Pandora Recovery si ICare Data Recovery, programe pentru recuperarea datelor – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video este vorba despre un subiect extrem de sensibil si anume securitatea si recuperarea datelor.
Intotdeauna ajungem sa facem lucrurile exact asa cum nu trebuie, ma refer la pastrarea datelor intr-un singur loc (toate ouale intr-un singur cos), de aici pana la pierderea datelor este doar o chestiune de timp, asta pentru ca nu suntem “ghicitori” sa ne dam seama cand trebuie schimbat drive-ul.
Backupul este cea mai buna solutie insa nimeni nu prea face backup intregului drive, ci doar sistemului de operare si probabil catorva locatii prea importante, restul datelor raman la mana destinului.
Inevitabilul s-a intamplat, ce ne facem acum?
Primul lucru foarte important este sa nu umblam pe partitia sau drive-ul cu probleme, dupa aceea trebuie sa cautam un soft bun de recuperare, asta este o sarcina destul de grea deoarece sunt multe softuri pe piata si este destul de greu sa testezi mai multe softuri de recuperare in situatia in care rabdarea s-a terminat odata cu pierderea datelor.
Acum cateva zile am patit-o si eu, m-am jucat cu partitiile, cu sistemele de operare si am pierdut pana la urma date foarte importante. Am incercat mai multe softuri si am ajuns la concluzia ca iCare Data Recovery este un soft foarte bun pentru recuperarea datelor in situatia mea. Am vrut sa recuperez si fisierele sistemului de operare, nu numai documente
Recuperarea datelor este o sarcina destul de grea, trebuie sa tinem cont ca “pierderea datelor” este de mai multe feluri: stergerea accidentala, formatarea partitiei, erori de sistem, stergere partitie, eroare matrice raid, virusi, etc.
In general softurile gratuite care se gasesc pe piata stiu sa recupereze doar poze, muzica, filme si documente, cand vine vorba de recuperarea unor fisiere importante din sistem sau fisiere de configurare, nu mai zic de recuperarea de pe o matrice raid, treaba se complica si softurile care pot face asta le poti numara pe degete.
In tutorial v-am prezentat doua programe bune de recuperare, primul este Pandora Recovery, un program gratuit pentru recuperarea fisierelor multimedia si a documentelor, al doilea este iCare Data Recovery si pot spune ca este softul care recupereaza aproape orice de pe orice, bineinteles daca drive-ul functioneaza si acea partitie nu a fost rescrisa cu alte date.
Sper sa gasiti interesant tutorialul, daca sunteti interesati de subiect, puteti urmari mai multe tutoriale din categoria “Stocare-Backup/Recuperare“, aici veti gasi tutoriale interesante cu diverse scule de recuperare si backup.

………………………………..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (48)

  • Eu am folosit GetData Recovery un soft excelent recupereaza orice sector sters din greseala, chiar mia gasit si dupa un format deep la o partitie mia gasit unele fisiere dar si-au pierdut denumirea, dar este foarte bun

  • Super Cristi,multumesc mult pentru acest tuorial.Am folosit Pandora Recovery,acum jumate de an sa recuperez niste date de pe un HDD,dar din pacate nu s-a putut pentru ca partitia respectiva a fost Delete,pe urma formatata normal,(fara Quiq) si facuta din nou..In final m-am lasat pagubas pentru ca nu s-a putut,dar e bine de stiut ca mai sunt si alte programe mai profesionale decat Pandora Recovery! Odata ce tii la niste date foarte mult si stii ca nu le mai poti recupera vreodata,merita investitia de 70$.pt acest programel.
    Danke !!

  • Sunt softuri care merita sa le ai pe CD. Le-am testat si tunt ok. Am recuperat poze vechi de pe usb si de pe o partitie. Eu credeam ca ce e sters, e sters pe veci. Nota 10+

  • iCare data Recovery Software Professional fiind pus la dispozitie intr-un giveaway pot zice ca este unul din acele softuri minune cu toate ca este deranjant sa vezi ca licenta pusa la dispozitie in acel giveaway nu mai functioneaza dupa cateva zile.

  • Buna!De ce nu mai pot veda tutorialele voastre in google chrome?De ceva timp imi apare o eroare in clip: server not found :rtmpte://89.34.23.236:80/simplevideostreaming/mp4:/

    • MARYUS:
      Buna!De ce nu mai pot veda tutorialele voastre in google chrome?De ceva timp imi apare o eroare in clip: server not found :rtmpte://89.34.23.236:80/simplevideostreaming/mp4:/

      Schimba browserul sau goleste cache-ul, noi nu folosim portul 80 pentru streaming, probabil este un url rescris de browser.
      Este cunoscut faptul ca Google Chrome foloseste serverele DNS ale google pentru incarcarea mai rapida a paginilor din cache, de multe ori cache-ul dns pe care chrome il foloseste poate fi putin eronat sau invechit.
      Incearca cu alt browser si cu siguranta va functiona.

  • am formatat partitia C prin decembrie pe care aveam un folder ascuns cu niste poze(din cauza asta am si uitat de el).
    ce ziceti as putea recupera pozele respective sau folderul.
    pana acum am incercat cu mai multe programe dar nu am reusit.

  • Salut! Am un HDD, cu care nu stiu ce s-a intamplat, dar dintr-o data nu a mai fost recunoscut de sistem. Am incercat sa il bag in mai multe calculatoare, niciunul nu l-a recunoscut. Este vreo sansa ca iCare sa il recunoasca si sa pot recupera datele de pe el?

