Mutarea tuturor aplicatiilor Android pe cardul SD cu mod-ul Darktremor Apps2SD – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem ce putem face in cazul in care nu mai avem spatiu sufiecient pe smartphone-ul nostru pentru a instala aplicatii. Practic o sa vedem cum se foloseste DarkTremor, un script ce permite mutarea aplicatiilor pe cardul de date SD. Multe dispozitive au o memorie interna foarte mica si tocmai de aceea la un moment dat, dupa ce vom instala cateva aplicatii vom primi o notificare cum ca spatiul este insuficient. DarkTremor ne permite sa mutam in intregime toate aplicatiile pe cardul SD impreuna cu Dalvik Cache-ul (memoria virtuala sau mediu virtual in care sunt rulate si optimizate aplicatiile).
Totusi, ca sa putem folosi DarkTremor, va trebui sa indeplinim niste conditii:
1. Smartphone-ul trebuie sa fie root-at
2. Trebuie sa avem flash-uit ClockWorkMod Recovery pentru a putea flash-ui DarkTremor.
Despre cum se root-eaza un LG Optimus One P500 am facut deja un tutorial: https://www.videotutorial.ro/?p=6690
Despre cum se flash-uieste ClockWorkMod Recovery exista deja tutorial: https://www.videotutorial.ro/?p=7475
Odata ce am indeplinit aceste conditii, va trebui sa cream o partitie EXT2, 3 sau 4 pe cardul nostru de date SD. Despre cum se face acest lucru v-a vorbit colegul meu Cristi in acest tutorial: https://www.videotutorial.ro/?p=6681
Puteti crea o partitie EXT2 sau EXT3 si daca kernel-ul vostru suporta formatul de partitie EXT4 o puteti converti usor in EXT4 cu DarkTremor. Despre cum faceti sa aflati ce fel de partitie suporta kernelul vostru si cum o convertiti din EXT2 in EXT 3 sau din Ext3 in EXT4, am explicat in tutorialuo video.
DarkTremor poate fi folosit cu ajutorul aplicatiei Terminal Emulator disponibil in Market gratuit sau putem instala A2SDGUI, o interfata grafica pentru DarkTremor. Daca hotaram sa folosim interfata A2SDGUI pentru Darktremor aceasta nu va avea foarte multe optiuni decat cele principale. Folosind Terminal Emulator, cu ajutorul catorva comenzi vom avea acces la toate functiile lui DarkTremor.
Pagina oficiala a scriptului DarkTremor este pe Facebook la aceasta adresa: http://www.facebook.com/pages/Darktremor-Apps2SD/127051514027383?sk=notes (poate fi accesata si fara sa aveti un cont Facebook)
Sfaturi si recomandari:
– pentru partitia EXT2, 3 sau 4 alocati cel putin 512 MB. Daca kernelul ROM-ului vostru suporta partitie EXT4 este recomandat sa o faceti EXT4
– pentru o rulare mai buna a aplicatiilor este recomandat sa mutati si Dalvik Cache-ul pe cardul SD si sa activati si Zipalign pentru o optimizarea aplicatiilor si o rulare mai rapida.
– Swap-ul este optional si nu o sa simtiti o foarte mare performanta la folosirea acestuia mai ales daca aveti un card SD clasa 2
– daca aveti un card SD clasa 6 sau 10 o sa simtiti o imbunatatire a performantei si a vitezei de rulare a aplicatiilor in cazul in care le mutati pe cardul SD.
Intrebari frecvente:
– Daca flash-uiesc DarkTremor si activez mutarea aplicatiilor pe cardul SD, cand voi instala o aplicatie aceasta se va duce automat pe cardul SD?
R: Da
– Pot muta pe cardul SD doar aplicatiile si nu si Dalvik Cache-ul?
R: Da insa este recomandat sa mutati si Dalvik Cache-ul pentru ca acesta este localizat by default tot in memoria interna a smartphone-ului si cu timpul, instaland aplicatii aceasta va ocupa spatiu de stocare din memoria interna.
– Se pot muta aplicatiile si Dalvik Cache-ul inapoi in memoria interna a telefonului ?
R: Da (s-a aratat in tutorial cum se face acest lucru). Daca doriti sa faceti asta, trebuie sa fiti foarte atenti! Daca ati instalat foarte multe aplicatii, acestea nu vor mai incape in memoria interna a telefonului si va trebui sa mai dezinstalati din ele inainte sa mutati aplicatiile de pe cardul SD in memoria interna.
Daca aveti si alte intrebari legate de acest tutorial, nu uitati ca rubrica de comentarii va apartine! Acestea fiind spuse, va invit sa vizionati tutorialul video pentru a vedea exact cum trebuie sa procedam daca nu mai avem suficient spatiu pentru a instala aplicatii pe telefonul nostru Android si cum putem muta toate aplicatiile pe cardul SD.

