Noutati in noua versiune a sistemului de operare Ubuntu Linux 12.04 LTS Precis Pangolin – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noul sistem de operare Ubuntu. Mai exact despre versiunea Precis Pangolin 12.04 LTS. Cred ca toata lumea stie deja ca Ubuntu Linux este un sistem de operare open sources asta inseamna ca nu avem nevoie de licente pentru softuri sau pentru sistemul de operare. Ubuntu Linux este un sistem de operare gratuit si open source pentru oricine doreste sa foloseasca un calculator si Linux.
Cu Ubuntu Precis Pangolin puteti naviga pe internet folosind Firefox, puteti manageria fotografiile preferate folosind managerul de fotografii Shotwell, puteti sta pe chat cu prietenii de pe Yahoo, Google Talk si alte protocoale de mesagerie instant folosind Empathy, puteti primi si trimite mail-uri folosin clientul de mail Mozilla Thunderbird, aveti posibilitatea sa deschideti si sa creati documente office cu LibreOfiice, ascultati muzica folosind playerul Rhythmbox, vizionati filme folosind Movie Player, stocati si sincronizati fisiere online cu toate dispozitivele voastre folosind Ubuntu One, vedeti update-urile de pe retelele sociale ca Twitter, Facebook, Identi.ca folosind Gwibber
Ce este nou in Ubuntu 12.04 Precis Pangolin?
Ei bine, nu vom intalni schimbari majore din punct de vedere a interfetei grafice si foarte multe nu s-au schimbat de la ultima versiune de Ubuntu insa daca este sa analizam sistemul de operare din punctul de vedere al performantei, stabilitatii si a vitezei de raspuns, acestea sunt impresionante pentru noua versiune Ubuntu Precis Pangolin. Si totusi cateva schimbari exista si in interfata sistemului de operare:
– acum aplicatiile instalate beneficieaza de noi functii in meniul quick list (meniul rapid ce apare la click dreapta pe iconitele din launcher)
– playerul rhythmbox a redevenit playerul default pentru Ubuntu. tinand cont ca acesta a mai fost player default pentru Ubuntu ca mai apoi sa fie inlocuit cu Banshee si in final Canonical sa decida ca se vor intoarce la Rhythmbox si asta s-a si intamplat pentru Precis Pangolin 12.04 LTS
– Ubuntu One a suferit mici schimbari in interfata
– managerul foto Shotwell suporta acum exportul fotografiilor pe Flickr si Facebook
– HUD App, aplicatia ce permite sa cautam rapid prin meniurile ferestrei focusate. HUD-ul poate fi activat prin apasarea tastei Alt
– Dash Home (prima iconita din luancher ce reprezinta logo-ul Ubuntu) afiseaza acum in mod dinamic cele mai frecvent accesate aplicatii, fisiere, foldere, locuri, site-uri prin iconite thumb. La versiunile anterioare erau afisate mereu 8 iconite la click-ul pe Dash Home
– culor camaleonice pentru launcher si baloanele pop-up de notificari. Asta inseamna ca atunci cand veti schimba Wallpaper-ul, culoarea launcher-ului si a baloanelor de notificari se va adapta in mod automat astfel incat sa se potriveasca cu Wallpaper-ul setat. In functie de culoarea care predomina in wallpaper, culoarea launcher-ului si a baloanelor de notificari va fi cea care predomina in Wallpaper.
– la apasarea lunga a tastei Windows vom activa o fereastra pop-up in care avem scrise o gramada de scurtaturi de taste utile pentru a indeplini mai usor si mai rapid task-urile obisnuite.
– cand vom schimba Wallpaper-ul, imaginea setata va fi ca fundal si in login screen
– atunci cand suntem in Dash Home si cautam un clip sau film in sectiunea Video, termenii vor fi cautati si online pe YouTube, Dailymotion, YouTube Movies, Youtube Show si alte site-uri video. Rezultatele gasite online vor fi afisate cu thumb direct in Dash avand posibilitatea sa le deschidem cu un simplu click stanga de mouse.
– daca pana acum nu existau setari de baza asupra launcher-ului din partea stanga, acum avem posibilitatea sa marim sau sa micsoram dimensiunea iconitelor din Launcher.
Cam acestea ar fi schimbarile ce tin de interfata noului sistem de operare Ubuntu 12.04 Precis Pangolin LTS. Pentru cei nedumeriti, LTS inseamna long terms support adica suport pe termen indelungat ceea ce inseamna ca utilizatorii de Precis Pangolin se vor bucura de 5 ani de update-uri pentru sistem, patch-uri de securitate, update-uri de stabilizare a sistemului, update-uri pentru aplicatii.
Acestea fiind spuse, am ramas pur si simplu impresionat cad de rapid si stabil este acest sistem de operare. Va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea ce este nou in sistemul de operare Ubuntu 12.04 Precis Pangolin LTS