    • Liviu:
      Salut! Am un HDD, cu care nu stiu ce s-a intamplat, dar dintr-o data nu a mai fost recunoscut de sistem. Am incercat sa il bag in mai multe calculatoare, niciunul nu l-a recunoscut. Este vreo sansa ca iCare sa il recunoasca si sa pot recupera datele de pe el?

      Nu am reusit nici cu iCare. HDD-ul scoate niste sunete ciudate la boot. Sistemul incearca sa booteze de pe el, nu reuseste iar apoi booteaza de pe celelalt HDD. Am incercat sa il scanez cu iCare, dar nu e recunoscut. Are cineva vre-o idee de ce as mai putea incerca?

      • Liviu: Nu am reusit nici cu iCare. HDD-ul scoate niste sunete ciudate la boot. Sistemul incearca sa booteze de pe el, nu reuseste iar apoi booteaza de pe celelalt HDD. Am incercat sa il scanez cu iCare, dar nu e recunoscut. Are cineva vre-o idee de ce as mai putea incerca?

        Daca hard disk-ul este defect nu poti recupera date, in schimb poti apela la un serviciu pentru recuperarea datelor. Specialistii de acolo vor demonta drive-ul si vor citi platanele pe un alt device.
        Trebuie sa ne dam seama ca software-ul are totusi o limita, nu poate corecta erori hardware.

        • cristi-admin: Daca hard disk-ul este defect nu poti recupera date, in schimb poti apela la un serviciu pentru recuperarea datelor. Specialistii de acolo vor demonta drive-ul si vor citi platanele pe un alt device.
          Trebuie sa ne dam seama ca software-ul are totusi o limita, nu poate corecta erori hardware.

          Multumesc! Nu stiti cumva aproximativ cat ar costa o recuperare la astfel de specialisti? Ca sa stiu sa ma gandesc la aceasta varianta.

          • Liviu: Multumesc! Nu stiti cumva aproximativ cat ar costa o recuperare la astfel de specialisti? Ca sa stiu sa ma gandesc la aceasta varianta.

            Nu stiu sa-ti spun, fa si tu o cautare pe Google cu "recuperare date", vei gasi o multime de companii care presteaza acest serviciu.

          • Liviu: Multumesc! Nu stiti cumva aproximativ cat ar costa o recuperare la astfel de specialisti? Ca sa stiu sa ma gandesc la aceasta varianta.

            Te costă undeva la vreo 400 de lei, plus-minus ceva, în funcție de soluția tehnică aleasă. Dacă problema este de natură hardware, atunci o să coste mai mult pentru că munca de recuperare este laborioasă și echipamentul bubuit trebuie desfăcut, iar platanele trebuie băgate într-un dispozitiv care citește urmele magnetice reziduale, asta dacă a fost formatat.
            Nici atunci nu garantează nimeni că datele vor fi recuperate fără a fi corupte.
            De aia se tot spune p-aici: backup, backup, backup.
            Dacă hardul încă pornește și în bios e văzut, arde un cd cu Active Boot Disk, bootează de pe el și scanează hardul cu ăsta. Dacă nici așa nu merge, fugi la un centru de recuperări, dacă-ți permiți și datele sunt atât de importante încât să merite investiția.
            Dacă-i colecția de muzică, pornache și filmări de la nunți, mai bine cumpără un alt hard.

          • Ratzoiu: Te costă undeva la vreo 400 de lei, plus-minus ceva, în funcție de soluția tehnică aleasă. Dacă problema este de natură hardware, atunci o să coste mai mult pentru că munca de recuperare este laborioasă și echipamentul bubuit trebuie desfăcut, iar platanele trebuie băgate într-un dispozitiv care citește urmele magnetice reziduale, asta dacă a fost formatat.
            Nici atunci nu garantează nimeni că datele vor fi recuperate fără a fi corupte.
            De aia se tot spune p-aici: backup, backup, backup.
            Dacă hardul încă pornește și în bios e văzut, arde un cd cu Active Boot Disk, bootează de pe el și scanează hardul cu ăsta. Dacă nici așa nu merge, fugi la un centru de recuperări, dacă-ți permiți și datele sunt atât de importante încât să merite investiția.
            Dacă-i colecția de muzică, pornache și filmări de la nunți, mai bine cumpără un alt hard.

            Mersi de sfaturi! De pornit HDD-ul porneste, ca se aude ceva, dar scoate aceleasi sunete simetrice mereu una intr-una... Ca si cum ar incerca sa faca ceva, dar nu reuseste si incearca din nou. De recunoscut nu e recunoscut nicaieri. Nici in bios nici in programe, ca am incercat multe. De formatat, nu e, pentru ca totul s-a intamplat asa instant. Totul a mers bine, apoi dintr-o data s-a blocat, iar dupa restart gata. Acum am un HDD de 80 gb pe care imi fac saptamanal backup, ca doar asa invatam. Probabil daca o sa mai pun deoparte bani si nu ii cheluit pe altceva am sa il duc la recuperat. Urgent nu e, sunt doar foarte multe poze cu efect sentimental, care nu am de unde sa le recuperez altundeva. Va multumesc inca odata pentru ajutor :)

  • Buna Seara ai pomenit de softuri de cleaning pentru hard disk am cautat pe site si nu am gasit ceva concret.
    Iti Multumesc Frumos

Related Post

This website uses cookies.