Prezentare Asus P8Z77-V, o placa de baza extrem de solida – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta o placa de baza de la Asus, este vorba despre P8Z77-V, o placa din clasa medium-performance, aceasta este foarte bine construita cu multe dotari interesante si extrem de utile.
In trecut am spus ca nu voi mai cumpara placi de baza de la Asus pentru ca am avut cateva probleme cu doua placi, insa am decis sa-i mai dau producatorului Taiwanez o sansa si se pare ca nu m-a dezamagit.
Pe multe placi de baza avem tot felul de dotari pe care probabil nu le vom utiliza prea curand / niciodata / ever (firewire, thunderbolt, e-sata, 2 nic-uri). Asus P8Z77-V are exact strictul necesar, in plus vine cu o multime de “bunatati” pentru overclock, multimedia, gaming, economie de energie, remote access, etc, sunt chestii pe care chiar le folosim, nu “porcarii” care veneau pe DVD-urile placilor de baza pana nu demult.
Dupa ce am terminat tutorialul am montat placa si i-am dat o cheie, a m fost surprins de bios-ul uefi, mai exact de viteza cu catre se misca mouse-ul, pe MSI si pe Gigabyte raspunsul mouse-ului nu era chiar atat de bun, super !
In zilele urmatoare voi testa toate softurile cu care vine placa, mai intai vreau sa testez Virtu MVP produs de compania Licid, un soft care stie magie, poate sa aduca la eceeasi masa GPU-ul si IGP-ul si sa le puna la treaba, pe ambele odata sau la munci separate, abia astept!
Asus P8Z77-V / REV3.0 pret
Asus P8Z77-V / REV3.0 specificatii
Asus P8Z77-V / REV3.0 drivere

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (56)

  • In sfasit ASUS, parca nu era bun producatorul, sper ca ti-ai dat seama numai dupa cum sunt lucrate fiecare piesa dupa placa de baza ASUS, in comparatie cu Gigabyte care are numai componente slabe. Ma refer la CPU 4pini deci in OC, deja apare instabilitate, pe cand ASUS cu 8 ini numai apare are 2 tensiuni de 12V de unde sa ia curent.
    ASUS are EPU,TPU,MemOK,UEFI BIOS,Bluetooth a mea, nu are Wi-FI, Ai Suite II,TurboV,etc .are tot ce are si a mea P8P67 poti cauta pe google sa vezi. Si a mea e grea placa are suport de fier pe statele placii la CPU ca sa nu se indoaie, tactica implementata de la AMD ca aia au fost primadata cu suportul de aluminiu sau de plastic.
    Eu cu fosta placa ASUS P5Q-PRO-TURBO tot asa aveam 8 pini pe processor un e8200 mergea fara probleme.
    Cristi incearca sa numai pui mana direct pe placa ca sar putea dupaia sa te uiti la ea, ca nu se stie cum se descarca electrostatic mana ta pe vreo piesa si, adio 8 milioane. Si ASUS nu cred ca ti-o mai schimba in faza asta.
    Placa aia ta Gigabyte nici 2 bani nu face, pe cand ASUS merita, cine stie ce au avut placiile alea, eu de cand o am merge fara probleme, niciun rateu nu a dat. Sursa Chieftec calumea 550W, i5 2500k, ddr3 1600 8gb e in capul liste la AIDA64. Sistemul ajunge pe la 60 milioane.
    Si sper sa faci tutorial si pentru USB 3.0 cum se incarca smartphone-ul, te rog eu ca acuma ai ASUS.

    • Hei alo alo nu compara Placa ASUS cu Gigabitye deoarece este diferenta de pret si performanta,una e sa iti ei acel gigabyte si alta e sa ai si acel asus care e mai bun normal asusul P....E ca si cum ai comara un Nokia 1100 cu un Galaxy Note sau HTC Wildfire....etc!Am dreptate sau am dreptate:))!

      • Corect, am specificat ca nu este vorba de o comparatie intre cele doua. Am vrut doar sa arat celor care nu stiu, care sunt diferentele intre doua placi de baza care fac parte din clase diferite. Practic ce obtii cand cunperi o placa dintr-o gama superioara.
        Gigabyte si Asus sunt doi producatori competenti, e greu de comparat chiar si doua produse asemanatoare.
        Indiferent ce alegi, n-ai cum sa dai gresi.
        Totusi, totusi....Gigabyte parca acorda mai multa atentie gamei entry level, pe de alta parte parca Asus e mai atent in gama medie, cel putin in perioada asta Gigabyte au mers pe nic-uri si chip-uri de sunet mai slabe.

    • Nu ai inteles nimic. Mereu te bagi in seama aiurea, mai bine taci decat sa zici numai prostii.

  • Foarte,foarte interesante aceste tutoriale despre noutatile hardware.Multumim si asteptam continuarea.

