Noul Windows 8 Release Preview, descarcare si inscriptionare imagine ISO pe DVD – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video va vom prezenta ultima versiune Windows8, acesta se numeste Release Preview si arata cam cum va arata versiunea finala Windows8.
In acest tutorial nu vom vorbi despre noutatile pe care le aduce Windows8 Release Preview, vom face descarcarea Windows-ului si vom arde pe DVD imaginea ISO, practic vom face pregatirea pentru instalare.
Inatalarea este de preferat sa fie clean, adica instalare curata, nu upgarde, un upgrade poate aduce unele bug-uri si nu vrem asta.
Descarcarea Windows-ului este gratuita, nu trebuie decat sa trecem o adresa de email si gata, in cursul descarcarii wizard-ului vom primi si un serial pe care-l vom folosi la instalare.
Dupa descarcarea fisierelor wizard-ul ne va intreba ce dorim sa facem, avem doua optiuni, la prima optiune putem crea un stick usb cu Windows8 de pe care putem.
In tutorial am ales sa inscriptionez imaginea ISO pe DVD cu ImgBurn deoarece se pot controla toti parametri de inscriptionare, in timp ce se arde un disk ca acesta cu un sistem de operare, e bine sa folosim o viteza cat mai mica pentru evitarea erorilor.
Daca sunteti interesati de o continuare a tutorialelor despre Windows8, va rugam sa ne scrieti pe rubrica de comentarii.
Downoad Windows8 Release Preview

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 800 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (84)

  • O curiozitate aş avea. Adrian a luat vacanţă ? S-a lăsat de meserie ? A fost concediat ? :)
    Nu prea şi-a mai făcut apariţia pe aici...

  • Foarte bun tutorialul, ce marca era DVD-ul pe care l-ai inscriptionat? Era DVD-R sau DVD+R?
    Ce marci de DVD-uri recomanzi sa folosim si de ce sa ne ferim. Multumesc!

  • Vali:
    O curiozitate aş avea.Adrian a luat vacanţă ? S-a lăsat de meserie ? A fost concediat ?
    Nu prea şi-a mai făcut apariţia pe aici…

    In principiu Adrian e bine, nu s-a lasat de meserie, nu a fost nici concediat.
    Cei care ma urmaresc pe Facebook stiu motivul....
    Am avut unele probleme de sanatate, gripele obisnuite ale sezonului de trecere de la primavara la vara mi-au dat batai de cap pana si mie (sarcasm)
    Imi pierdusem vocea la un moment dat si nu mai puteam scoate nici un cuvintel.
    Promit sa revin cu forte proaspete si sa-mi reiau cat mai repede slujba in folosul iubitorilor de tehnologie

  • Destul de util tutorialul. Cred ca ca vi mai util cel cu prezentarea proriu zisa a acestui os. As vrea sa ne zici cat de stabil e acest sistem de operare, daca este mai bun decat windows 7 si dc? se descurca mai bine la gestionarea resureselor hardware?
    Si ziceai sa lua pe 64 biti, eu am un CPU Intel Pentium Dual Core de 2.6GHz, 3 GB RAM DDR3, 320 GB HDD si nu ma plang de spatiu putin, ce e imp pun pe dvd-uri... Ce zici Cristi, sa pun windows pe 64 biti? Am vazut ca nu am probleme cu perifericele (drivare).... Am urmarit tutorilul cu 32 si 64 de biti dar tot ce ai zis acolo... ai lasat mai mult la algerea noastra, la inceput ca merita, ca se simte diferenta, la sfarsit ca nu e cine stie ce... Sunt cam derutat putin.

  • daniel:
    se vede ca stii sa te contrazici(https://www.videotutorial.ro/?p=6850)
    si mai zici ca nu folosesti DVD-writer-ul la ABSOLUT NIMIC(09:10) :D:D:D:D:):):):):)=))=))=))=))=))

    In mod normal nu as fi folosit unitatea optica dar acesta este tutorialul, am inscriptionat pe dvd pentru cei care nu stiu sa faca asta sau nu o fac corect.
    Acum sa fiu corect, m-ai cam prins, folosesc unitatea optica tot timpul si nu vreau sa recunosc.
    Bravo inspectore!

  • Bun, este foarte util tutorialul, eu de altfel am si instalat acest RP al Win 8 si la o prima vedere pot spune ca arata cu mult mai bine decat Win 7 si se vede ca a fost gandit pt a oferi un plus de functionalitate. Dincolo de conceptul "eye-candy" si ca sa evit lucruri de genul "e full, nu e full, eu iau doar full", "vai de mine nu are buton Start, raman la Win 7" sau "merge jocuri pe el?" pe care le vad extrem de des, eu mi-as dori in urmatoarele episoade explicatii detaliate din partea voastra, pe anumite segmente in ceea ce priveste utilitatea si functionalitatea noilor concepte din acest RP pentru ca atunci cand va aparea o versiune finala sa fim deja antrenati in ceea ce priveste acest OS! ca sa fiu mai exact putin mi-as dori sa stiu de exemplu cum inchid acele "shortcut-uri" care raman in urma unei instalari a unui soft si apar pe interfata Metro ca niste patrate colorate undeva in dreapta ecranului langa aplicatiile gen News, Travels, Mail. Am instalat de Nero si mi-a ramas acolo una dintre etapele intermediare ale procesului instalarii. sau de exemplu cand deschis o aplicatie gen News am observat ca mai tarziu cand ma plimb prin interfata Metro ea este tot deschisa si prezenta acolo. Oare nu consuma resurse (in ceea ce priveste RAM-ul poate) acest lucru ca tot deschidem aplicatii foarte multe! Deci in concluzie ati putea face tutoriale pe segmente de exemplu: unul cu interfata Metro, unul cu Desktop-ul, unul cu principalele setari ale sistemului, ma rog pe bucati ca atunci cand avem nevoie sa stim cum stau lucrurile in legatura cu ceva anume sa stim exact unde sa cautam!

  • am si eu o intrebare cel putin penibila, dar chiar nu gasesc raspunsul pe nicaieri.
    pe laptop am un procesor extrem de slab ( AMD V140)
    intrebarea este: daca instalez un OS x64 o sa fortez mai mult procesorul decat daca as instala un OS x86? sau o sa functioneze normal? ( acum am windows 7 X64, dar am impresia ca se "chinuie")
    multumesc mult.

  • as mai multe tutoriale la win 8 cum se folseste trucuri cum gestioneaza resursele si tot felul de aplicati pt acest tip de win 8 mai bine zis cam tot ce stie sa faca acest win8 foarte bun tutorialul tinetio tot asa sunteti ok din punctul meu de vedere

Related Post

This website uses cookies.