Placa video ATI Radeon HD 4830 o comoara de placa la un pret bun – tutorial video HD

In acest tutorial video am placerea sa va prezint un bestseller de la ATI-AMD si anume ATI Radeon HD 4830, o placa video cu un raport calitate pret imbatabil.

Aceasta placa video este o adevarata comoara, performanta este peste medie si pretul este unul entry level, de fapt toata seria de placi video 4800 este la inaltime insa aceasta fiind cea mai ieftina este cea mai tentanta, fiind cea mai ieftina este si cea “subclockata” adica are frecventele de functionare cele mai mici, asta inseamna ca avem noi mai mult potential de overclock  .

Trebuie sa stiti din start ca aceasta placa video are acelasi procesor grafic pe care-l gasim si pe HD 4870 care costa 1600 RON, bineinteles are in cluster de unitati de procesare intrerupt dar in esenta este acelasi cip grafic.

Nu stiu cu ce-o sa mai vina nvidia in perioada asta, dar intotdeauna nvidia a avut un as in mineca pe care l-a scos chiar in momentele in care se parea ca ATI-AMD preia conducerea.

Jocul asta de-a soarecele si pisica este cheia progresului, aceasta competitie este tot in avantajul userului final care are parte din cind in cind de un produs stralucit la preturi mici, asta din dorinta producatorului de a prelua conducerea cu orice pret .

Placa noastra este are si un potential urias de overclock, operatia de overclock este o joaca de copii cu utilitarul inclus in CCC ( Catalyst Control Center ) , overclock-ul se poate face si singur, da ati auzit bine se face singur noi trebuie doar sa apasam pe un buton cu mouse-ul si sa confirmam un dialog .

Niciodata performanta nu a fost mai ieftina si overclock-ul atit de usor de realizat, am uitat sa va spun ceva foarte important, overclock-ul se pastreaza si dupa restart, lucru care nu se intimpla la aplicatia asemanatoare de la nvidia ( ntune), acesta poate sa fie un lucru bun dar si un lucru rau pentru ca, daca nu facem setari stabile de overclock avem sanse se ne invirtim in cerc cu o serie de ecrane albastre, noroc cu VPU Recover care are grija de noi atunci cind depasim limita resetind setarile si aducindu-le pe cele de baza .

Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (127)

  • o mica sugestie ati scris "Palca" nu "Placa" :) tutorialul il urmaresc chiar acum...am si eu o placa de la ATI nu atat de buna ca aceasta "ATI Radeon X1650"

  • Salut! Buna placa mai ales la banii astia. Da nu mi-e rusine nici cu nvidia 9600gt extreme luata cu 4 milioane in toamna. Bafta!

  • Ai fost atent irinele chiar am ras:)).Despre placa am cautat pe net date despre ea si este chiar ff buna.

  • cyao de c cand intru in catalist control center numi apare Ati overdrive ? placa mea este Radeon HD 3850

  • Cu toate ca si eu sunt fan ati.amd, trebuie sa recunosc faptul ca aceasta placa nu e cu mult mai buna decat concurenta, si anume nVidia 9600GT.

    Avantajele pe care le vad eu sunt tehnologia de fabricatie (55um) si versiunile OpenGL si Shadere.. Oricum e o alegere buna in 400 RON.

    Puteti compara performantele aici

  • bv cristi imi place ca ai trecut si pe la ati ca vb numai nvidia eu am o placa ax550 veche de 254 pe hyperban duce 512 chiar daca are 512 nu ajumg acolo cu 1 gb de ram si cpu amd seprom 3400+ ( pana o sa imi cumpar AMD Phenom II X4 940 si o placa din asta video o sa mai treaca o vreme :| )
    sper sa mai faci tutoriale despre AMD si ATI sincer imi plac aceste branduri

  • @Dragos:
    In Amperi sa masoara intensitatea curentului.
    In Watti sa masoara cantitatea de energie consumata.
    In Volti se masoara tensiunea electrica.
    Pe tine te intereseaza sa ai cit mai multi amperi pe o linie sau pe mai multe linii pentru ca de aici vine puterea sursei.
    De exemplu o sursa de 400 W care are pe linia de 12volti o intensitate a curentului de 20A, este mai buna decit o sursa de 500 W care are o linie 12 v doart de 18 Amperi.
    Amperii conteaza !!!

Related Post

This website uses cookies.