Marirea vitezei de download, upload si a numarului de conexiuni in uTorrent – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial o sa va arat cateva setari simple pentru marirea vitezei de download in uTorrent, pe langa viteza de download vom creste si viteza upload-ului dar si numarul de conexiuni.
Ca sa obtinem aceasta viteza trebuie sa ne asteptam la un consum mai mare de resurse, ca uTorrent sa comunice cu mai multe peer-uri (calculatoare cu fisierul) va trebui sa-i permitem asta; din setarile uTorrent trebuie sa marim numaru de conexiuni globale, conexi pe torrent si sloturi pentru upload. Facem asta pentru a downloada din mai multe locuri, cu cat ne conectam la mai multe surse, cu atat viteza va fi mai mare. Multi o sa va intrebati ce legatura are download-ul cu upload-ul, legatura este foarte stransa deoarece utorrent trebuie sa mentina o ratie echitabila la transfer, astfel daca upload-ul este mic, atunci si download-ul va fi mic, in afara de asta imaginati-va ca toata lumea ar avea un upload mic; cum am mai descarca noi la viteze mari ?
Ca reteta de mai sus sa functioneze trebuie sa gasim torrente cu multi seederi, viteza se va insuma si noi vom putea descarca cu viteza mare, daca nu avem seederi nu vom putea prinde viteza decat daca avem noroc ca seederi sa fie pe merto (conexiune metropolitana, in acelasi oras sau tara).
Ca aceasta metoda sa functioneze este necesara o conexiune decenta, sa nu va asteptati la crestere spectaculoasa a vitezei daca aveti conexiuni: dialup, GPRS, EDGE, 3G, ISDN, ADSL cu abonament ieftin. Daca voi aveti o viteza de download de 20 Mbps (contractual) sa nu va asteptati la o viteza de download mai mare de 2,4 MB pe secunda.
Pentru cei care stiu ca au conexiune capabila si totusi viteza de download nu-i multumeste, ar fi recomandat sa se activeze Protocol Encryption, aceasta setare se gaseste in uTorrent la: Preferences / Bit Torrent / Protocol Encryption , aici se poate actina pe “Enabled” sau in cel mai rau caz “Forced”, dupa acees stiti lectia, Apply si OK; aceasta setare ne poate ajuta uneori sa trecem de limitarile pe care providerul de net le poate pune pe traficul P2P.
Acest tutorial este realizat in urma unor teste pe care le-am efectuat de-a lungul a 3 zile, rezultatele obtinute au fost spectaculoase, chiar incredibile in multe cazuri, trebuie sa intelegeti ca nu veti obtine viteze mari de fiecare data, am detaliat in tutorial motivele. Concret am descarcat cu 8-9 MB pe secunda fara seederi din Romania.
Atentie.
Consumul de resurse (I/O, memorie, procesor, latime banda) va creste, aplicatiile care vor rula in acelasi timp se vor misca mai greu, site-urile nu se vor incarca prea rapid, filmele de pe youtube, videotutorial, trilulilu se vor incarca greu sau deloc, messenger-ul sau skype-ul nu vor mai functiona in parametri normali. Dar ce nu face omul pentru viteza….

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 500 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (182)

  • Ms Cristi foarte bun tutorialul si foarte folositor mi-a crescut mult viteza chiar si la torrentele cu putini seederi . Daca se poate sa faci un ghid despre achizitionarea unui monitor.

    • ionutz:
      Ms Cristi foarte bun tutorialul si foarte folositor mi-a crescut mult viteza chiar si la torrentele cu putini seederi . Daca se poate sa faci un ghid despre achizitionarea unui monitor.

      Daca se poate, te rugam pe viitor sa folosesti casuta de cautare din dreapta sus de pe margina neagra pentru a cauta si gasi tutorialele existente pe site. Tutorial despre achizitionare monitor exista demult. Nu trebuia decat sa scrii in casuta de cautare: "ghid achizitionare monitor" si sa dai enter.

  • ati mai prezentata asta si in tutorialele care au mai fost despre utorrent dar in orice caz bravo faceti o treaba minunata
    bafta in continuare!!!

  • cristi tu esti baiat ok dar adrian ce are frate,parca e suparat pe toata lumea

  • Salut. Cand vreau sa dau play la tutorial nu merge.. zice:"Server not found: rtmpte://89.34.23.236:80/simplevideostreaming/mp4:/" nu stie careva ms.

    • Andrew:
      Salut. Cand vreau sa dau play la tutorial nu merge.. zice:”Server not found: rtmpte://89.34.23.236:80/simplevideostreaming/mp4:/” nu stie careva ms.

      Goleste cache-ul browserului si cookie-urile. Inainte sa faci asta asigura-te ca nu ai deschis site-ul videotutorial.ro in nici un tab. Daca nu stii cum se face asta priveste ACEST clip video (click pe cuvantul ACEST scris cu rosu)

    • Andrew:
      Salut. Cand vreau sa dau play la tutorial nu merge.. zice:”Server not found: rtmpte://89.34.23.236:80/simplevideostreaming/mp4:/” nu stie careva ms.

      mi sa intamplat si mie ai tu o problema nu este de la site nu ai netu bun momentan sau in acest timp descarci un torrent care iti ia toata latimea de banda daca ai setat la multe conexiuni si ce a mai aratat domnul cristi in tutorial

  • CRISTI TE ROG MULT DE TOT SA FACI UN TUTORIAL IN CARE SA NE PREZINTI CUM FACEM INTRO-URI CA CEL DE LA INCEPUTUL TUTORIALULUI TAU!!!
    MULTUMESC!

    • Matei:
      CRISTI TE ROG MULT DE TOT SA FACI UN TUTORIAL IN CARE SA NE PREZINTI CUM FACEM INTRO-URI CA CEL DE LA INCEPUTUL TUTORIALULUI TAU!!!
      MULTUMESC!

      pai melodia de intro este in softul lor de captura "camtasia 7"acum acele imagini cu tutoriale nustiu cum lea facut dar bv lor

  • cand puneti un baner la site sau inca nu ati gasit unul af fi frumos daca ati pune ceva care sa contina sigla windowsului si a linuxului ca fiind prieteni sau ceva de genul asta pt ca cu asta va ocupati voi

  • acuma dupa setarile astea, u torentu merge ca turbat :)) e clar o mare diferenta in bine; multumesc mult

  • salut as fi interesat de un tutorial despre cum se pune mac os pe un stick usb (pe un stick de 4gb as prefera) si instalare daca se poate si un fisier torrent pt al downloada
    multumesc anticipat

Related Post

This website uses cookies.