  • Salut tuturor.CITEZ: Prezentare Asus P8Z77-V, o placa de baza extrem de solida.
    O fi extrem de solida,dar...pretul este destul de nesimtit.
    Prea multi bani pentru o placa de baza.Altii platesc 800 RON pe un sistem intreg(cu tot cu monitor daca se poate).
    Scuze,dar cu acest tutorial ai dat-o in bara rau de tot.Incearca sa faci niste tutoriale pentru vremurile noastre adica....e CRIZA CRISTI.
    Oare cati romani isi permit sa cumpere aceasta placa de baza extrem de solida?

    • Zici ca esti in campanie electorala !
      Eu nu am spus nimanui sa arunce placa de baza ca s-o ia p-asta.
      Noi prezentam diferite produse ca sa vada omul ce si cum, alegerea va apartine.

    • Daca ai cascaval, poti merge cu incredere pe GTX670, daca nu te dau banii afara din casa poti merge pe GTX560 SE, e cea mai buna afacere in perioada asta.

  • manticore1580:
    Salut tuturor.CITEZ: Prezentare Asus P8Z77-V, o placa de baza extrem de solida.
    O fi extrem de solida,dar…pretul este destul de nesimtit.
    Prea multi bani pentru o placa de baza.Altii platesc 800 RON pe un sistem intreg(cu tot cu monitor daca se poate).
    Scuze,dar cu acest tutorial ai dat-o in bara rau de tot.Incearca sa faci niste tutoriale pentru vremurile noastre adica….e CRIZA CRISTI.
    Oare cati romani isi permit sa cumpere aceasta placa de baza extrem de solida?

    Da, e destul de scumpa, dar in timp o folosesti 6-7 ani fara probleme, ia cumpara tu o placa cu condensatori normali, si cu o sursa ''tigaie'' cum zice Cristi, eu le zic'' pocnitori'' si vezi te mai tine 6-7 ani cu o sursa de 50 ron, si cu o placa de baza tot o tigaie. Recomand si Asrock P67PRO3 daca ti-se pare scumpa, cred ca la 439RON nu e scumpa !!!! Daca tot vrei ! la 8 milioane nu o sa mai gasesti decat PC-uri SH sau PC-uri de Office/Business ;)

  • Cand ai luat capacul prima data...am ramas blocat...Imi place foarte mult, mai ales ca design.
    Si chestia cu greutatea...si eu am aceeasi parere.Sursa cu care mi-a venit montata unitatea, era destul de usoara...acum dupa ce mi-am luat alta noua, mi se pare muult mai grea unitatea...Si se vede diferenta.

    Inca o chestie as vrea sa va intreb (cei care stiti) : Am 2GB RAM, Windows 7 si pur si simplu nu imi ajung RAMii...Daca pornesc Task Manager si dau la tab-ul Performance, imi apare (uneori) Total 2GB, Cache 500mb, Disponibil 500mb, Liber 0 ... Si ii am doar pe o singura placuta. Trebuie sa imi cumpar alti RAMi? Oricum...daca o sa cumpar, cumpar DDR3...mi se pare o mare diferenta intre DDR2 si DDR3.

    • Cumpara-ti ram pentru ca in perioada asta este destul de ieftin, tocmai ce mi-am luat si eu 8 giga cu 100 si ceva pana-n 200 de lei.
      Windows 7 si aplicatiile au nevoie de ram ca sa respire.

    • @Mihai: "...daca o sa cumpar, cumpar DDR3…mi se pare o mare diferenta intre DDR2 si DDR3"
      din fraza ta deduc ca ai un PC cu DDR2 si vrei sa iei DDR3 ca e mai ieftin... mai bun.. etc.
      dar stii ca un DDR3 nu-l poti baga pe o placa de baza cu socluri pt DDR2...!? nu?
      Deci ai grija ce cumperi ca generatiile de componente nu se potrivesc intre ele! sunt special facute diferit ca forma pt a nu se potrivi fizic in socluri "nepotrivite" tehnologic si asta pt a nu se lasa cu fum si componente prajite din cauza erorii umane! ;)

  • cristi-admin:
    Cumpara-ti ram pentru ca in perioada asta este destul de ieftin, tocmai ce mi-am luat si eu 8 giga cu 100 si ceva pana-n 200 de lei.
    Windows 7 si aplicatiile au nevoie de ram ca sa respire.

    Cristi de unde ti-ai luat ram de 8 gb cu pana in 200 ron?
    De la eMag ?

  • cristi-admin:
    Cumpara-ti ram pentru ca in perioada asta este destul de ieftin, tocmai ce mi-am luat si eu 8 giga cu 100 si ceva pana-n 200 de lei.
    Windows 7 si aplicatiile au nevoie de ram ca sa respire.

    La ce frecventa ti-ai luat ? Si ce producator ai achizitionat ?

  • dorin:
    Pentru placa asta de baza ce placa video imi sugerezi Cristi?????

    Sau mai recomand eu, AMD Radeon HD7750, daca vrei pana-n 500RON, depinde cat de duce buzunarul.

Related Post

This website uses cookies.