Partajare Digi Net Mobil prin wireless sau fir de la laptop care alte dispozitive – video tutorial

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre internetul Digi Net Mobil. Mai exact o sa vedem cum putem partaja (share-ui) conexiunea unui modem USB Digi Net Mobil de la Netbook sau Notebook catre alte dspozitive wireless (tableta, smartphone sau chiar un alt laptop).
Practic vom introduce modemul USB Digi Net Mobil intr-un laptop, vom conecta modemul la internet ca mai apoi sa trimitem conexiunea internet a modemului catre placa de rtea wireless a laptopului ca mai apoi aceasta la randul sau sa o transmita mai departe catre alte dispozitive mobile pentru a naviga pe internet.
Tot cu ajutorul modemului USB Digi Net Mobil putem partaja conexiunea si prin fir putand astfel sa oferim conexiune la internet unui PC ce nu are o placa de retea wireless. Ca sa facem acest lucru vom proceda similar doar ca nu vom mai trimite conexiunea Digi Net mobil catre placa de retea wireless a laptopului ci catre placa de retea LAN care la randul ei o va trimite mai departe calculatorului conectat prin fir la laptopul nostru.
Pentru a duce la bun sfarsit ce ne-am propus, nu vom avea nevoie de softuri aditionale ci ne vom folosi doar de setarile sistemului de operare Windows Vista, Windows 7 sau Windows 8.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 900 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (61)

  • Adrian scuze ca nu sunt de acord cu acest tutorial pentru ca il gasesc total inutil deoarece internetul de pe digi net mobil e praf si in al doilea rand nu trebuie sa se complice nimeni in asa setari pur si simplu isi ia un router cu wirelless si gata are net in toata casa si chiar si curte .
    Numai bine si la mai multe tutoriale !

    • gaby, scuze ca dau un raspuns asa tarziu (ma refer la cateva zile), am urmarit tutorialul, am citit comentariile mai tarziu dar vad ca mai sunt persoane care in primul rand scriu si mai tarziu gandesc. am reflectat ceva inainte sa scriu pt tine dar nu am reusit sa ma abtin sa nu scriu. esti praf precum stickul de la digi cind esti conectat la el si nu te afli intr-un oras (adica in afara orasului, sa intelegi, nu ai semnal ), am stick si vb in cunostinta de cauza, fac deplasari in tara cu serv. si ma folosesc de acest stick foarte mult. (pt mine este moca). sa-ti explic ce ai scris: daca am un router in rucsac, nu sunt acasa si nu am la ce sa-l alimentez(electric si net). cu ce ma ajuta router-ul ? am netbook/am stick si un prieten vrea net la tableta care nu are 3 G, ma ajuta acest tutorial ?
      scuze pentru alti cititori de acest comentariu mai lung. si va rog ganditi inainte de a scrie ceva .
      Multumesc pentru intelegere.

  • Foarte bun tutorialul ! Adrian spune-mi te rog daca mai faci tutorial cu privire la vulnerabilitatea retelei wirles` ?

  • gaby:
    Adrian scuze ca nu sunt de acord cu acest tutorial pentru ca il gasesc total inutil deoarece internetul de pe digi net mobil e praf si in al doilea rand nu trebuie sa se complice nimeni in asa setari pur si simplu isi ia un router cu wirelless si gata are net in toata casa si chiar si curte .
    Numai bine si la mai multe tutoriale !

    Daca vrei sa inveti e bine, daca nu...
    Incearca sa privesti lucrurile si in alt context, o sa-ti dai seama ca nu este vorba neaparat despre digi net mobil.
    4G-ul se vede in zare, lucrurile se vor schimba pentru conexiunile mobile, de ce sa nu fii pregatit ?

  • Pentru share-uirea din calculatorul gazda - a conexiunii Digi - pe cablu, NU ESTE NEVOIE CA ACEL cablu dintre calculatorul gazda si cel client sa fie CROSS-OVER... este indeajuns unul STRAIGHT.

  • Fara a avea o falsa impresie, dar este cat se poate de evident cat de inutil este acest tutorial pentru tine... caci trebuie sa fi si in stare chiar si sa imiti ceea ce ai vazut in acest tutorial, dar se pare ca si atata lucru tie iti este imposibil de replicat, lasand la o parte sa-ntelegi in ce situatii aceasta procedura este ABSOLUT NECESARA!

    gaby:
    Adrian scuze ca nu sunt de acord cu acest tutorial pentru ca il gasesc total inutil deoarece internetul de pe digi net mobil e praf si in al doilea rand nu trebuie sa se complice nimeni in asa setari pur si simplu isi ia un router cu wirelless si gata are net in toata casa si chiar si curte .
    Numai bine si la mai multe tutoriale !

  • gaby:
    Adrian scuze ca nu sunt de acord cu acest tutorial pentru ca il gasesc total inutil deoarece internetul de pe digi net mobil e praf si in al doilea rand nu trebuie sa se complice nimeni in asa setari pur si simplu isi ia un router cu wirelless si gata are net in toata casa si chiar si curte .
    Numai bine si la mai multe tutoriale !

    Tutorialul de fata nu este valabil doar in cazul in care folosesti un modem Digi Net Mobil de la RDS.
    Poti parcurge aceeasi pasi cu orice modem Orange, Vodafone, etc
    Eu am folosit un modem USB de la RDS pentru ca asta am momentan.
    Daca esti in oras, net-ul mobil Digi Net Mobil se "misca" foarte bine, cel putin la mine....

  • Dar daca esti pe drum undeva ce faci iti ei routerul dupa tine ca sa dai net la un smartphone sau tableta .Foarte util tutorialul sa o tineti tot asa .M-ai face-ti tutoriale despre android

  • Invatati-ma va rog ce sa fac sa pot viziona tutorialele pe telefonul mobil Samsung S2, fiindca-mi cere sa iau Flash Player, dar i-l am instalat deja si tot nu sa-ntampla nimic.
    Va multumesc.

Related Post

This website uses cookies.