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro


Adrian: Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

View Comments (53)

  • Greșit. Sistemul este licențiat sunt licențele cu sursă deschisă GNU-Linux și GPL. Prin natura lor, așa cum au fost elaborate, permit copierea replicarea și utilizarea bucăților de cod, cu menționarea sursei de unde a fost luat. Licențele permit utilizarea gratuită, dar și revinderea softurilor, dacă s-au utilizat părți din codul lor sau softul a fost îmbunătățit pentru a fi dat spre utilizare comercială.
    Dacă e open-source nu înseamnă că nu poate fi vândut și cu bani. Vezi Red Hat. Dacă e open-source și e gratuit, nu înseamnă că nu e software licențiat. Cred că ar trebui să specifici chestiile alea.

  • Intereseant tutorial. Vreau si eu sa adaug pentru cei interesati ca se poate face transparent si acel panou de sus unde se gasesc iconitele pentru sunet, ceas etc. prin instalarea din Ubuntu Software Center a aplicatiei MyUnity.

  • Ratzoiu:
    Greșit. Sistemul este licențiat sunt licențele cu sursă deschisă GNU-Linux și GPL. Prin natura lor, așa cum au fost elaborate, permit copierea replicarea și utilizarea bucăților de cod, cu menționarea sursei de unde a fost luat. Licențele permit utilizarea gratuită, dar și revinderea softurilor, dacă s-au utilizat părți din codul lor sau softul a fost îmbunătățit pentru a fi dat spre utilizare comercială.
    Dacă e open-source nu înseamnă că nu poate fi vândut și cu bani. Vezi Red Hat. Dacă e open-source și e gratuit, nu înseamnă că nu e software licențiat. Cred că ar trebui să specifici chestiile alea.

    Cred ca esti snob. Aici s-a vorbit de Ubuntu si nu de Linux la general, nu aveam de ce sa zic de Red Hat
    Cand am spus "nu avem nevoie de licente" m-am referit la faptul ca acestea nu trebuie introduse manual in soft asa cum faci pentru Windows.

  • Cel mai enervant la Ubuntu este sidebarul din dreapta se incalica peste browser X de exit e in bara un e ceasul sus. Adrian cum se muta sidebarul sa il pun jos ca la windows :) ?

  • ASUS:
    Cel mai enervant la Ubuntu este sidebarul din dreapta se incalica peste browser X de exit e in bara un e ceasul sus. Adrian cum se muta sidebarul sa il pun jos ca la windows ?

    Ii zice Launcher sau Unity Launcher (aflai asta din text daca il citeai) si nu se afla in dreapta ci in stanga...

  • AdrianGudus: Ii zice Launcher sau Unity Launcher (aflai asta din text daca il citeai) si nu se afla in dreapta ci in stanga…


    Da, stiu dar nu eram acasa, eram pe telefon si nu am stat sa studiez.Atat ma interesa cum pun sidebarul jos, ca la asta 12.04 beta pe care l-am bagat la firefox dispare intra sidebarul peste browser si e enervant :)

  • ASUS: Da, stiu dar nu eram acasa, eram pe telefon si nu am stat sa studiez.Atat ma interesa cum pun sidebarul jos, ca la asta 12.04 beta pe care l-am bagat la firefox dispare intra sidebarul peste browser si e enervant

    Daca chiar te interesa problema, ai fi privit tutorialul cap-coada si ai fi aflat ca ai setari pentru Launcher cu ajutorul carora poti seta ca acesta sa se ascunda singur. Ai si setari cu privire la sensibitatea acestuia. Continua sa ramai ignorant si uite asa o sa tot vii sa ne zici ca la tine nu merge functia X sau ca Login Approvals din Facebook e pt americani caci la tine, inga inga inga...nu merge domle...inga inga.

  • Da o sa ma uit la tutorial si nu derulez decat cand nu e prea important. Si chiar te rog sa iti dau team viewer sa verifici tu cu ochii tai ca nu merge chestia aia din FB. Ca sa nu zici ca eu nu ma pricep, sa ma ajuti tu, si sa observi problema. :)

  • "Acestea fiind spuse, am ramas pur si simplu impresionat cad de rapid si stabil este acest sistem de operare."
    Si eu la fel!!!

  • Servus Adriane,eu sint mai batrin si inteleg mai greu unele chestii.Pe hard am instalat 10.04lts care e mai pe intelesul meu,si pe jumatate hard 11.10.As vrea sa instalez 12.04 lts si sa elimin 11.10.Se poate fara sa sterg 10.04?Ce performante tehnice minime trebuie pentru PC pentru 12.04?Multumesc pentru intelegere?

Related Post

This website uses cookies.