Platforma de jocuri Steam acum si pentru Linux – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre renumita platforma pentru jocuri numita Steam care nu de foarte mult timp este disponibila publicului larg si pe Linux. In prima faza Steam pentru Linux s-a aflat o buna perioada in stadiul beta insa doar cativa utilizatori putea intra in programul de testare pentru a folosi si testa Steam pentru Linux.
De curand, programul Steam Beta este public si oricine poate descarca clientul Steam Beta pentru Linux. Faptul ca Steam vine pe Linux este cea mai mare stire a anului 2012 si acest lucru nu poate decat sa ne bucure. Este laudabil si de apreciat ca, compania Valve a decis intr-un final sa suporte si platforma Linux. Exista deja distributii ireprosabile pe piata care pot fi instalate si folosite pe PC-ul sau laptopul personal ca sisteme de operare principale. Sa nu uitam faptul ca multi producatori au ales sa distribuie laptop-uri cu sistemul de operare Ubuntu, preinstalate pe acestea.
Linux nu mai este de mult timp un sistem de operare care sa te lase indiferent avand in vedere ca poti indeplini pe acesta aceleasi sarcini pe care le indeplineste si un Windows. Faptul ca Steam a venit pe Linux este mare lucru si asta va oferi mari avantaje comunitatii Linux pe viitor. Datorita deciziei Valve de a suporta si sistemul de operare Linux, si alte companii ce dezvolta software ar putea lua decizii in viitorul apropiat sa dezvolte produse si pentru acest sistem de operare.
Pentru inceput Valve a decis sa faca casa buna cu distributia Ubuntu si sa lanseze Steam pentru acest sistem de operare. De ce Ubuntu? Pentru ca este cea mai populara distributie din lume, este usora de folosit, au in spate o comunitate uriasa, forumuri de discutii, suport. Daca este “invinovatim” pe cineva pentru nivelul la care a ajuns Linux-ul in ziua de astazi, aceea este compania Canonical, compania care se afla in spatele distributiei Ubuntu Linux. Chiar daca unii critica dur faptul ca s-au luat decizii gresite in ultima perioada pentru Ubuntu, trebuie sa recunoastem ca o mare parte din renumele si nivelul la care a ajuns astazi sistemul de operare Linux, se datoreaza companiei Canonical si distributiei Ubuntu.
In tutorialul de astazi o sa vedem de unde putem descarca Steam Beta pentru Linux, cum il instalam, de unde si cum modificam setarile clientului Steam. Mai trebuie mentionat ca momentan regasim 42 de jocuri suportate de Steam pentru Linux.
Iata si cateva titluri ale jocurilor ce pot fi jucate pe Steam pentru Linux:
The Journey Down, Killing Floor, Unity of Command, The Book of Unwritten Tales, iBomber Attack, Faster Than Light, Splice, Dynamite Jack, Superbrothers, Waveform, Cubemen, iBomber Defense Pacific, Trine 2, Serious Sam 3, The Clockwork Man, Space Pirates and Zombies, Dungeons of Dredmor, Solar 2, Frozen Synapse, Steel Storm, SpaceChem, The Polynomial, Amnesia, Eversion, Galcon Fusion, Cogs, And Yet it Moves, Penumbra Overture, Penumbra Black Plague Gold Edition, Harvest, Aquaria, World of Goo, Team Fortress 2, DEFCON, Uplink, Red Orchestra, Darwinia.
Va rog sa retineti faptul ca Steam pentru Linux se afla inca in stadiul de dezvoltare Beta urmand ca in viitor sa fie adaugate noi jocuri ce vor putea fi jucate in Linux. Acestea fiind spuse, va invit sa priviti tutorialul video si sa ii uram Bun Venit Steam-ului pe platforma Linux!

