Noul Gmail, curatati inbox-ul activand sortarea in taburi

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vorbim despre noua interfata Gmail sau asa cum o numeste Google: The New Inbox. Aceasta noua interfata pentru utilizatorii serviciului de email denumit Gmail vine sa aduca o experienta placuta si curata. Cand spun curata ma refer la faptul ca prin activarea noii interfete Gmail sau The New Gmail Inbox, toate email-urile vor fi categorisite in tab-uri.
Mai exact vom avea 5 tab-uri dupa cum urmeaza:
Primary/Principale:
Aici vor fi aduse toate email-urile de la cunoscuti, rude si in general persoane pe care le cunoastem in viata reala.
Social/ Retele sociale
In tab-ul Social vor intra email-urile de la serviciile sociale precum Twitter, Facebook, YouTube, site-uri de intalniri online si alte site-uri sociale
Promotions/Oferte
In tab-ul Promotion vom gasi email-urile ce contin promotii de la diferite magazine online, in general email-uri de marketing.
Updates/Actulizari
In tab-ul Updates vom gasi email-uri ce contint actualizari personale, chitante, facturi.
Forums/Forumuri
In tab-ul Forumuri vom gasi email-uri ce contin informatii sau noutati cu privire la noi topic-uri dezbatute pe diferitele forumuri la care ne-am abonat sau avem un cont, mesaje de la grupuri online, liste de distributie prin email.
Toate aceste tab-uri le vom avea in interfata Gmail odata ce aceasta va fi activata si va sorta automat atat email-uril deja primite cat si viitoarele email-uri sosite astfel incat sa putem gasi mai rapid si mai usor email-urile cu adevarat importante pentru noi. O alta functie la fel de interesanta este si faptul ca putem oricand sa trimitem un email intr-o alta categorie printr-un simplu click dreapta sau chiar drag and drop, functie extrem de utila atunci cand un email este adaugat intr-o categorie/tab gresita.
The New Inbox poate fi activat daca veti la click dreapta pe rotita mecanica optiunea “Configure Inbox” sau “Configurati mesajele primite”. Este foarte posibil ca aceasta noua interfata sa nu fie activa pentru toti utilizatorii insa Google ne-a linistit anuntand ca The New Inbox va fi activ treptat pentru toti utilizatorii in decursul a doua saptamani. Asa ca nu va ramane decat sa va verificati din cand in cand contul de Gmail pentru a observa daca optiunea “Configure Inbox” sau “Configurati mesajele primite” si-a facut sau nu aparitia in meniul rotitei mecanice.
Cei care nu doresc sa foloseasca in continuare noua interfata pentru contul de Gmail o pot dezavtiva asa cum s-a aratat si in tutorialul video de fata insa dezactivarea acesteia nu credem ca va fi posibila pe termen nelimitat si in curand, noua interfata se va activa automat pentru toata lumea fara posibilitatea revenirii la “vechea interfata”. Acestea fiind spuse va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum ne ajuta noua interfata Gmail si cum o putem activa sau dezactiva.


 


Tutoriale similare


Despre Adrian

Flamand de informatie si cunoastere, imi place tot ce tine de domeniul tehnic si impartasesc din cunostintele mele cu mare placere. Cei ce se daruiesc altora se vor pierde pe ei insisi dar cu folos, lasand ceva util semenilor. Bucurandu-ma de acest privilegiu, nu voi spune niciodata "nu stiu", ci "nu stiu inca" !

Comments

 1. Cand se va face un video de prezentare a noii generatii de procesoare intel Haswel ?

  Multumesc !

 2. Destul de frumos!

 3. Foarte frumos, o sa folosesc acest feature de acum inainte.
  O mica problema am… atunci cand primesc un mail care nu se afla in tabul principal, gmail nu ma mai anunta ca am un mail necitit. Stii vreo rezolvare pt asta?