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (152)

  • Albert1831:
    Ai putea face un tutorial despre cum pot overclocka procesorul unui lg optimus one?

    Despre asta sa vorbit in tutorialul de acum 2 zile. Se vede ca nu esti un vizitator fidel al site-ului nostru...sau probabil si tu ca si mukti altii derulezi tutorialele si cu ocazia asta o sa aveti foarte mult de pierdut.
    Scrii sus in casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra "instalare flash player pe lg optimus one p500" dai enter si vei gasi tutorialul...

  • Salut as dori un tutorial despre tune up 2012.Va multumim pentru munca pe care o faceti pentru noi,sunteti cei mai tari.

  • Foarte util tutorialul! Am să-l urmez şi eu, chiar mă gîndeam zilele trecute la cele din tutorial, am scotocit pe Internet după informaţii, mi-am luat aplicaţia A2SDGUI din Market, găsisem şi pagina de Facebook pentru Darktremor, dar am formatat cardul SD (2GB, cel venit cu tel) cu ajutorul ROM Manager şi am constat că mi-a creat partiţie Ext3. O fi de la kernel? Eu am ROM-ul 2.3.3 original, dar de 3 zile am schimbat kernel-ul LG de origine cu cel al lui Franco, acesta: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1148196.

    Adrian, ce ROM şi ce kernel foloseşti acum? Poţi să ne recomanzi din experienţa ta cîteva variante Rom custom + kernel potrivite pentru Optimus One. Pe unul poate îl interesează performanţa maximă pe care o poate stoarce din acest smartphone, pe altul (ca mine) autonomia bateriei în condiţiile în care totul este funcţional în smartphone, aplicaţiile rulînd decent.

    Mulţumesc anticipat şi felicitări pentru tutoriale!

    • Adrian raspunde obraznic la multi utilizatori ai site-uri totusi acum are mare dreptate adica de exemplu ! zice omul : ,, ce ROM şi ce kernel foloseşti acum? Poţi să ne recomanzi din experienţa ta cîteva variante Rom custom + kernel potrivite pentru Optimus One'' ...raspunsul meu ar fi o intrebare : Cati ani ai amice si de unde ai aflat ? pana la coada cine sunt cei care posteaza comentarii ?...nu ca ar conta sau nu ....totusi man-ule ,Adi nu mai omori cu ciocanul si nici arici cu curul ! ...Stima !

    • Daros:
      Foarte util tutorialul! Am să-l urmez şi eu, chiar mă gîndeam zilele trecute la cele din tutorial, am scotocit pe Internet după informaţii, mi-am luat aplicaţia A2SDGUI din Market, găsisem şi pagina de Facebook pentru Darktremor, dar am formatat cardul SD (2GB, cel venit cu tel) cu ajutorul ROM Manager şi am constat că mi-a creat partiţie Ext3. O fi de la kernel? Eu am ROM-ul 2.3.3 original, dar de 3 zile am schimbat kernel-ul LG de origine cu cel al lui Franco, acesta: forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1148196.

