OCR Online, un serviciu de recunoastere a textului din documente scanate si poze – tutorial video

De multe ori ati fost probabil in situatia de a avea nevoie de textul dintr-o poza, sau ati avut imaginea unei facturi scanate, sau poate aveti de facut licenta pentru sfarsit de an scolar, si e destul de neplacut pentru unii sa stea, sa tasteze fiecare cuvant in Microsoft Word. Pentru a ne usura munca am putea sa scanam paginile ce contin textul de care noi avem nevoie pentru lucrarea de licenta insa cum extragem textul din acele poze sau imagini importate de la scanner? Nimic mai simplu!!!
Online OCR (Optical Character Recognition) este un serviciu online ce va perimite sa extrageti textul dintr-o poza sau imagine de orice tip, oferindu-va dupa extragere documentul in urmatoarele formate:
Adobe PDF (pdf)
Excel (xls)
HTML 4.0 (html)
MS Word (doc)
RTF Word (rtf)
Text Plain (txt)
Daca textul prezent in imagine este in alta limba decat Romana, aveti posibilitatea sa selectati ce fel de recunoastere sa faca acest serviciu, ii spuneti practic in ce limba este textul prezent in poza si el va face restul pentru dumneavoastra. Este un serviciu extrem de simplu de folosit si usor! Acest tutorial este doar inceputul acestui subiect urmand ca noi sa abordam intr-un viitor tutorial si softuri care fac acest lucru intr-un mod profesional si care se va integra si cu Microsoft Office. Un soft care face acest lucru este ABBY FineReader.
Dar ce sa o mai lungim atat, haideti mai bine sa urmarim impreuna acest tutorial video ce prezinta tehnologia OCR!
Nu uitati, va asteptam cu pareri si sugestii pe rubrica de comentarii.
Vizionare placuta!

de Adrian Burlugeanu……..landpc.wordpress.com

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (68)

  • Salutare !!!
    Foarte buna ideea cu acest tutorial! Foarte multi pierd nopti intregi scriind tot felul de lucrari, proiecte, referate etc., etc. Acum pot afla intr-un mod elegant cum se face totul mult mai usor. Toti cei care ma vor mai intreba ii voi directiona catre acest videotutorial si probabil catre urmatorul despre ABBY FineReader. Eu personal folosesc ABBY FineReader si e foarte bun, cum spune si Adrian in comentariul de mai sus este unul profesionist !

    Tineti-o tot asa !
    S'auzim numai de bine
    gpa

  • Adriane e foarte bine ca ai pomenit de el. 2 softuri profesionale si foarte bune sunt abbyy finereader si omnipage 17. Ce este important de stiut este ca merge si cu aparat foto,nu doar scanner. Abbyy finereader chiar are ceva integrat in motorului OCR o optiune pentru recunoasterea din fotografii.

  • Foarte bun tutorial ! chiar aveam nevoe de asa ceva . Adrian cum tiai pus bara aia de sus ? de unde ai luato ?:D

  • Srj: Foarte bun tutorial ! chiar aveam nevoe de asa ceva . Adrian cum tiai pus bara aia de sus ? de unde ai luato ?:D

    Am folosit RocketDock il gasesti cu google

  • lasa-i tata pe altii sa faca videotutoriale [scuze dar nu ai harul lui cristi sau bobi,stai pe comentarii,fa ordine acolo]

  • Imi aduc aminte cat am scris la proiect ca erou pentru atesta :)
    De unde sa fi stiut atunci eu de asta :|

Related Post

This website uses cookies.