Montarea unei placi de baza si a unui hard disk pe o carcasa de mici dimensiuni – tutorial video

Salut prieteni, azi vom continua cu montarea componentelor pentru un pc, vom monta placa de baza si hard disk-ul pe o carcasa de mici dimensiuni.
Carcasa folosita in tutorial este cea mai ieftina de pe piata, aceasta a fost alesa special pentru realizarea acestui tutorial, de obicei intr-o carcasa format standard este mult mai usor sa montezi placa de baza si celelalte componente. Daca puteti sa puneti la un loc un pc pe aceasta carcasa, puteti face orice pc. In general e bine sa te obisnuiesti cu greul, dupa aceea totul va parea mult mai usor. Pe o astfel de carcasa nu e deloc usor sa lucrezi!
Sa fiu sincer, aceasta carcasa, chiar daca este ieftina (cea mai ieftina), este destul de bine organizata, daca si tabla de pe ea era mai groasa….
La montarea placii de baza trebuie sa folosim neaparat distantiere, asta ne ajuta sa evitam eventualele contacte accidentale intre lipiturile de pe spatele pcb-ului (scurt circuit), un alt argument in favoarea distantierelor este spatiul de care au nevoie clemele coolerului pentru a putea fi montat cum trebuie.
Inainte de montarea propriu zisa a placii de baza, sa nu uitati de masca back panel, aceasta este o tablita cu decupaje potrivite cu panoul de pe spatele placii de baza (usb, net, audio, mouse, tastatura, etc), aveti grija la o eventuala schimbare a placii de baza, fiecare placa de baza are alta asezare a panoului de pe spate si implicit alt back plate.
Hard disk-ul se monteaza destul de ciudat, odata cu carcasa primim niste bracketuri metalice, acestea trebuie sa le montam pe hard disk si abia dupa aceea vom putea monta hard disk-ul, dar nu pe carcasa ci pe o tabla care se va monta la randul ei pe carcasa, te doare capul bre…..
Acest tutorial face parte din seria de tutoriale video despre hardware dedicate montarii componentelor pe un pc. In caz ca nu ati vazut episoadele precedente legate de acest subiect, va invit sa le urmariti in ordinea postarii lor:
Cum se monteaza un procesor, cooler si memoria ram pe placa de baza
Cum se monteaza o sursa noua sau cum se inlocuieste sursa veche
Cum se monteaza cablurile de la carcasa (front panel) pe placa de baza
Optional, pentru cunostinte:
Diferenta intre o sursa buna si una slaba, conectori, zgomot si pornirea surselor la rece

Seria continua…..

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.

Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (36)

  • Salut Cristi! Intrebarea mea nu are legatura cu tutorialul,dar vreau sa fac donatie la voi pe site si nu gasesc butonul de donatie,trebuie sa am cont? cum ma inregistrez la voi daca e nevoie,spune-mi te rog cum procedez,ms.va apreciez f mult,datorita voua am invatat multe despre pc.

    • mihaipacoss:
      Salut Cristi! Intrebarea mea nu are legatura cu tutorialul,dar vreau sa fac donatie la voi pe site si nu gasesc butonul de donatie,trebuie sa am cont? cum ma inregistrez la voi daca e nevoie,spune-mi te rog cum procedez,ms.va apreciez f mult,datorita voua am invatat multe despre pc.

      De curand am schimbat hainel site-ului si butonul de donatii inca nu l-am pus la loc, maine cel tarziu o sa-l punem la locul lui.
      Doar nu pleci tu de la noi de pe site definitiv...
      Multumim pentru sustinere!

  • Excelente si ff utile aceste tutoriale Hardware,bravo Cristi esti un geniu! Respect!

  • foarte bun tutorialul, te felicit Cristi pt. efortul depus, chiar ai stofă și voce de așa ceva, sincerament vorbind în fiecare zi intru pe acest site cu gândul că iar ați 'urcat' ceva nou, bun și de calitate, ce să mai... în fiecare zi învăț ceva nou! :)

  • Interesant tutorialul:) la fel ca toate .Imi placa ca explicati pe intelesul tuturor, trebuie sa fi idiot sa nu intelegi:))
    Va urmaresc de un an si ceva

  • Nu stiu ce avantaje ai avea sa folosesti o asemenea carcasa,doar sa faci economie de spatiu la locul unde amplasezi Pc-ul.Am intalnit unitate de asemenea dimensiuni montata in Spania,avea unitatea optica montata pe verticala,dar din cate imi amintesc sertarul unitatii avea un mic sant la baza,in acest sant se sprijinea Cd-ul pana cand se inchidea unitatea.

  • Preda Bogdan:
    Interesant tutorialul:) la fel ca toate .Imi placa ca explicati pe intelesul tuturor, trebuie sa fi idiot sa nu intelegi:))
    Va urmaresc deun an si ceva

    Nu cred ca tutorialele sunt chiar pentru oameni prosti, pur si simplu ne place sa explicam totul cat mai clar, sa facem it-ul mai prietenos.
    Nu toti au experienta, cei care nu au pot invata rapid iar cei care au poate vor gasi si ei cate ceva interesant printre explicatiile date in tutoriale .

  • Asta e o treaba buna. Un prieten vrea sa isi cumpere un PC din bucati (luna asta placa de baza .......) si nu prea stiam cum sa fixez placa de baza si toate alea ce trebu puse la un PC. Acum am vazut si ma voi descurca la asamblara dar cu procesorur (nu stiu ce sa ii spun sa cumpere). Nu am incredere in real. Eu am invatat sa instalez windowsul ca nu am avut bani si sistemul a fost facut praf. Astept urmatorul tutorial despre asamblarea unui PC

  • Salut Cristi, sfat pentru tine foloseste o surubelnita cu cap magnetic sa nu te mai chinui si sa fie mare sa poti mesterii mai bine in carcasa, am vazut te chinuiai cu mana, eu puneam pac in magnet si strangeam surubul fara probleme. Dar unde faci tu toate astea la tine in sufragerie, pe o masa unde?

Related Post

This website uses cookies.