Prezentare Nexus 4, cel mai rentabil smartphone Android

Salut prieteni, in urma cu cateva zile am facut o vizita pe la Emag sa-mi cumpar un nou dispozitiv Android, initial eram pornit pe Nexus 7 care este cea mai buna tableta Android de pe piata in momentul asta. Am hotarat ca este bine sa mai arunc un ochi inainte sa iau decizia finala si am incercat mai multe dispozitive: Nexus 7, HTC One, Samsung Galaxy S4 si Nexus 4. Dintre toate m-am indragostit pe loc de nexus 4, asta pentru ca se misca excelent si arata aproape cel mai bine (dupa Htc One). In hotararea mea au cantarit greu pretul, performanta (reala) si finisajele. As fi ales Htc One daca nu era atat de scump, aproape dublu la pret. S4 nu m-a impresionat deloc, de obicei smartphone-urile de top de la Samsung atrag cu ecranul AMOLED super saturat de culori, insa eu am avut AMOLED si cunosc si avantajele si dezavantajele acestuia. Acum pot spune ca prefer ecranele IPS. Vom discuta despre ecrane si tehnologiile folosite cu alta ocazie.
In final am fost nevoit sa aleg, am ales Nexus 4 si nu-mi pare rau deloc, mi-au ramas si ceva bani in buzunar si chiar dupa o saptamana de folosire dispozitivul pur si simplu zboara. Nici nu zici ca are 4 nuclee, parca are 44 de nuclee. De obicei orice aparat cu Android incepe sa “tuseasca” dupa cateva zile de folosire intensa, Nexus 4 parca este nou, parca abia l-am scos din cutie, este incredibil cat de bine se misca acest telefon. Bineinteles performanta este datorata si versiunii Jelly Bean 4.3, care vine cu o multime de imbunatatiri.
O singura nemultumire am, este vorba despre folosirea sticlei temperate peste camera, sticla care induce reflexii neplacute la poze cu lumina in fata.
In afara de asta nu am nicio problema cu device-ul. N-am probleme cu touch-ul sau cu receptia, asa cum am auzit pe la alti utilizatori. Adevarul este ca device-ul meu face parte din seria Nexus 4 revizuita cu doua paduri in partea de jos (ca niste picioruse pe rama de plastic), aceste mici picioruse previn acoperirea difuzorului si asezarea partii din spate (care este sticla) direct pe masa.
Aceasta prezentare este doar o introducere, voi reveni cu rezultatee testelor pentru procesor, grafica si baterie. pana acum pot spune ca bateria te tine fara probleme toata ziua (de seara pana seara).
Avantaje Nexus 4 care nu le intalnim pe alte smartphone-uri Android:
1. Update-uri Android rapide, la cateva zile de la lansare.
2. Bobina de inductie integrata pentru incarcare wireless QI.
3. NFC pentru plati rapide cu telefonul, imperehere si schimb de fisiere.
4. Compatiblitate maxima cu orice aplicatie si serviciu Android.
5. Experienta Android pura fara bloatware sau chestii inutile.
6. Cel mai rapid telefon Android.
7. Suport TRIM pentru mentinerea performantei.
8. SlimPort, un fel de MHL fara cablu usb de alimentare.
9. Wireless display, tehnologia Miracast.
10. Pret foarte mic, Google nu cauta sa faca profit cu produsele Nexus.
Celor care doresc un telefon smart in perioada asta, va recomand Nexus 4 insa trebuie sa va grabiti, nu se stie cat timp se vor mai gasi pe piata, deja versiunea de 8 GB nu prea se mai gaseste pe nicaieri.

Telefon Mobil Google Nexus 4, 16GB, Black 62476 – eMAG.ro
(pret in Romania)

LG Google Nexus 4 8GB Smartphone Black Sim Free (cel mai ieftin pe Amazon.co.uk)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • Detin un Nexus 4 din luna martie de cand a aparut si pe la magazinele online de la noi si da se comporta exemplar si acum . Mie mi-a venit cu Android 4.2.1 si ceea ce e placut , pe langa utilizarea de zi cu zi , update-urile vin foarte repede iar instalarea lor e fara batai de cap (4.3 a venit la 5 zile dupa lansarea oficiala). Bateria e ok , depinde cum il folosesti, eu am reusit o sa fac sa tina si 5-6 zile dar folosindu-l doar ca un simplu telefon si prea putin multimedia, la o utilizare mai intensa tine cam o zi jumatate cu sfaturile de economisire de energie ce le-am gasit si aici.

