Outpost Firewall Free sau cum sa tinem hackerii si virusii departe de calculatorul nostru – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial voi prezenta Outpost Firewall Free, acesta este un firewall gratuit care ne protejaza calculatorul de intrusi. Folosind un firewall putem tine departe de PC-ul nostru hackerii, virusii, spyware etc, tot cu ajutorul acestui firewall ne putem asigura ca datele noastre personale sunt in siguranta, programele spion nu vor avea nicio sansa, vor fi oprite de firewall in momentul in care vor incerca sa trimita datele noastre din PC catre alte adrese din internet.
Firewall-ul este prima linie de aparare a computerului, acesta blocheaza mallware-ul si musafirii nepoftiti inainte de a intra in PC-ul nostru, acesta nu poate inlocui un antivirus sau un antispyware, firewall-ul vine in ajutorul acestora, firewall-ul nu poate devirusa un computer, el este ca un paznic, filtreaza traficul ce intra si iese din calculator si se asigura ca niciun pachet nu scapa de controlul lui.
Outpost Firewall Free este o alegere excelenta pentru cei mai incepatori dintre voi, dar si pentru cei mai experimentati, acesta dispune de setari pe mai multe nivele, pe primul nivel poate fi setat cu ajutorul unor slidere pe care userul mai putin axperimentat le poate intelege foarte usor, avem si nivelul advanced pentru cei experimentati, aici Outpost Firewall Free poate fi setat in cele mai mici detalii.
Am ales sa prezint Outpost Firewall deoarece vine foarte bine setat de baza, pentru un user mai comod sau incepator este perfect, daca nu va pricepeti puteti sta linistiti, nu veti avea nici o problema de securitate, singurele lucruri la care trebuie sa fiti atenti sunt ferestrele de dialog, acestea va intreaba ce sa faca cu anumite aplicatii sau procese, voi decideti ce sa blocati si ce sa lasati, daca ati blocat ceva din gresala nu va faceti griji, poate fi deblocat foarte usor, veti vedea in tutorial cum se face asta.
Din pacate pe windows 7 nu functioneaza Outpost Firewall Free, cu siguranta in curand va iesi pe piata si o versiune pentru windows 7, pana atunci pe windows 7 putem folosi alte programe de tip firewall.
Pentru cei ce vor altceva, puteti sa urmariti si alte tutoriale video despre programe firewall, avem tutoriale cu Zone Alarm si cu Comodo Firewall, deasemenea avem tutoriale cu mai multe suite de securitate, daca tot nu sunteti multumiti si vreti altceva, puteti intra pe pagina videotutorial.ro dedicata securitatii, aici veti gasi tot ce va trebuie ca sa fiti in siguranta, programe antivirus, softuri devirusare, aplicatii antispyware, suite de securitate si multe altele, pe pagina de securitate puteti gasi si tot felul de sfaturi utile pe rubrica de comentarii a acelei pagini, acolo colegul nostru Francisc a asternut mai multe sfaturi si tipuri ce tin exclusiv de securitate.
Acum va invit sa urmariti acest tutorial video cu Outpost Firewall Free, probabil cel mai bine setat default firewall gratuit de pe piata.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (169)

    • Da, pentru ca are modulul HIPS. Ma refer la versiunea gratuita. Versiunile "Pro" sunt aproximativ egale.

  • Felicitari pentru tutorial. Este foarte reusit. Cateva adaugiri:
    - Ca sa nu va bata la cap, lasati "Auto-Learn" activat vreo ora, timp in care folositi PC-ul intens (accesati toate programele pe care le utilizati mai des). Dupa care dezactivati "Auto-Learn"-ul.
    - Este bine ca dupa 6/7 zile de utilizare (dupa ce va familiarizati cu programul) sa setati nivelul "Block Most", iar la "Host Protection" nivelul "Advanced". Daca e o alerta de care nu sunteti sigur consultati, asa cum a zis Cristi in tutorial, "Smart Advisor" care va ajuta sa luati o decizie corecta.

  • Online Armor si Comodo Firewall ( versiunile gratuite sau nu ) sunt cele mai bune firewall-uri, chiar mai bune decat multe firewall-uri cu plata. Outpost versiunea gratuita m-a dezamagit mult cand l-am avut. Versiunea cu plata e mult mai buna decat cea gratuita. De mult timp nu s-a mai imbunatatit versiunea gratuita. Cred ca producatorii au uitat de versiunea gratuita. As arata site-ul cu rezultatele 2010 cu testarile firewall-urilor gratuite si Online Armor cu Comodo Firewall sunt pe primul loc si la fel a fost si in 2009, dar cred ca o sa fie considerat tot comentariul smap pe urma.

