Net pe fir de mare viteza printr-un adaptor USB pe Android

Salut prieteni, astazi o sa va arat cum se poate conecta un dispozitiv Android la internet pe fir, direct de la provider sau de la router, merge chiar si in cazul unor conexiuni PPPoE.
Pentru a folosi net-ul pe fir pe un telefon, tableta sau mini pc android, trebuie sa indeplinim doua conditii:
1. Suport software, adica suport USB OTG si drivere pentru adaptor (incluse in Android).
2. Un adaptor de la USB la Ethernet, pentru conectarea mufei RJ45.
Vom observa ca viteza pe care aceste adaptoare o ating este incredibila, vom avea aceeasi viteza ca si pe desktop sau laptop.
Pentru ce ne trebuie net pe fir in cazul dispozitivelor Android ?
Un dispozitiv Android nu trebuie sa fie tot timpul mobil, putem sa-l folosim si in alte scopuri. De exemplu putem folosi telefonul, tableta sau mini pc-ul in cadrul unui sistem de supravegere, ca si camera IP sau pe post de server. Putem sa tinem torrentele la seed fara sa pornim PC-ul care consuma multa energie. Putem sa folosim tableta sau telefonul pe post de servere multimedia pentru servirea televizorului.
O sa vedeti in tutorial ca viteza pe care o atinge adaptorul este de 10 ori mai mare decat in cazul conexiunii wireless, cine nu vrea viteza mai mare.
Daca vret sa flati mai multe despre Android Mini PC MK908, va invit sa vizionati tutorialele pe care le-am realizat despre acest minunat dispozitiv.
Adaptoare USB to Ethernet pe ebay (cumparati din UE sau UK, ca sa nu platiti taxe)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (51)

  • Salut cristi ai spus ca ai internet de la 2 firme, firma X are 10 Mb si firma Y 5 Mb poti descarca un fisier cu 15 Mb/s?

  • Baieti am o intrebare care nu tine de acest articol cum as putea scoate babylon din mozilla firefox. Adica atunci cand dau new tab sa imi apara google sau mai multe site-uri cum este la google chrome nu babylon? In rest super tari si sa o tineti tot asa v-am descoperit de cateva zile si deja mi-ati fost de mare ajutor.

  • Salut,

    Interesant tutorial. Poti sa imi spui cum poti folosi doua abonamente de internet pt o viteza mai buna? Este nevoie de un router special? Daca da ce trebuie sa aibe un router pt a putea face asta. Poate ar fi interesant un tutorial pe tema asta.

    Multumesc.

  • mihai: Salut,

    Interesant tutorial. Poti sa imi spui cum poti folosi doua abonamente de internet pt o viteza mai buna? Este nevoie de un router special? Daca da ce trebuie sa aibe un router pt a putea face asta. Poate ar fi interesant un tutorial pe tema asta.

    Multumesc.

    Am doua abonamente la acelasi provider, latimea de banda vine mai mare din serverul lor, nu stiu exact ce metoda au folosit pentru asta.
    Eu am o conexiune dubla si doua ip-uri. Pe intern am maxim 200 mbps up si down iar pe extern cred ca am minim 20 mbps up si down.

  • Robert: Salut cristi ai spus ca ai internet de la 2 firme,firma X are 10 Mb si firma Y 5 Mb poti descarca un fisier cu 15 Mb/s?

    Daca ai o conexiune de 15 Mbps, nu poti descarca cu mai mult de 1, 8 MB/s.
    Viteza de download nu depinde doar de latimea mea de banda, conteaza si cat de aglomerat este serverul de pe care descarci. In cazul torrentelor, chiar daca viteza se aduna, tot esti dependent de infrastructura providerilor.
    O conexiune rapida te ajuta mai mult la multitasking, streaming, voip, navigare si download, toate in acelasi timp.

  • Alex: Baieti am o intrebare care nu tine de acest articol cum as putea scoate babylon din mozilla firefox. Adica atunci cand dau new tab sa imi apara google sau mai multe site-uri cum este la google chrome nu babylon? In rest super tari si sa o tineti tot asa v-am descoperit de cateva zile si deja mi-ati fost de mare ajutor.

    Descarca utilitarul asta de la Avast de aici: http://goo.gl/NeU5Vh

  • Alex: Baieti am o intrebare care nu tine de acest articol cum as putea scoate babylon din mozilla firefox. Adica atunci cand dau new tab sa imi apara google sau mai multe site-uri cum este la google chrome nu babylon? In rest super tari si sa o tineti tot asa v-am descoperit de cateva zile si deja mi-ati fost de mare ajutor.

    Incearca iobitUninstaller acest utilitar dezinstaleaza programe ,cei de la videotutorial.ro au un tutorial cu acest utilitar .Un mis sfat nu mai instala toate programele next,next ,finish ,citeste cu atentie acele ce iti da fiecare program in parte ,barele toolbar ,paginile de inceput la browsere etc...

  • Salut Cristi.
    Ai mentionat in tutorial cat si in descrierea text ca "putem folosi telefonul, tableta sau mini pc-ul in cadrul unui sistem de supravegere, ca si camera IP sau pe post de serve". Sunt interesat de asa ceva, poti dezvolta mai mult subiectul cu server pe un device cu Android? Mi-ar fi de mare folos.
    Mai bine sa descriu ce vreau sa fac.
    Am cumparat de curand o camera IP Edimax IC-3110 (cam voluminoasa insa are rezolutie superioara si vedere nocturna) aceasta camera vreau sa o folosesc intr-o locatie la interior unde conectata la un router TP-LINK ce functioneaza in modul bridge sa transmita imagini la 300m distanta (deci un link wireless la exterior prin antene dedicate) catre un router TP-LINK TL-WR1043ND (FirmwareVersion: 3.13.13), router ce dispune de port USB ptr stocare externa si server http://FTP...
    Problema mea este ca nu reusesc ca aceasta optiune de stocare a routerului WR1043ND sa o fac vizibila pe PC si nici serverul FTP sa fie vizibil pentru camera IP desi incerc asta in reteaua interna... Am deschis porturi forwarding dar nimic. Asadar nu am unde sa stochez imaginile de pe camera. Mi-ar fi de folos si stocarea pe o tableta (dispun de una lowcost si un card de 16GB) insa pt asta banuiesc ca trebuie sa am o aplicatie cu functie de server pe tableta. :(
    Astept raspuns din partea oricui a reusit sa faca functionala functia de FTP pe routerul WR1043ND!
    Toate cele bune!

Related Post

This website uses cookies.