PC bazat pe Intel Haswell cu un raport foarte bun performanta pret

Salut prieteni, astazi vom configura un sistem ieftin bazat pe noile procesoare Haswell accesibile care au fost aduse pe piata recent. Acesta este al doilea val de procesoare Intel Haswell, prima oara au fost lansate cele mai scumpe iar acum sunt aduse cele mai accesibile, asta dupa ce piata a fost saturata cu procesoarele scumpe. As adauga ca acestea sunt si cele mai echilibrate procesoare din punct de vedere performanta pret.
Procesorul ales este un i3 4130, se poate alege si un Pentium, acesta fiind din punct de vedere hardware tot un i3 fara Hyper-Threading, Quick Sync si suport hardware AES. Pentium-ul este mult mai ieftin si chiar merita daca nu aveti nevoie de transcodare video, arhivare-dezarhivare frecventa si nu sunteti tipul de utilizator care tine deschise foarte multe aplicatii in acelasi timp (multitasking).
Placa de baza pe care am mers este de la Asrock, are tot ce-i trebuie, am ales placa pentru ca este dotata cu un chip de retea Intel, un lucru foarte important, mai ales pentru cei care descarca din reteaua bit torrent si nu vor sa incarce excesiv procesorul.
SSD-ul este de la Samsung, modelul 840 EVO este nou nout si inglobeaza o multime de noutati, asta pe langa performanta cu care Samsung ne-a obisnuit in ultima vreme (vom vorbi despre asta cu alta ocazie).
Componenta optionala!
Pentru gamerii inraiti am ales si o placa Nvidia GTX 760 de la Gigabyte, o placa video foarte echilibrata.
Trebuie sa mentionez ca placa video este o componenta optionala, pentru o performanta mai buna in gaming si aplicatii care stiu sa foloseasca puterea de procesare paralela a nucleelor Cuda, aplicatii ca: Adobe After Effects, Premiere Pro, Photoshop, Autocad, etc.
Pentru cei care vor folosi PC-ul intr-un mediu office nu este necesara aceasta placa, procesorul grafic integrat in procesor, Intel HD 4400 este suficient pentru aplicatii desktop, web, office, facebook, youtube si chiar jocuri fara cerinte prea mari
Procesor Intel® CoreTM i3-4130, 3.4GHz, Haswell, 3MB, Socket 1150, Box
Placa de baza ASRock H87 PRO4, Socket 1150
Kit Dual Channel Kingston 16GB (2 x 8192MB), DDR3, 1600MHz
Solid State Drive (SSD) Samsung 840 EVO Basic, 2.5″, 120GB, SATA III
Sursa Seasonic S12II-430 Bronze, ATX12V, 430W
Carcasa Floston ATX, Midi Tower, fara sursa, Neagra, INTERRA
Optional…..repet, optional doar pentru gameri si editori grafica, video, 3D
Placa video Gigabyte nVidia GeForce GTX760, 2048MB, GDDR5, 256bit, DVI, HDMI, PCI-E


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (55)

  • Cristi, un tutorial de nota 10+, da asa este placile ASrock au un boot foarte rapid, eu aveam o placa pe socket 478 care nu vedeam boot-ul trebuia sa apas ''Pause Break'' ca sa vad :)) de atunci erau ei cu viteaza in boot si acuma au extins-o mai bine. Intr-adevar asa e cu magazinul EMAG dai un ban dar stii ca ii primesti nu ca alti sau de ex PC Garage mi-sa stricat un HDD si ma plimbat cu el 1 luna de zile, slab suport din partea lor, mai fac si review-uri ''glumete'' uneori. Alt magazin PC Zone mi-a schimbat in 2 zile un hdd tot asa defect s-a stricat mi-a dat ''Recretified'', si PC Garage ma plimba ca ''domne nu avem service cu cine sa vorbiti, daca vreti prin e-mail, pai si daca m-am e-mail, vorbim fata in fata'' Nici ca mai cumpar de la ei ceva, pacat de ei. Iau dupa Emag ca sunt extinsi peste tot si asta e.

  • dan: foarte bun tutorialul. Cristi care e ocupatia ta? ce meserie ai?

    Meserii de-a lungul timpului am avut multe, in timp ce practicam meseriile aveam o pasiune de suflet in care bagam toti banii, asta spre disperarea parintilor initial si a sotiei mai tarziu. Toti imi spuneau: " Mai lasa dracu calculatoarele alea ca ne-ai innebunit! "
    Meserii in ordine cronologica:
    Ospatar
    Gestionar
    Bucatar (calificat)
    Crupier cazino (calificat ruleta franceza)
    Superviser (inspector de masa cazino)
    Administrator retea
    Administrator firma prestari servicii IT
    In viata faci multe, important este sa nu uiti niciodata ce-ti place. Eu sunt fericit ca am ramas la IT, este ocupatia pe care mi-am dorit-o mereu.
    Am uitat sa spun, primul contact cu informatica l-am avut la "palatul pionierilor" in 1988, acolo am facut primul calculator, copie HC85. Profesorul meu a fost domnul Batraneanu Mihai fondatorul ROL.ro
    Pe vremea aceea incarcam jocurile de pe casete, nu exista sistem de operare atat de prietenos. Internetul nu era nici in visele noastre.
    Voi nici nu va dati seama cat de norocosi suntem in ziua de azi, ai toate informatiile la varful degetelor. Eu trebuia sa ma rog de toata lumea prin palat daca vroiam sa invat ceva.
    Sper ca ti-am raspuns.

  • Multumesc pentru informatiile persoanale. Am urmarit aproape toate tutorialele si eram curios sa aflu mai multe despre tine. Ai putea sa fi si profesor deoarece ai o exprimare foarte buna, cunostinte pe masura si o voce calda si prietenoasa. Sa faci un tutorial si despre nexus 4. Si eu mi-am luat unul de curand.

  • Salut cristi, as dari daca poti sa faci un ghi de gaming in 2000 ron cu un procesor amd A8 5600k vreau sa imi cumpar un pc si nu stiu ce sa achizitionez pe langa acest procesor :D multumesc mult.

  • Numai un om care a trecut prin atatea meserii poate fi atat de perseverent intr-o meserie care ii place cel mai mult.Daca pana acum erai pentru mine o enigma si apreciam ceea ce faceai acum esti si mai "mare" si respectat.Romania are nevoie de astfel de oameni.Nu mormanul de diplome te face mare ci ceea ce poti sa faci util pentru societate si semeni.Multi oameni au de invatat de la tine.Tuturor acelora care de-a lungul timpului au aruncat cu invective asupra ta sau a colegilor care te-au ajuta, le cer acum sa-si ceara scuze.Nu au stiut ce au in fata.Poate am fost cam patetic, dar acum am convingerea ca multi isi vor pune cenusa pa cap pentru prejudecatile pe care le-au iterat pe acest site.Los palaria si tot respectul!

  • Este o problema la toate video-urile voastre. Va urmaresc de cativa ani si tot aceeasi problema a fost pe toate sistemele pe care le-am avut si la toti providerii de net. Daca pun pauza la un clip(pentru un minut sa zicem) si apoi redau play, dupa vreo 30s-60 secunde clipul se repeta pe o portiune de vreo aprox. 5 secunde iar apoi continua normal. Cred ca are legatura cu bufferul, care probabil se opreste cand pun pauza si apoi cand reiau clipul si ajunge la punctul in care s-a oprit se intampla faza cu repetarea

Related Post

This website uses cookies.