 4. Cand “The New Inbox” va fi implenemtat default in Gmail, atunci vom avea 15 gb in Google Drive.

 5. Adrian Gudus a zis

  Moss: Foarte frumos, o sa folosesc acest feature de acum inainte. O mica problema am… atunci cand primesc un mail care nu se afla in tabul principal, gmail nu ma mai anunta ca am un mail necitit. Stii vreo rezolvare pt asta?

  Da, il muti in tab-ul Principal si pentru viitoarele email-uri venite de la acel sender vei fi notificat.

 6. Adrian Gudus: Da, il muti in tab-ul Principal si pentru viitoarele email-uri venite de la acel sender vei fi notificat.

  Din cate inteleg eu aceasta filtrare pe tab-uri nu este destul de buna pentru ca nu te anunta de fiecare data primirea unui nou emal indiferent de tab, doar daca il muti in Principal, sper ca nu am gresit!

 7. Aceasta interfata e disponibila si pe android?

 8. FlorinP. a zis

  DJ NICHI PIZZA: Aceasta interfata e disponibila si pe android?

  Pentru android verifica daca exista actualizare pentru GMAIL in googleplay.com! Daca accesezi GMAIL cu browserul va afisata noua filtrare daca ai activat-o pe PC inainte!

 9. Adrian Gudus a zis

  Andy: Din cate inteleg eu aceasta filtrare pe tab-uri nu este destul de buna pentru ca nu te anunta de fiecare dataprimirea unui nou emal indiferent de tab, doar daca il muti in Principal, sper ca nu am gresit!

  Nu inteleg exact la ce fel de notificari te referi si unde mai exact? In clientul de email, in browser, in aplicatia Gmail pentru Android, la ce notificari te referi?
  Eu vad ca atunci cand primesti un nou mail care face parte din alt tab decat Principal: http://cl.ly/PRBn

  DJ NICHI PIZZA: Aceasta interfata e disponibila si pe android?

  Da, noua interfata este disponibila si pentru aplicatia Gmail versiunea 4.5 pentru Android.
  Noua versiune Gmail a inceput deja sa fie disponibila in Play Store insa nu pentru toata lumea.
  Fiti cu ochii pe blogul nostru caci urmeaza un articol si un clip video de prezentare a noii aplicatii Gmail, cum o folosim, cum o instalam si de unde o descarcam in cazul in care nu ne este oferit update-ul la versiunea 4.5 de Gmail in Play Store.

 10. Salut, am si eu o intrebare. Stiu ca este off-topic si imi cer scuze pentru asta dar am nevoie de putin ajutor. Am nevoie de un text de pe o pagina web, vreau sa salvez textul respectiv intr-un document text. Din pacate cand vreau sa copiez si vreau sa dau paste imi apar niste caractere ciudate. Este posibil sa fac cumva sa nu mai imi apara?

 11. Salut, o configuratie pc cu noile procesoare Intel Haswell…se poate ?

 12. Eu unu am activat noua interfata gmail.E destul de frumoasa.o so folosesc.

 13. Prefer sa afiseze mesajele necitite mai intai. Tine sageata pe mesaje primite, click extinde si bifeaza mesaje necitite mai intai.
  Multumesc pentru informatie.

 14. Urat feature!
  Structura mea de foldere este organizata mult mai bine!
  Am peste 47 de foldere doar pentru clienti, plus inca vreo 15-20 pentru alte socoteli, pe mine unul chiar nu ma avantajeaza cu nimic acest sistem, poate doar daca as putea sa customizez numele si numarul de tab-uri dar cred ca nici atunci… in secunda asta am in jur de 20 de tab-uri deschise in Chrome si 62 in Mozilla… so tabs are bad for you!

Trackbacks

 1. […] Android. Practic in noul Gmail avem o interfata schimbata, mai exact cea despre care am discutat in tutorialul de ieri doar ca vine adaptata pentru dispozitivele mobile. Desi unii utilizatori au reusit sa faca […]

Speak Your Mind

*