Okay Freedom, plati pe internet si navigare in siguranta

Salut prieteni, in tutorialul de azi va voi prezenta un serviciu VPN gratuit si foart-foarte rapid. Serviciul VPN se numeste Okay Freedom si este oferit gratuit de compania Steganos, cunoscuta pentru produsele software de securitate putin mai seciale.
Cu ceva vreme in urma in tutorialul ” Wireshark, interceptarea parolelor pe retelele wi-fi gratuite “v-am aratat cat de usor este ca traficul nostru internet sa fie interceptat. Pentru a ne pastra datele bancare sau personale si parolele private trebuie sa folosim o conexine VPN sau sa ne ferim de retelele publice sau cele foarte aglomerate. Trebuie sa va spun ca, fara o securitate buna a retelei, degeaba ne instalam antivirusi, firewall, antispyware, etc, tot vom avea brese de securitate. Inainte de toate concentrati-va pe securizarea retelei si abia dupa aceea treceti la securizarea stratului software (antivirus, antispyware, etc).
Majoritatea serviciilor VPN decente costa destul de mult, tocmai de aceea am cautat si am gasit pentru voi servicul Okay Freedom care este gratuit si se misca excelent, in plus avem posibilitatea de a alege intre serverele VPN pe care dorim sa le folosim.
VPN inseamna Virtual Private Network, adica o retea privata intre doua puncte, in principiu daca vreti sa accesati site-ul bancii voastre pentru a efectua o plata, veti accesa mai intai serverul VPN printr-o conexiune criptata iar de acolo serverul VPN va redirectioneaza spre banca. Interesant este ca, chiar daca cineva ar intercepta traficul vostru, nu ar vedea decat niste date criptate (aproape imposibil de decriptat), nicidecum datele voastre.
O alta utilizare pentru serverele VPN este posibilitatea accesarii serviciilor online din alte tari (hulu, netflix, spotify, etc), care in mod normal sunt interzise utilizatorilor din Romania.
Serverele VPN sunt folosite si pentru navigarea anonima. Aveti posibilitatea de a schimba IP-ul pe care-l folositi in orice moment.
Okay Feedom este gratuit in limita a 500 MB de trafic pe luna, pentru inca 500 MB pe luna puteti recomanda acest serviciu prietenilor pe Facebook sau Twitter.
Daca va place serviciul si eu cred ca este imposibil sa nu va placa, puteti cumpara o liceenta comerciala, este numei 69 de dolari pe an si aveti trafic nelimitat.
Daca nu aveti posibilitatea sa achizitionati o liceenta comerciala, care v-ar scapa de stresul traficului, va recomand sa folositi servicul Okay Freedom free doar pentru sesiuni de plati online, comenzi produse, logare email, facebook, yahoo, etc. Totusi 500 de MB nu sunt suficienti pentru accesarea serviciilor multimedia din USA (hulu, netflix, etc)
Download Okay Freedom (pentru Windows)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (60)

  • Nu stiu, daca are viteza, nu l-am incercat. Si daca pot avea alt ip si in alte aplicatii nu numai in Firefox. Iar downloadul e rapid?

  • 1) Conexiunea dintre mine si TOR este securizata? Sau e bun sa folosesc TOR pentru anonimitate si plati online?
    2) Aceeasi chestie cu Okay Freedom este si Hotspot Shield (cu hotspot nu am restrictie dar am un banner pe orice site pe care navighez)

  • Andrei: 1) Conexiunea dintre mine si TOR este securizata? Sau e bun sa folosesc TOR pentru anonimitate si plati online? 2) Aceeasi chestie cu Okay Freedom este si Hotspot Shield (cu hotspot nu am restrictie dar am un banner pe orice site pe care navighez)

    Pentru plati online este mai bun vpn decat proxy.
    Okay Freedon nu baga niciun banner.

  • Cristian: Salut, dar există vreo metodă de navigare anonimă prin reţea fără VPN?

    Reteaua TOR, avem noi tutorial despre acest subiect.

  • Aurel: Nu stiu, daca are viteza, nu l-am incercat. Si daca pot avea alt ip si in alte aplicatii nu numai in Firefox. Iar downloadul e rapid?

    Vpn-ul merge in orice aplicatie, nu numai in browser.

Related Post

This website uses cookies.