Descarca Steam pentru Linux: http://store.steampowered.com/about/

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

  1. Chiran Sorin a zis

    De cand asteptam 🙂 utilizez Linux ocazional si mi se parea urat sa dau restart la calculator doar ca sa incep un joc asa joc direct pe Ubunt 🙂

  2. Steam s-a gandit sa faca o versiune si pentru Linux pt ca portarea pe Windows 8 li s-a parut mult prea complicata.

  3. Buna Ziua!
    Va rog frumos sa ma ajutati!Stiu ca nu are legatura cu tutorialul dar e ceva urgent!Am un alcatel ot 991 ,rootat si am vrut sa instalez cu ajutorul recoveriului de la clocworkmod o tema!in loc sa instalez acea tema am instalat o tema pentru alcatel ot 990 iar acum nu mai booteaza(cred ca este un boot-loop).VA ROG DIN INIMA SA MA AJUTATI!MULTUMESC CA ATI CITI SI COMENTARIUL MEU!APROPO!CELE MAI BUNE TUTORIALE IN LIMBA ROMANA!

  4. eMyGaming:
    Steam s-a gandit sa faca o versiune si pentru Linux pt ca portarea pe Windows 8 li s-a parut mult prea complicata.

    De ce ar fi mai complicata pe Windows8?

  5. Salut Adrian! De cateva saptamani am pus Ubuntu 12.10 in dual boot cu win 7 pe un laptop. Am totusi o problema cu instalarea driverului placii video Nvidia GeForce GT 520 MX (cu Nvidia Optimus ca sa jongleze cu chipul grafic din procesorul i3). Dupa ce l-am instalat pe cel de pe situl oficial nu mai vede barele de pe desktop (icoanele din drepta si cea de sus) deci nu se poate lucra normal. Am sapat pe net dar n-am gasit cum sa rezolv. Daca ai cunostinte despre cum pot rezolva treaba asta te rog sa ma inveti si pe mine. Mai am o probleme cu rezolutia (cu toate ca e la maxim si am incercat toate rezolutiile suportate). Caracterele se vad mai pixelate. Aspectul general al icoanelor sunt mai in ceata, nu stiu cum sa spun. O fi de la faptul ca nu merge placa nvidia? Multam anticipat!

  6. eMyGaming:
    Pt ca ar fi trebuit sa il integreze in interfata Metro Ui (sau cum ii mai zice mai nou) si decat sa faca asta mai bine s-au indreptat catre linux.

    Nu stiu absolut nimic despre Metro si de ce ar trebui Steam integrat in aceasta interfata ( nu merge Steam simplu instalat ca un orice alt program?) dar cred ca portarea platformei Steam in interfata Metro este mizilic in comparatie cu portarea jocurilor in sine in Linux.
    Ce vreau sa spun este ca in acest fel s-au angajat la o sarcina mult mai mare.

    Cred ca mai degraba Steam sunt sictiriti de intentia Microsoft de a-si crea o platforma proprie de jocuri (nu stiu pe unde am citit asta) si in acelasi timp vor sa-si creeze un solid cap de pod in Linux, cum au facut in Mac. Gaming-ul in Linux pare sa castige teren in ultima vreme (vezi printre altele Unity3D+Linux).
    In niciun caz nu vad Steam abandonand Windows indiferent de perspectivele Linux sau Mac, prea multi bani ies de acolo.

  7. Am instalat steam pe Lubuntu 12.10 si merge perfect,pacat ca este doar un singur joc free to play Team Fortress 2.Jocul este un shooter online multiplayer de 12 GB…sa speram ca in curand vom gasi mai multe jocuri pentru platforma linux.

  8. Sa instalez Steam ca sa pot juca un singur joc free? Nu cred ca o fac.

  9. julius:
    Sa instalez Steam ca sa pot juca un singur joc free? Nu cred ca o fac.

    Nici nu-ti cere nimeni.
    Distribuirea jocurilor de-a moaca nu a fost niciodata un obiectiv Steam, chiar daca mai arunca ici colo cate un joc free.

  10. Pentru cine are SAMP
    HostName: • Stunt Gaming Moldova • – New Updates! •
    Address: 178.156.201.207:7777
    Players: 21 / 50
    Ping: 43
    Mode: Romania/Moldova,Stunt,Race,DM
    Map: Romania/Stunt/Race/Dm/Jumps/PK

  11. Va rog frumos faceti un tutorial cu descarcarea si instalarea sistemului linux Meego.
    Am tot incercat sa-l instalez si nu functioneaza, eu cand am cumparat laptopul acer 5749Z avea linux meego instalat.

Speak Your Mind

*