Opera 11, un browser super rapid, acum si cu suport pentru extensii – tutorial video

Salut prieteni, astazi va voi prezenta noul Opera beta 11 care vine cu o multime de bunatati si in premiera pe Opera, suport pentru extensii.
Opera 11 a luat mult in viteza, exact ca fat frumos (crestea intr-un an cat altii in 10), se misca exceptional, aproape la fel de bine ca Google Chrome, care fie vorba intre noi, nu este stralucit cand vine vorba de managerul de download sau de actualizarea cache-ului “monstru” de pe serverele google.
Nou suport pentru extensii va aduce Opera in ochii amatorilor de customizare, chiar si fara extensii, Opera pune la dispozitia navigatorului pe web foarte multe instrumente utile default: modul de sincronizare, widget-uri, client mail, Opera Unite, notite (sincronizabile).
Hai sa vorbim despre viteza, pana la urma asta ne intereseaza pe toti, in link-ul de mai jos puteti vedea rezultatele testului Peacekeeper de la Futuremark, acest program de benchmark online testeaza diferite functii ale browserului, voi adauga mai multe teste in cursul zilei de azi.
http://clients.futuremark.com/peacekeeper/results.action?key=4qnA
Mie imi place foarte mult browserul Opera, pana acum nu l-am putut folosi 100% din cauza lipsei plugin-urilor, acum, odata cu introducerea suportului pentru extensii ma voi muta definitiv pe Opera, voi lasa Firefox-ul care ma dezamageste cand vine vorba de viteza cu care interpreteaza javascript-urile, chrome m-a dezamagit cu managerul de download, acesta descarca in unele cazuri fisiere corupte, nici nu ma gandesc ce ar insemna sa flash-uiesc un bios corupt.
Internet explorer a facut pasi mari, insa nu poate egala popularitatea firefox-ului sau viteza Chrome-ului, sa speram ca Opera, odata cu introducerea extensiilor va avea succesul pe care-l merita, viteza super are, calitatea imaginii este extra, scrolling de lux, accelerare hardware, javascript-urile sunt o joaca pentru opera 11 si multe functii default.
Sincer, cred in Opera si-n succesul acestui browser, merita din plin asta.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
UPDATE 5-12-2010
Pentru toti cei ce vor sa customizeze modul de afisare al bookmark-urilor, aveti aici un scurt tutorial facut de colegul Adrian: http://screenr.com/wWL

de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (98)

  • Bravo Cristi! Foarte frumos si bun tutorialul. Eu tot Opera folosesc dar nu am trecut inca la varianta 11 beta. Succes in continuare la facut tutoriale frumoase si utile.

    • BGD: Foarte bun tutorial Cristi. De acum tu nu o sa mai folosesti Mozila si o sa folosesti Opera 11?  

      O sa trec la Opera pentru ca am avut probleme cu javascript-urile pe firefox, cu opera parca nici nu exista javascript, parca citeste html
      E un browser foarte reusit, am si lastpass, smooth scrolling, sincronizare bookmarkuri cu telefonul mobil etc.
      Nu vad de ce as mai ramane pe firefox

      • cristi-admin:
        O sa trec la Opera pentru ca am avut probleme cu javascript-urile pe firefox, cu opera parca nici nu exista javascript, parca citeste html
        E un browser foarte reusit, am si lastpass, smooth scrolling, sincronizare bookmarkuri cu telefonul mobil etc.
        Nu vad de ce as mai ramane pe firefox  

        Da inteleg, recomanzi Opera in locul lui Mozila, ca as trece si eu pe Opera 11 :)

        • BGD:
          Da inteleg, recomanzi Opera in locul lui Mozila, ca as trece si eu pe Opera 11   

          Aaaaa, Cristi am o intrebare pt tine: Am un procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 si as vrea sa fac overclock pina la 3.0GHz, oare duce pina acolo? Si am auzit ca ii scade viata procesorului daca faci overclock, e adevara? si dca da cam cit scade viata? 9drastic?)

          • BGD:
            Aaaaa, Cristi am o intrebare pt tine: Am un procesor Intel Pentium Dual-Core E5300 si as vrea sa fac overclock pina la 3.0GHz, oare duce pina acolo? Si am auzit ca ii scade viata procesorului daca faci overclock, e adevara? si dca da cam cit scade viata? 9drastic?)  

            Overclock-ul nu se invata, nu se intreaba, nimeni nu o sa-ti dea niste cifre magice.
            Esti tu si computerul...

  • O alta functie interesanta a acestui browser este "Tab Stacking",astfel putem grupa mai multe tab-uri intr-o singura fereastra.

    • sailorriver: O alta functie interesanta a acestui browser este “Tab Stacking”,astfel putem grupa mai multe tab-uri intr-o singura fereastra.  

      Bine punctat, eu am omis aceasta functie foarte utila cand lucram cu jdemi de taburi.
      Pur si simplu puneti taburile unul peste altul si veti crea grupuri de taburi, astfel putem grupa taburile asemanatoare si economisim spatiul.

  • Foloseam firefox,acum mam hotarat sa trec si e la opera doar pt ca are mult mai multe avantaje ca firefox,nemultumirea mea pt opera este ca nu au adonul "ietab" de care am nevoie.

    • alex: Salut Cristi!te rog frumos ajutama am o problema cu pc-ul am postato aicea:http://www.youtube.com/
      va rof din tot sufletul ajutatima  

      Intra in safe mode si dezinstaleaza ce ai instalat ultima oara, oricum tu ai un haos acolo, prea multe sisteme de operare.
      Daca nu-ti merge, restaureaza-ti pc-ul dupa un backup, daca ai facut unul bineinteles.

  • pai si cu safe mode imi apare eroarea aia in albastru si nu ma lasa sa intru:),backup nu am facut..sa fie stricat ceva?:|

Related Post

This website uses cookies.