cu microfonul nou, Samson C01U.
Ambele microfoane au stat la distanta egala fata de vorbitor iar lavaliera de pe DSLR era montata pe guler, cum se monteaza normal.
Volumul pentru ambele microfoane din captura desktop a fost setat la 100, in plus microfonul A4Tech a primit un boost de 10% pentru ca nu avea sensibilitate destul de mare.

Astept parerile voastre pe rubrica de comentarii.

Microfon condensator cu diafragma mare Samson C01U (voucher reducere 88NX2AZW )

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (62)

  • Salut,
    Da,intr-adevar se aude foarte bine.
    Ms videotutorial.ro !
    Sursa mea de IT !!!

  • asa e cu acest microfon se aude mai placut (dar si pretul...)
    cristi si adrian de ce nu mai faceti tutoriale despre ubuntu?
    as vrea sa stiu sa folosesc ubuntu la fel ca windows; daca se poate si jocuri ca asta ar fi problema
    ca in ubuntu nu prea avem jocuri mai ales deastea cu impuscaturi gen wolfenstein.
    ne ati aratat de multe ori cum se configureaza windows in cele mai mici detalii (intretinere de sistem;performanta)as vrea sa ma invatati si pe ubuntu ca si pe windows MULTUMESC BAIETI

  • Felicitari pentru tutorial! Maceti o treaba extraordinara.

    As avea si eu o problema.
    As dori sa imi cumpar si eu un laptop insa nu ma prea pricep.
    As dori sa imi faceti 2-3 recomandari.
    Ca budet sa fie preferabil pana in 2.000 lei.
    Multumesc!

  • Cristi, se auzea destul de bine si cu cel din camera WEB, doar ca tu ii dai la camtasia 48000Hz si daia sasaie, daia zici tu ca se aude nu stiu ce zgomote, ai acolo la Realtek in placa audio Noise Suppression si Acoustic Echo si trebuiau bifate altfel daia se aud toate zgomotele peste vocea ta. Iti recomand sa faci ce ti-am zis si sa-i dai la camtasia inloc de 48000hz dai 44000Hz si fa un test ceva pe 44000 cu 320KBPS si posteaza-l in casuta de comentarii cu screenr sau cum ii zice la site-ul ala de recording desktop. Si fa proba asta sa vedem, ca sunt tare curios !!!

    • ASUS:
      Cristi, se auzea destul de bine si cu cel din camera WEB, doar ca tu ii dai la camtasia 48000Hz si daia sasaie, daia zici tu ca se aude nu stiu ce zgomote, ai acolo la Realtek in placa audio Noise Suppression si Acoustic Echo si trebuiau bifate altfel daia se aud toate zgomotele peste vocea ta. Iti recomand sa faci ce ti-am zis si sa-i dai la camtasia inloc de 48000hz dai 44000Hz si fa un test ceva pe 44000 cu 320KBPS si posteaza-l in casuta de comentarii cu screenr sau cum ii zice la site-ul ala de recording desktop. Si fa proba asta sa vedem, ca sunt tare curios !!!

      Am aproape 5 ani de Camtasia si de transcodare video-audio, unde nu ai semnal de calitate poti sa-i faci ce vrei tu. Pana acum pot spune ca am facut minuni cu microfonul acela insa acum nu mai merge.
      Calitatea o poti obtine doar cu scule de calitate.

  • Raluca-Adreea:
    Felicitari pentru tutorial! Maceti o treaba extraordinara.

    As avea si eu o problema.
    As dori sa imi cumpar si eu un laptop insa nu ma prea pricep.
    As dori sa imi faceti 2-3 recomandari.
    Ca budet sa fie preferabil pana in 2.000 lei.
    Multumesc!

    Avem un ghid cu achizitionarea unui laptop, chiar si cu achizitionarea unui netbook, cauta si tu pe site.

  • cristi-admin: Am aproape 5 ani de Camtasia si de transcodare video-audio, unde nu ai semnal de calitate poti sa-i faci ce vrei tu. Pana acum pot spune ca am facut minuni cu microfonul acela insa acum nu mai merge.
    Calitatea o poti obtine doar cu scule de calitate.

    Da si eu am o camera web Logitech C270 si se aude brici pe 44000Hz niciun bazait nu se aude cum ziceai tu... Nu stiu poate sa fie si microfonul camerei prost. Dar nu stiu eu ti-am incercai si varianta asta pe 44000Hz ca am doua microfoane cel de la camera web Logitech, si un microfon mai vechi de la casetofoanele audio cu mufa Jack rotunda 5 pini printr-un adaptor bagat la PC pe Jack 3.5mm si nici cu ala nu se aude nimic, nu stiu ce poate sa fie. Sa-l stapanesti sanatos, eu as merge pe Sennheiser scula de calitate Hi-FI mult mai bun de cat ce ai tu

  • cristi-admin: Daca mai ai rabdare vreo 2 zile o sa postez un ghid cu cele mai rentabile laptop-uri.
    In orice caz cauta ceva cu procesor i5 XXXX, eu as merge la drum cu asta:
    Laptop Acer Aspire 5750G-2434G64Mnkk cu procesor Intel® CoreTM i5-2430M 2.40GHz, 8GB, 640GB, nVidia GeForce GT520M 1GB, Linux, Black

    Asta, il are un prieten pot sa spun ca e cel mai rentabil laptop, are HDD Hitachi de 500GB avea, dar nu a mers mult timp cu el, pt ca la scapat dupa masa si pa HDD-ul facuse baduri, si-a luat altul nou un WD de 500GB Caviar Black 16MB/ Buffer. Un laptop foarte bun.

Related Post

This website uses cookies.