      Adrian, ce ROM şi ce kernel foloseşti acum? Poţi să ne recomanzi din experienţa ta cîteva variante Rom custom + kernel potrivite pentru Optimus One. Pe unul poate îl interesează performanţa maximă pe care o poate stoarce din acest smartphone, pe altul (ca mine) autonomia bateriei în condiţiile în care totul este funcţional în smartphone, aplicaţiile rulînd decent.

      Mulţumesc anticipat şi felicitări pentru tutoriale!

      Am aratat acum 2 zile ce ROM folosesc, priveste tutorialul cu "instalare flash player pe lg optimus one p500"

      • AdrianGudus: Am aratat acum 2 zile ce ROM folosesc, priveste tutorialul cu “instalare flash player pe lg optimus one p500″


        Am văzut, mulţumesc! Din păcate, nu-l pot lua în calcul din pricină că nu are 3G funcţional.
        În altă ordine de idei, am aflat o părere cum că Dalvik Cache-ul e bine să rămînă pe memoria internă în cazul în care nu ai o căruţă de aplicaţii instalate, explicaţia era că va fi accesat mai rapid din memoria internă a smartphone-ului, decît din cardul SD, ce crezi Adrian?

    • Salut frate.dca am inteles,ac3st dalvik cache este cacheul unui program de virtualizare adica un fel de sandbox intern al androidului.
      Daca da ,atunci poate faceti un tutorial cum putem crypta accest cache deoarece (dupa parerea mea ) toate aplicatiile inclusiv chachurile brovserelor si cachul de system(cachul karnelui),memoria virtuala(daca are ca in windows pagefile.sys,nu stiu in android analogul)), cachul wats app,mesenger etc. Toate trec prin cachul acestui dalvick si deci daca criptam asta nu mai avem nevoie sa criptam intreg sistem6l de operare sau sd cardul(care daca este clasa 4 este destul de lent).deci intrebarea fundamentala este:se poaate????????????oricum bravo ptru tutorialu asta.

  • Salutare, nu este vreo posibilitate sa se poata muta toate aplicatiile pe card fara root/etc?( noob here- mie cam frica sa ma bag la root/clockworkmod etc...nici nu ce rol are macar:|)

    • Symbian:
      Salutare, nu este vreo posibilitate sa se poata muta toate aplicatiile pe card fara root/etc?( noob here- mie cam frica sa ma bag la root/clockworkmod etc…nici nu ce rol are macar:|)

      Daca, cauti mai bine pe site-ul nostru exista tutoriale decicate pentru fiecare subiect "ce inseamna si la ce foloseste root" sau "Cum se foloseste ClockworkMod recovery pentru flash, backup, restore si multe altele"
      Ai link catre ambele subiecte exact in textul de deasupra tutorialului pe care sunt sigur ca l-ai ignorat (Probabil stii prea multe despre aceste lucruri si nu te intereseaza (sper ca ai observat sarcasmul)

      Invatati sa folositi un site! Cand treci cu mouse-ul peste textul rosu, cursorul mouse-ului se transforma in manuta ceea ce inseamna ca acel cuvant este click-abil... contine un link si daca dai click pe acel cuvant, vei ajunge pe o alta pagina unde, in cazul nostru vei ajunge la tutorialele mentionate mai sus.
      E al naibi de greu sa naivighezi intr-un site, e super,extra,mega greu

  • As vrea sa precizez ca am incercat aceasta metoda pe ROM-ul versiunea 2.3.3 si kerner-ul stoc aferent acestei versiuni originale de ROM,avand root pe telefon LG Optimus One P500 si nu a mers sa transfer nici o aplicatie pe card,in pofida faptului ca am partitionat cardul sd asa cum este descris in tutorial!Probabil ca telefonul trebuie sa ruleze neaparat un custom ROM.Mai incercam....Multumim pt tutorial! Salutari si urari numai de bine echipei "Videotutorial.ro" si nu in ultimul rand vizitatorilor site-lui.

