Pidgin multiprotocol, o amenintare pentru Yahoo Messenger ? – tutorial video HD

Multi dintre voi si-au dorit probabil un soft pe care sa te loghezi cu toate id-urile pe care le are…si cu cel de Yahoo Messenger si cu cel de GoogleTalk si cu cel de MSN, ei bine iata ca acest program care ne permite acest lucru exista!!! El exista de mult timp dar probabil multi nici nu stiu sau n-au aflat de existenta lui.

In tutorialul de astazi am hotarat sa va vorbesc despre Pidgin! Ce este Pidgin? O platforma multi protocol pentru Instant Messaging,mai pe intelesul tuturor este vorba despre un soft GRATUIT pentru chat cu care putem sa ne logam pe toate conturile noastre! Putem de asemenea sa-l folosim pe post de Multi Messenger!

Pidgin ne permite login-ul pe protocoale (conturi) cum ar fi:

  1. AIM
  2. Bonjour
  3. Gadu-Gadu
  4. Google Talk
  5. Groupwise
  6. ICQ
  7. IRC
  8. MSN
  9. MySpaceIM
  10. QQ
  11. SILC
  12. SIMPLE
  13. Sametime
  14. XMPP
  15. Yahoo!
  16. Zephyr

Care e frumusetea acestui soft? Pai sa vedem: Imaginativa cum ar arata desktopul vostru si cu Yahoo Messenger deschis si cu GoogleTalk si cu MSN si cu ICQ…ar fi un desktop plin,procese care ruleaza in task manager,si memorie RAM consumata inutil.Putem avea toate astea intr-un singur program, si sa vorbim practic cu toti indiferent din ce protocol de chat fac parte intr-o singura fereastra, logandu-ne pe cate id-uri vrem si pe cate conturi vrem!
Tot ce am spus mai sus sunt avantajele acestui soft acum sa vorbim putin si despre dezavantajele acestui soft:

Nu putem da sau vedea web-camul cuiva din lista noastra,pentru ca nu are suport webcam .

Nu putem face conferinta vocala sau apela vocal pe cineva.

Cam astea ar fi cele doua mari dezavantaje ale acestui Pidgin,dar pentru cine doreste doar chatting si se rezuma doar la a transfera fisiere si a conversa e ideal si chiar il recomand!
Acest soft pe langa faptul ca suporta diferite protocoale de chat este si extrem de configurabil, suporta pluginuri, cu ajutorul carora ii putem imbunatati sau customiza functionalitatea, aspectul.

Pidgin vine by default (de baza) cu cateva pluginuri avand posibilitatea ca mai apoi sa putem merge pe pagina oficiala pidgin si sa download-am ce pluginuri dorim din ce categorie dorim.

Acestea fiind spuse haideti sa urmarim impreuna acest lung tutorial. L-am facut atat de lung pentru ca mi sa parut un soft foarte interesant si am vrut sa acopar toate functiile si setarile si ceea ce poate face acest soft. Sper sa-l folositi cu placere si sa va bucurati de el!!

Vizionare placuta si va astept cu comentarii sau intrebari!!!

de Adrian Burlugeanu

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (69)

  • e super acest pidgin dar daca sar completa acele lipsuri cu siguranta toata lumea lar andragi si folosii.tineti-o tot asa faceti o treaba buna.

  • @pop ionel: Ce e frumos ca nu tre sa suporti reclamele alea enervante precum le are yahoo messengerul in lista...ei la pidgin nu le ai!!! ai o lista frumoasa curata fara reclame adware si alte prostii!!

  • daca sar putea uza web si convorbiri... ar fi ideal... oricum cred ca am sa-l fol si eu.... super... si felicitari ptr rabdare... 73 d min...WOOOOWWWW

  • Bun tutorial, dar mie personal nu mi-ar folosi acest program, deoaece de majoritatea protocoalelor suportate de Pidgin am auzit pentru prima data lol...

  • Mda.....interesant.....bravo pentru tutorial (78.25)......frumos acest pidgin......Nu vati gandit si la ceva tutoriale pe platforma linux?

  • Bun tutorialul, ca de obicei. Felicitari ! .Pe cand tutoriale despre editare video ? (Stiu ca sunt greu de facut, tehnic vorbind) dar niste baieti inovatori ca voi vor gasi sigur o modalitate.

  • Andrian:
    daca exista un program asemanator dar in care se poate fol web si sound, chiar si care se plateste imi dai un nume plz...
    multumesc frumos...!!!

Related Post

This website uses cookies.