Prey, monitorizeaza si gaseste laptopul sau telefonul furat ori pierdut – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre un soft ce ne va ajuta sa recuperam dispozitivele pierdute sau furate fie ca e vorba de tableta Android, smartphone Android, iPhone cu iOS, iPad, Netbook sau Notebook ce ruleaza Windows sau Linux, produse Apple ce ruleaza sistemul de operare Mac OS
Este vorba despre Prey, un proiect cu sursa deschisa ce ne ofera un soft numit Prey care ne va ajuta sa monitorizam dispozitivele noastre portabile in cazul in care le pierdem sau acestea ne sunt furate. Pentru ca softul este cross platform, acesta ruleaza pe orice sistem de operare. Tot ce trebuie sa facem este sa cream un cont pe site-ul preyproject.com, sa descarcam softul Prey si sa il configuram corespunzator. Odata instalat si configurat pe dispozitvele noastre portabile, avem posibilitatea sa monitorizam dispozitivele dintr-o interfata web din care vom putea marca dispozitivul ca “missing” (pierdut/furat/lipsa). Indata ce vom face acest lucru, softul Prey instalat pe dispozitivele noastre va incepe sa trimita rapoarte in interfata web de administrare pe care o putem accesa de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet.
Ce contin rapoartele Prey?
– informatii despre geolocatia dispozitivului pierdut sau furat obtinute prin GPS-ul dispozitivului
– informatii despre reteaua la care s-a conectat dispozitivul, IP-ul public si privat, adresa MAC a placii de retea
– date despre cele mai recente conexiuni ale dispozitivului
– o lista cu hotspot-urile wifi pe langa care a trecut dispozitivul nostru
– traseul conexiunii de la internet la dispozitiv (traceroute)
– date despre sesiunile curente rulate de utilizator incluzad screenshot-uri ale desktop-ului
– date despre fisierele care au fost modificate
– o lista cu programele care rulau pe dispozitiv atunci cand s-a facut raportul
– posibilitatea de a activa webcam-ul obtinand astfel o fotografie a hotului sau a celui care a gasit dispozitivul nostru pierdut
Toate aceste informatii pot fi activate sau dezactivate individual in functie de informatiile pe care dorim sa le primim in raportul pe care il putem seta sa ne fie trimis la intervale de: 10, 15, 20, 25, 30, 35 sau 40 de minute.
Daca dispozitivul a fost furat, softul Prey poate lua si cateva actiuni pentru noi cum ar fi:
– putem activa o alarma puternica care va suna pe dispozitivul pierdut timp de 30 de secunde (foarte utila in cazul in care reactionam imediat ce observam ca dispozitivul lipseste si acesta se afla inca in apropiere)
– o alerta care va fi afisata pe dispozitivul furat sau pierdut care il va atentiona pe hot ca este urmarit
– putem bloca dispozitivul astfel incat acesta sa nu mai poata fi accesat pana cand nu se introduce o parola
– putem sterge toate datele salvate in browsere, toate parolele si conturile salvate in acestea astfel incat hotul sa nu se mai poata folosi de istoricul browserului sau datele de conturi existente in dispozitiv pentru a ne accesa conturile de email sau conturile retelelor sociale.
Utilizatorii cu o minte putin mai diabolica pot folosi acest soft si pentru spionarea sau monitorizarea persoanelor apropiate (copil, iubita, nevasta, amanta)
Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul pentru a vedea exact cum ne putem monitoriza si recupera dispozitivele portabile in cazul in care acestea sunt pierdute sau furate.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (56)

  • Adrian dar atunci cind fura leptopul si ii formateaza windows ????? Prey v-a putea sa monitorizeze leptopul furat....

    • citez
      - putem bloca dispozitivul astfel incat acesta sa nu mai poata fi accesat pana cand nu se introduce o parola
      -oare poate sa il formateze????????eu cred ca ii ia ceva timp sa sparga o parola buna

  • foarte interesant . eu chiar o sa-l folosesc si o sa-l recomand si la altii . e unul din programele pentru care se merita sa platesti. 5$ /luna nu e mult deloc daca vrei sa-ti protejezi o investitie de 20 , 30 mil sau mai mult . dar pare destul de buna si varianta free. Multumim pentru prezentare.

  • Daca se formateaza hdd-ul adio control(dispozitiv mobil), asemenea programe ar fi mai utile pentru monitorizare ca locatie a unui angajat , copil sau mai stiu eu pe cine , nici decum pentru hoti , acuma daca o mai fi si hoti "prosti" , atunci trebuie sa ne mindrim cu ei.

    flo13:
    citez
    - putem bloca dispozitivul astfel incat acesta sa nu mai poata fi accesat pana cand nu se introduce o parola
    -oare poate sa il formateze????????eu cred ca ii ia ceva timp sa sparga o parola buna

  • Oktav:
    Adrian dar atunci cind fura leptopul siiiformateaza windows ????? Prey v-a putea sa monitorizeze leptopul furat….