    • ddsutu:
      As vrea sa precizez ca am incercat aceasta metoda pe ROM-ul versiunea 2.3.3si kerner-ul stoc aferent acestei versiuni originale de ROM,avand root pe telefon LG Optimus One P500 si nu a mers sa transfer nici o aplicatie pe card,in pofida faptului ca am partitionat cardul sd asa cum este descris in tutorial!Probabil ca telefonul trebuie sa ruleze neaparat un custom ROM.Mai incercam….Multumim pt tutorial! Salutari si urari numai de bine echipei “Videotutorial.ro” si nu in ultimul rand vizitatorilor site-lui.

      Ce inseamna "nu a mers" ? cum ti-ai dat seama ca nu a mers?

      • AdrianGudus: Ce inseamna “nu a mers” ? cum ti-ai dat seama ca nu a mers?


        Ca sa fiu foarte succint!Mi-am dat seama ca nu merge in felul urmator : dupa ce am procedat EXACT ca si in tutorialul descris Cristi ,ma refer la partitionarea card-ului, am urmat ITOCMAI pasii descrisi in acest tutorial.Dupa ce am facut comanda catre "Apps are in internal Storage!" telefonul si-a dat restart,asa cum si trebuia.Dupa aceea,am mers "frumos" in aplicatia A2SDGUI la sectiunea "System Information" si am constatat ca toate barele de progres care sunt in acea sectiune sunt pe zero.Adica nu s-a mutat nici un fisier. Iar cand am vrut sa mut Dalvik cache in "Dalvik Cache on SD-EXT" ,folosind comanda "Move and rebuild", am avut un mesaj care ma atentiona in felul urmator :"not enought space left". In concluzie ,cred, pe ROM stock 2.3.3 si kernel-ul aferent acestuia nu cred ca merge! Cel putin pe telefonul meu!Mai incercam ;) Respect si apreciez efortul de a ne arata o alta fatza a Andridului stock! Multumesc, salutari si urari numai de bine echipei videotutorial.ro si nu in ultimul rand vizitatorilor acestui site!

  • Salut.....am si eu o problema cand aprind calc imi apare mesajul acesa "Scanning BIOS Image in Hard Drive" un tutorial pentru aceasta problema ....eu nu am reusit sa ii dau de cap deloc.....mersi astept un rasp.

  • AdrianGudus: Daca, cauti mai bine pe site-ul nostru exista tutoriale decicate pentru fiecare subiect “ce inseamna si la ce foloseste root” sau “Cum se foloseste ClockworkMod recovery pentru flash, backup, restore si multe altele”
    Ai link catre ambele subiecte exact in textul de deasupra tutorialului pe care sunt sigur ca l-ai ignorat (Probabil stii prea multe despre aceste lucruri si nu te intereseaza (sper ca ai observat sarcasmul)


    Invatati sa folositi un site! Cand treci cu mouse-ul peste textul rosu, cursorul mouse-ului se transforma in manuta ceea ce inseamna ca acel cuvant este click-abil… contine un link si daca dai click pe acel cuvant, vei ajunge pe o alta pagina unde, in cazul nostru vei ajunge la tutorialele mentionate mai sus.
    E al naibi de greu sa naivighezi intr-un site, e super,extra,mega greu

    Easy easy...stiu foarte bine sa folosesc un site/acest site (nu sunt nou aici), stiu despre tutorialele respective, doar ca nu am avut nevoie de root./etc.Eu am intrebat doar daca se poate fara ele.Asta e daca nu se poate am sa fac si root:P.

    Nu e nevoie sa fii asa ofensiv( am obs asta in mai multe posturi d-ale tale). Mersi de raspuns.

Related Post

This website uses cookies.