    • 1) Da, "Online Armor si Comodo Firewall ( versiunile gratuite sau nu )..." sunt foarte bune (dar sa nu afirmam despre nici un program ca ar fi "cel mai bun" pentru ca nu exista asa ceva).
      2) "De mult timp nu s-a mai imbunatatit versiunea gratuita." - asta pentru ca nu a fost cazul, versiunea existenta fiind suficient de buna. Oricum, in curand o sa apara versiunea 7 si pentru cea gratuita (Outpost Firewall Pro 7.01 a aparut deja si, crede-ma, este excelenta).
      3) "As arata site-ul cu rezultatele 2010 cu testarile firewall-urilor" - daca te referi cumva la testele efectuate pe "matousec . com", atunci sa stii ca alea nu sunt teste pentru firewall ci pentru HIPS.

  • am incercat leaktest cu firewall din win 7 sii...unable to connect..cred ca e bun si asta :D

    • Da, firewall-ul din Windows 7 este mult imbunatatit fata de cele precedente. E bun si asta alaturi de un antivirus eficace.

  • cristi in tutorialul anterior a lui adrian ai pus o intrebare "de ce folosim yahoo messenger"pai eu unul folosesc yahoo messenger pentru ca toti prietenii mei au id de messenger si asa pot sa chatuiesc cu iei>.Eu tiam spus de ce folosesc eu personal yahoo messenger

  • As vrea sa va intreb si eu cv..pot sa vad cate resurse imi mananca un anumit program ??..exista un soft pt asa cv.. ?

    • As vrea sa va intreb si eu cv..pot sa vad cate resurse imi mananca un anumit program ??..exista un soft pt asa cv.. ?  

      Da, click dreapta pe Taskbar si alegi din meniul contextual Task Manager. se va deschide o fereastra si mergi pe tabul Processes.

  • Imi place la "nebunie" cum va agitati aici pe rubrica de securitate =)))
    "Frate...ala cu ala e bun?...da ala cu ala e compatibil? dar daca am de ala mai pot sa bag si d`alalalt?" =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Nici de-al dracului nu vreti sa folositi voi Linux sa scapari de grija asta aaa? Va place asa sa va framantati.,...sa va intrebati mereu daca ala cu ala merge...

    Treaba voastra insa despre oamenii care desi au de unde alege prefera "mocirla" si "chinu" asta psihic si stresul de a cauta mereu un soft care sa-l tina in siguranta, am o singura parere pe care ma abtin sa mi-o spun pentru ca e una urata...

    • Mai Adriane, tu vrei sa-l falimentezi pe Bill Gates si implicit si Microsoft-ul. Ti-ai pus gand rau acestui sistem de operare.

    • Adrian, daca imi dai o alternativa(viabila) la Pinacle Studio, eu de maine sterg windowsul de pe calculator ! O alternativa care sa mearga pe Ubuntu .

      • Adrian, daca imi dai o alternativa(viabila) la Pinacle Studio, eu de maine sterg windowsul de pe calculator ! O alternativa care sa mearga pe Ubuntu .  

        Doar una vrei? te intreb pentru ca sunt mai multe!!! uite iti enumar cateva unelte extrem de puternice cand vine vorba de video editing in Linux:

        Cinelerra
        Jahshaka
        KDEnlive
        LiVES
        MainActor
        Blender
        OpenShot
        Pitivi

        TOATE MOCA, GRATUITE, FREE OPEN SOURCE. TREBUIE DOAR SA VREI, MAI SUNT MULTE ALTELE PE CARE NU LE-AM ENUMERAT, NOI AVEM IN PLAN O MARE SURPRIZA PENTRU IUBITORII DE LINUX UNDE VOR FI ATINSE TOATE ACESTE ASPECTE DE SOFT ALTERNATIV PENTRU LINUX, MAI MULTE DETALII NU POT DA.

    • Adrian...eu am Ubuntu...si pot sa spun ca nu mai am nici un stres in legatura cu securitatea...dar am problema cu grub-ul care s-a sters...si nu mai apare in boot menu Ubuntu.Hai cu tutorialul te rog!Multumesc mult!Si apropo...Ubuntu rules!!!!!!!!!!!!!!!!!

    • Domnule Adrian ,daca oamenii s-au invatat cu windows de ce ii aburesti pe astia cu linux care nu e compatibil cu multe programe??

    • pai sigur,sa scapam de problemele windowsului si sa ne imbolnavim de problemele din linux.......ca sunt o gramada!!!!!!!!!!!!!

      Adrian: Imi place la “nebunie” cum va agitati aici pe rubrica de securitate =)))
      “Frate…ala cu ala e bun?…da ala cu ala e compatibil? dar daca am de ala mai pot sa bag si d`alalalt?” =))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      Nici de-al dracului nu vreti sa folositi voi Linux sa scapari de grija asta aaa? Va place asa sa va framantati.,…sa va intrebati mereu daca ala cu ala merge…Treaba voastra insa despre oamenii care desi au de unde alege prefera “mocirla” si “chinu” asta psihic si stresul de a cauta mereu un soft care sa-l tina in siguranta, am o singura parere pe care ma abtin sa mi-o spun pentru ca e una urata…  

Related Post

This website uses cookies.