Paragon drive backup express un program pentru siguranta datelor gratuit si foarte usor de folosit – tutorial video HD

Am placerea sa va prezint in acest tutorial video o solutie extrem de simpla de backup, este vorba de Drive Backup Express 9.0 de la Paragon care este gratuit si extrem de simplu de folosit.

Simplu nu inseamna prost, aici simplitatea inseamna eficienta si economie, avem doar 8 butoane care contin strictul necesar pentru un program de backup.

Siguranta datelor este din ce in ce mai importanta, toata lumea isi tine datele pe computer si o eroare software sau hardware ne poate face sa pierdem date importante intr-o secunda, poate pina acum ati ezitat sa folositi solutii de backup din cauza pretului, avem in acest tutorial o solutie gratuita si totodata eficienta.

Putem face backup la intreg hard disk -ul, la partitii si la master boot record , backup-ul la sistemul de operare o sa fie cel mai popular insa eu va sfatuiesc sa faceti  backup si la datele personale (poze, filmulete cu familia, documente importante) .

Paragon Drive Backup ne ajuta sa facem rapid aceste copii de siguranta ale partitiilor, deasemenea putem crea un mediu bootabil cu care sa intram din bios in caz ca sistemul de operare nu mai vrea sa porneasca, mediul bootabil poate fi un CD/DVD sau chiar un stick usb.

In clipa in care windows-ul nu mai vrea sa porneasca punti la treaba mediul bootabil si restaurati sistemul foarte simplu, introduceti CD/DVD-ul sau stickul usb si setati din bios se se booteze de pe device-ul bootabil, o sa aveti doua comenzi principale: Backup si Restore si bineinteles comenzile de oprire sau restartare a computerului .

Videotutorial.ro va recomanda sa faceti backup pentru sistemul de operare, documentele importante si sa le depozitati pe un hard disk extern sau pe alta partitie, ideal este hard extern sau alt hard disk, datele foarte importante este bine sa le pastram pe doua hard disk-uri pentru o siguranta sporita.

Acest tutorial despre Paragon Drive Backup Express 9.0 deschide seria de tutoriale despre softurile gratuite produse de compania paragon, aceste programe vor fi prezentate in citeva tutoriale video in urmatoarea perioada.

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (83)

  • foarte bun programul intr-adevar in special pt incepatori sau pt grabiti.
    Totusi nu am inteles cum poate fi catalogat un soft de backup ca fiind fff bun sau mai putin bun raportat la arhiva pe care o face ? testand calitatea arhive, viteza, optiunile ???
    Ma gandesc ca cea mai buna caracteristica ar fi calitatea arhivei de a fi completa si de a ramane intacta dupa o perioada mai mare de timp, lucru pe care voi nu il stiti despre Paragon pt ca abia a aparut si nu l-ati testat in tmp cum ati avut posibilitatea la Acronis de ex...
    In fine..nota 9 pt prezentare si soft.

  • @Andrei: Tu crezi ca noi aflam de softurile astea azi si maine facem tutorial? Daca da te inseli,si eu si Cristi stim demult de aceste softuri doar ca nu-s la fel de bune...si ca atare folosim ce-i mai bun,tu n-ai face la fel? Insa ce e de apreciat la acest soft este ca e free fata de Acronis!!! Cred ca Cristi a decis sa faca tutorial la acest Paragon pt ca Acronis costa si am vazut la tutorialu despre Acronis ca lumea se plange ca nu e free,ca nu gaseste serial,ca la luat si nu-i merge crack-ul si de aici a nascut ideea de a se face tutorial si la o versiune free!

  • eu pur si simplu am o imagine bootabila de acronis (de pe torent descarcata) ultima versiune pusa pe un disc si cu ea imi fac backup la windows, tot cu ea si restaurez....nu mai instalez nici un acronis...nu nimic.

  • @Adrian: Salut Adrian,
    Am procedat intocmai ca in tutorial si dupa introducerea celor 2 notiuni user name si serial imi da mesajul INVALID SERIAL NUMBER.
    Unde gresesc oare.Am incercat de doua ori,am primit 2 seturi de validare diferite si acelasi lucru.Multumesc

  • @marius: Nu pre are legatura Acronis True Image cu Paragon Drive Backup Express.
    Eu te sfatuiesc sa-ti faci singur cd-ul bootabil si pentru Acronis si pentru Paragon.
    Cu un CD bootabil de Acronis nu poti restaura imaginea de backup facuta cu Paragon si nici invers.

  • O intrebare pote tampita:|
    Daca fac un cd boot-abil dupa aceia pot sa sterg arhiva aia de 10 gb Nu pot nu-i asa ca daca o sterg nu pot sa recuperez datele? De fapt cd bootabil arata cale biosului de unde se recupereze datele adica de acolo unde e salvata arhiva nu? Deci daca sterg arhiva nu mai pot recupera backup-ul, nu?

Related Post

This website uses cookies.