  • Cristi, ai dat bani degeaba nu aveai Galaxy Note care e mult mai bun decat asta, deja LG NExus 4 are lag tu nu ai obeservat la Notificari acolo cand ai dat a raspuns greu la comenda, asa ca nu e cel mai bun telefon cum zici tu, nu exista niciun telefon bun pe piata, decat Apple atat, si uneori Samsung si in top va fi Apple,HTC,Samsung. Si Cristi ce facem la Nexus 4 nu are Radio FM, care e cel mai important lucru, cand esti in masina, pe munte ce faci??? Daca nu ai net 3G pe tel sa asculti, dar ce faci consumi MB pt radio cand putea sa fie built-in radio FM. Telefon care nu faci nimic cu el, e tel ca sa-l ti acasa, nu te poti deplasa cu el, si in plus e depasit a aparut Snapdragon 800 ca tot il laudai. Cum de ai dat bani pe un asemenea telefon si nu ai nimica pe el, cum de ai facut asta ? Ma gandeam ca ei si tu un LG G2 ceva sau HTC one ceva, nu Nexus :P.

  • tutorialul e bun,Cristi a cautat sa prezinte ceva avantaje,totusi Cristi telefonul il vezi daca e rapid dupa ce ai aflat cate aplicatii instalate poate duce si daca sa zicem poti instala vreo 300;poti cu adevarat vedea viteza lui,asa mai orice telefon peste 300 euro se misca rapid cand e nou si fara nimic instalat
    intradevar un mare dezavantaj ca nu are fm radio si slot pt card,eu de la 16gb am trecut la 32gb si acum am cel mai rapid card de 64gb de la samsung,pot sa spun ca simt diferenta la mai multe aspecte
    legat de apple,de ce sa dau 600 sau chiar si 500 euro pe un telefon ce valoreaza doar 200 euro ?

    • Un numar mare de aplicatii nu solicita procesorul ci stocarea. Aici se simte nevoia de ordine in sistemul de fisiere si o seriozitate mai mare in gestionarea stocarii. Nexus 4 are un controller flash care suporta trim din mers, asta inseamna ca poate face curat pe fundal fara sa incarce procesorul cu mizeriile ramase.
      Daca nu uitam putin la modul in care functioneaza sistemul de operare Android, vom vedea ca stocarea este "calcaiul lui Ahile".
      Ineficienta gestionarii sistemului de fisiere intr-un mod rapid si precis, duce la colmatarea intregului sistem. Atunci utilizatorul se gandeste ca nu are procesor destul de bun, defapt nu are stocare de calitate.
      Uitati-va cum se misca orice sistem de operare pe un ssd rapid in comparatie cu un hard disk, asta indiferent de procesorul folosit.
      Sunt lucruri pe care Samsung, LG, Sony, Asus, etc nu vor pune niciodata pe tapet. Ei vor sa vanda, nu sa faca lucrurile cum trebuie. Lipsa TRIM-ului pana acum a vandut foarte bine...

