MK908 + Onlive + gamepad, consola de jocuri pe televizor

Astazi a venit vremea sa transformam mica noastra bestie, adica Tronsmart MK908, intr-o consola de jocuri pe televizor, cea mai ieftina si cea mai tare consola din lume.
Android este un sistem de operare minunat, cu ajutorul acestuia vom instala aplicatia Onlive, care nu este disponibila pentru romani, insa o gaiti voi pe net, cautati “Online apk” si veti da de ea.
Onlive este o platforma de cloud gaming, stiu ca va ia durerea de cap cand auziti despre chestii de genul asta insa treaba este destul de usor de inteles.
Jocurile sunt instalate pe serverele Onlive iar voi le vedeti ca la televizor, intr-un stream video live. In afara de asta platforma de clud gaming Onlive ne permite sa mai si controlam jocul printr-un sistem ingenios de remote input.
Ce trebuie sa stiti voi este ca, conexiunea voastra la net trebuie sa fie super buna, astfel nu veti simti niciun fel de lag (intarziere), nici pentru imagini, nici pentru comenzile pe care le dati din gamepad sau tastatura.
Cum functioneaza mica noastra consola?
Jocurile nu sunt instalate pe stick, ele sunt in cloud (mai multe servere), acolo se intampla totul. Jocurile sunt transmise spre noi intr-un stream continuu, ca si cum ne-am uita la o transmisie live.
Pana aici nimic complicat, treaba devine complicata abia cand ne gandim ca, comenzile din gamepad-ul nostru trebuie sa ajunga la serverele onlive (unde ruleaza jocul) intr-o fractiune de secunda, adica aproape cu viteza luminii.
Daca sunteti atenti o sa observati o intarziere de jumatate de secunda intre momentul in care dam comanda si mementul in care o vedem pe ecran. Aceasta jumatate de secunda este un miracol, eu ma mir cum au putut inginerii care au conceput platforma onlive sa obtina asa ceva.
Va recomand sa folositi un gamepad cum am folosit eu in tutorial, este cel mai apropiat de gamepad-ul oficial Onlive. Puteti folosi si alte modele de gamepad insa va recomand sa va interesati inainte daca functioneaza cu Android si bineinteles cu Onlive.
Dupa cum veti vedea si-n tutorial jocurile merg foarte bine, nu degeaba am ales un simulator, acolo lag-ul poate fi un cosmar, daca nu iei curba atunci, degeaba o iei peste o secunda, dupa o secunda este deja incorporat in boscheti sau pe fundul lacului.
Foarte tare la Onlive:
Puteti incerca orice joc timp de 30 de minute, va puteti juca pana va plictisiti fara niciun leu, bineinteles daca va place un joc si v-ar placea sa-l duceti la capat, aveti posibilitatea sa-l cumparati, nu sunt scumpe.
Gamepad-uri recomandate:
Controller Microsoft XBOX 360 (merge pe Android, PC, Xbox)
Gamepad Logitech F310 (merge pe Android, Linux, Xbox, PC, Mac, PlayStation)


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (55)

  • Salut Cristi, nu are legatura cu tutorialu dar am o mare rugaminte la tine, recomandami ceva documentatie/tutorial pentru cum se face streaming RTMP ceva similar cu ce folositi pe site dar ma intereseaza doar pentru testare pe local si pe cat posibil solutii free/open-source.

    Mersi anticipat.

  • Salut Cristi apreciez munca depusa de tine si iti multumesc din suflet .
    Am o rugaminte daca poti sa faci un tutorial cum se instaleaza de la zero pe un navigator gps igo cu harti cu tot am tot nu am gasit ms mult

  • Scurt si la subiect. Bravo. Ne-am lamurit si de partea de gaming a micutului PC. Sper sa continui si cu alte tutoriale despre el, ca ar mai fi o gramada de chestii de invatat.
    Iti multumim pentru efortul depus.

  • Mihai1307: Salut cristi , jocul din tutorial este Drit3 nu GRID 3:D in rest foarte bun .

    Ce v-am zis eu, sunt varza la jocuri.

    • Jocul este DIRT3 ! In fine fiu-meu o sa fie fericit,astept MiniPc-ul.E comandat de o saptamana.Cred mai astept doua-trei!

  • Salut, George!

    Imi poti spune detalii despre comanda, unde l-ai comandat, la ce pret, conditii de livrare, garantie, etc? Ai comandat si telecomanda air?
    Multumesc!

    Felicitari, Cristi pentru toata munca depusa, nu trece zi sa nu verific daca au aparut tutoriale noi! Cred ca Videotutorial creaza dependenta :)

    • Am recitit postarea lui Daros şi am realizat că de fapt el întreba de Controler... Scuze!

      Cristi,
      Eu mă confrunt cu următoarea problemă: am acelaşi Tronsmart prezentat de tine în tutorial, cu aceeaşi telecomandă ca tine! Totul funcţionează normal, mai puţin repornirea după ce am închis mini-pc-ul.
      Deci, dau închidere cu Cursorul (nu funcţionează din telecomandă) iar ca să repornesc trebuie să opresc alimentarea din priză şi să cuplez la loc (scot şi pun la loc în priză).
      E o problemă la mine? Trebuie setată telecomanda cumva? Tu ai aceeaşi problemă?
      Aştept un răspuns.
      Mulţumesc!

  • Salut cristi daca poti sa faci un tutorial despre cum iti transformi telefonul cu accelerometru intr-un gamepad pe telefoane cu Symbian. Multumesc.!

  • Daros: Salut, George!

    Imi poti spune detalii despre comanda, unde l-ai comandat, la ce pret, conditii de livrare, garantie, etc? Ai comandat si telecomanda air? Multumesc!
    Ti-am bagat niste link-uri dar asteapta validarea moderatorului.

    Felicitari, Cristi pentru toata munca depusa, nu trece zi sa nu verific daca au aparut tutoriale noi! Cred ca Videotutorial creaza dependenta

    Eu mi-am comandat T428 si aia-i 80 de usd,e la fel dar are carcasa de aluminiu.Am zis ca e mai bine pentru racire.Are un singur usb dar mi-am comandat un hub cu 2 usd.

  • andrey: Salut cristidaca poti sa faci un tutorial despre cum iti transformi telefonul cu accelerometru intr-un gamepad pe telefoane cu Symbian.Multumesc.!

    Sincer sa fiu platforma symbian este moarta oficial, nu cred ca vor mai fi developeri care sa lucreze, toti s-au mutat pe android si ios.

Related Post

This website uses cookies.