    Corect !

  • Interesant, dar daca device-ul este protejat cu parola cum va porni placa de retea daca tu nu poti intra in Windows? La fel, daca blocam device-ul cum mai functioneaza GPS-ul sau WiFi-ul ca sa trimita mesajul? Ca acest soft sa mearga trebuie intai instalat pe device, daca este dezinstalat nu mai merge.
    Eu unul as gandi altfel un astfel de soft. Softul ar trebui sa caute in reteaua de internet sau GPS device-ul care are MAC-ul sau adresa GPS-ului monitorizat, astfel incat chiar daca device-ul este resoftat aceste date sa ramana.

  • Prieteni, e un serviciu MOCA ! ! !
    Ce vreti voi sa obtineti pentru un produs pentru care nu platesti absolut nimic? Nu cumva vreti ca atunci cand dispozitivul este furat, "militia" sa se sesizeze singura si acestia sa va aduca "in dinti" dispozitivul la usa?
    Nu exista asa ceva!
    Acest soft face foarte multe lucruri moca in folosul nostru si ne aduce la nas informatii pretioase. Invatati sa apreciati.
    Mai sunt si alte masuri pe care le poti lua pana sa ajungi la Prey cum ar fi criptarea dispozitivului (subiect despre care exista deja tutorial), crearea unui cont de utilizator cu parola, setarea browserului sa nu memoreze istoricul, cache-ul si coockie-urile, cateva setari facute in Group Plicy Editor prin care putem restrictiona accesul la task manager si alte functii astfel incat sa-l buimacim de cap pe nemernicu care a furat dispozitivul.

  • Salutare la toti, eu folosesc PREY si l-am folosit cu succes, luna trecuta mi-au spart portbagajul si am ramas fara MacBookAir de 13`` si Noul iPad de 64GB (aprox 9500 RON).
    Dupa o zi primesc raport pe mail ca s-au conectat la Wifi pe MBA, am localizat dupa IP si m-am dus cu ploitia acolo, si mi-am recuperat jucariile.
    Sunt cateva aspecte ce trebuie luat in considerare, daca ai parola sau blochezi nu se mai pot conecta pe net, daca formateaza sau ii da restore sigur nu mai ai ce face, dar nu toti hotii sunt experti in informatica.
    Eu am folosit varianta free, in seara care am ramas fara jucarii am platit 5 eur si am trecut automat la PRO ca sa primesc rapoarte din 2 in 2 min.
    La mine de exemplu hotul a vandut leptopul de 6000 Ron cu 400 RON si iPad a fost BONUS.
    Asa ca folositi PREY nu va costa nimic, si s-ar putea sa nu fie expert hotul sau cel care cumpara de la hot ...
    In curand o sa apara si povestea mea aici: http://preyproject.com/blog/cat/recoveries
    P.S. POLITIA CAUTA IN CONTINUARE HOTUL FARA SUCCES :))

  • Odata instalat acest soft chiar tu poti fi urmarit de producator, sau proprietarul poate divulga anumite date despre tine unor companii interesate.....

  • Ervin:
    Salutare la toti, eu folosesc PREY si l-am folosit cu succes, luna trecuta mi-au spart portbagajul si am ramas fara MacBookAir de 13“ si Noul iPad de 64GB (aprox 9500 RON).
    Dupa o zi primesc raport pe mail ca s-au conectat la Wifi pe MBA, am localizat dupa IP si m-am dus cu ploitia acolo, si mi-am recuperat jucariile.
    Sunt cateva aspecte ce trebuie luat in considerare, daca ai parola sau blochezi nu se mai pot conecta pe net, daca formateaza sau ii da restore sigur nu mai ai ce face, dar nu toti hotii sunt experti in informatica.
    Eu am folosit varianta free, in seara care am ramas fara jucarii am platit 5 eur si am trecut automat la PRO ca sa primesc rapoarte din 2 in 2 min.
    La mine de exemplu hotul a vandut leptopul de 6000 Ron cu 400 RON si iPad a fost BONUS.
    Asa ca folositi PREY nu va costa nimic, si s-ar putea sa nu fie expert hotul sau cel care cumpara de la hot …
    In curand o sa apara si povestea mea aici: http://preyproject.com/blog/cat/recoveries
    P.S. POLITIA CAUTA IN CONTINUARE HOTUL FARA SUCCES )

    Cu am spus si in tutorial, hotii sunt tembeli, tampi... n-au ei habar de informatica, IT, securitate, tracking...ca doar de aia-s hoti, ca nu ii duce capul la nimic bun, nu sunt capabil sa produca una de-un leu curat si cinstit si atunci tot ce stiu ei sa faca este sa fuga, sa se ascunda si sa fure...

  • Nelu:
    Odata instalat acest soft chiar tu poti fi urmarit de producator, sau proprietarul poate divulga anumite date despre tine unor companii interesate…..

    Paranoia e mare....paranoia e mare :)

Related Post

This website uses cookies.