      • "Un numar mare de aplicatii nu solicita procesorul ci stocarea." aici gresesti cristi,sunt foarte multe aplicatii gen yahoo sau facebook ce ruleaza in fundal chiar si daca sunt inchise,de aici diverse conflicte si "incetiniri" ale sistemului de operare ( oricare ar fi el ) . un numar mare de aplicatii aduce in fundal diverse procese si deci poti vedea ce si cum poate acel telefon.probabil ca in vreo 5 ani vor fi deja telefoane ce vor putea rula 1000 de aplicatii simultan fara probleme .
        De exemplu ruleaza tunein prin wireless cu alte 2 aplicatii gen faci o copiere din pc in x-plore la un fisier de 5gb prin usb si concomitent te uiti la un film de 2gb cu stick it! poti daca vrei rula in fundal si facebook si yahoo messenger ; exact in acest moment intra in meniu si navigheaza prin telefon,ce observi ?!?
        pot dezvolta ideea,asta inseamna cu adevarat performanta,stiu ca oricum telefonul curat ruleaza peste 50 de procese sau poate si 150 in fundal,asta fiind fara sa nu instalezi nimic,intradevar el se misca perfect cu browserul propiu,playerul,etc
        oricum fa testul ce ti l-am zis si vezi diferenta,e posibil ca unele aplicatii sa cedeze ( inchida fortat ) , vezi cate astfel de aplicatii poti rula simultan si daca o faci,te rog anunta-ma caci as vrea sa stiu.
        incearca sa alegi domenii diferite,adica una care sa se foloseasca de internet,alta de cablu de date,alta de procesorul video,alta de ... etc

  • Un procesor mai rapid nu inseamna un telefon mai rapid.
    Utilizatorul nu foloseste procesorul direct, software-ul foloseste procesorul, iar daca software-ul este greoi tot telefonul se va misca greu indiferent ce procesor are.
    Adevarul socant este ca, in momentul asta Nexus 4 se misca mai bine decat Galaxy S4 sau Htc One. In cazul testelor sintetice cele doua telefoane puncteaza mai bine insa in mana utilizatorului mai rapid este Nexus 4. Cu siguranta implementarea TRIM din JB 4.3 are un mare aport.

  • Andreson, iar dai dovada de lipsa de informare!
    Telefonul nu are deloc lag atat timp cat stii cum functioneaza sistemul de operare Android.
    Ce nu ai observat tu (pentru ca, repet, nu stii cum functioneaza Android) este faptul ca sistemul de operare Android stie de short tap (atingere scurta) sau tap and hold (atinge si tine), functii folosite in foarte multe aplicatii pentru a accesa diferite meniuri.
    Cristi in tutorial a fost putin confus si in loc sa faca tap simplu (short tap sau atingere scurta) acolo la Notificari a facut "tap and hold" adica a atins optiunea si a tinut lung pe ea (lucru care nu trebuia facut)
    Imediat ce cristi si-a adus aminte ca defapt trebuie un tap scurt pe optiune si nu tap and hold, sistemul de operare si-a facut treaba intr-o clipita afisand optiunile corespunzatoare.
    Cum poti sa spui ca are lag cand nici bine nu a atins iconita browserului Chrome si acesta s-a deschis instantaneu ca sa nu mai vorbim de viteza uluitoare cu care a incarcat site-ul nostru avand doar o liniuta semnal wireless.
    Nu este prima data cand comentezi si ne arati cat de dezinformat esti.
    Cum poti sa afirmi ca Galaxy Note e mai bun ca Nexus 4? Poate mai bun pentru tine insa din punct de vedere al specificatiilor tehnice, Galaxy Note e de departe sub Nexus 4 omule!
    Galaxy Note a fost lansat in Septembrie 2011 iar Nexus 4 a fost lansat in Octombrie 2012. Gizas, Wake Up mane!

  • Ce părere ai despre LG E975 Optimus G, 32GB, vreau sa-l cumpăr Cristi ce-mi recomanzi? Vreau sa filmeze foarte bine telefonul și sa fie la un preț până în 1700 lei. Deci...

  • Am citit intr-o revista ca Google a aranjat o lichidare de stoc pentru Nexus 4 pentru a face loc la Nexus 5, mai exact in Statele Unite, in care varianta 16 GB se vinde si cu 200$ (asta inseamna 670 lei + 300 lei = emag l-ar pute vinde cu 1000 lei).
    CU siguranta vor scadea preturile pentru Nexus 4.

    • Cam asa este in sua, in ue pretul este putin mai mare, taxe vamale etc.
      V-am lasat eu un link spre Amazon unde Nexus 4 este cam 1100 de lei.
      Platiti cu cardul si intr-o saptamana doua va vine acasa.

Related Post

This website uses cookies.