Nou in Android 5 Lollipop, Smart Lock

Salut prieteni!
Astazi va voi arata o functie care s-a lansat odata cu Android 5 Lollipop. Este o functie foarte utila, mai ales pentru oamenii care folosesc foarte des telefonul inteligent. Functia se numeste SmartLock si ne scuteste de introducerea parolei de deblocare.
Smart Lock este foarte “smart”. Functia foloseste dispozitivele bluetooth sau NFC din apropiere, locatia, vocea noastra, chipul nostru si miscarile telefonului ca sa evite blocarea ecranului si sa ofere o experienta mai putin frustranta. De ce sa nu recunoastem, toata lumea uraste sa bage parole.
Chestia asta trebuia sa vina mai devreme, ca sa nu ne mai luptam atata cu parolele de deblocare.
Cum functioneaza Smart Lock?
1. Pe baza dispozitivelor conectate. daca telefonul este conectat la bluetooth si acel dispozitiv este de incredere, ecranul nu se va bloca si nu ne va fi ceruta parola.
2. Daca suntem intr-o raza de acoperire de noi aleasa, de exemplu acasa, telefonul nu se va bloca (se foloseste GPS si triangulatia gsm).
3. Cand telefonul ne aude vocea, atunci nu se va bloca. Din pacate merge doar cu limba engleza.
4. Cand ne vede chipul, telefonul nu se va bloca.
5. In timp ce este miscat (in mana, in buzunar, in geanta, in mazina) telefonul nu se va bloca.
Dupa cum vedeti telefonele au inceput sa aiba si simturi. Se folosesc de auz, vaz, orientare, miscare si dispozitivele vecine ca sa indeplineasca o sarcina.
Super tare nene!Tutoriale similare


Despre Cristian Cismaru

Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi.
Invat ca sa va invat !

Comments

 1. Ciprian a zis

  Bun tutorialul, acum am inteles cum sa folosesc aceste functii, am un Nexus 5 si recent am facut upgrade la 5.1 si nu stiam ce sunt aceste optiuni Smart Lock acum le-am inteles, multumim de tutorial ­čÖé

 2. buna seara
  as dori sa stiu de ce volumul galaxy s4 cu versiunea 5.0.1 scade dupa un apel si ramane la acceeasi valoare mica ???/
  va multumesc

 3. caisinDonici a zis

  va rugam si un tut. despre casca blutooth

 4. Humaciu Florin a zis

  Exista vreo solutie sa fac jailbreak la ios 8.3? Am inteles ca nu pot sa fac downgrade,ce pot sa fac? Multumesc!

 5. Am o eroare pe telefonul meu de ceva timp:Notificare de Securitate:au fost detectate actiuni neautorizate.Reporniti dispozitivul pentru a anula schimbarile neautorizate. Am incercat restartarea telefonului din fabrica (fara success) l-am restartat cred ca de 100 de ori si nu inteleg de ce tot apare….Va rog fruomos sa ma ajutati.

 6. Salut. Ce trebuie sa mai fac dupa ce am adugat in agenda tf. poze si anumite melodii pt unele persoane, ca telefonul afiseze pozele cand sunt sunat si sa foloseasca melodiile setate. Telefonul este un LG G3 cu android 5.0

Speak Your Mind

*