Marirea performantei hard disk-ului prin optimizare si defragmentare cu Auslogics Disk Defrag – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video am placerea sa va prezint un soft pentru optimizare si defragmentare a hard disk-ului care se numeste Auslogics Disk Defrag, de ce spun optimizare inainte de defragmentare ?
In primul rand acest program pentru defragmentare ne ajuta sa asezam fisierele in ordine, ne ajuta sa scapam de fisierele temporare care nu sunt foarte importante si abia dupa aceea se ocupa de defragmentarea propriu-zisa.
Un program simplu si puternic in acelasi timp, gratuit si inteligent, Auslogics Disk Defrag trateaza hard disk-ul exact asa cum trebuie, alte programe de acest gen se ocupa exclusiv de operatiunea de defragmentare, Auslogics Disk Defrag priveste hard disk-ul si fisierele ca pe un ansamblu, foarte corect, hard disk-ul nu ar fi nimic fara fisiere si invers.
Auslogics Disk Defrag aseaza fisierele sistemului de operare pe cea mai performanta bucata a hard disk-ului, este vorba de inceputul hard disk-ului unde viteza este cea mai mare, asta pentru a ne oferi timpi cat mai mici la pornire, in felul acesta computerul va boota cu pana la 25% mai repede.
Auslogics Disk Defrag poate fi setat o singura data la instalare si dupa aceea putem uita de el, acesta va rula pe fundal si va defragmenta hard disk-ul de cate ori este nevoie sau la intervalele determinate de noi, bineanteles ca trebuie sa-l setam inainte, trebuie sa-l programam sa defragmenteze in fiecare zi/saptamanal sau lunar.
Un soft pentru sanatatea si performanta hard disk-ului, pentru un comportament per ansamblu mai bun al computerului, unde mai pui ca Auslogics Disk Defrag este gratuit…
Cine are nevoie de Auslogics Disk Defrag?
Toti cei care doresc un sistem mai rapid sau nu sunt multumiti de utilitarul din windows care, fie vorba intre noi, nu este prea ….
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (60)

  • pare ok, insa eu unul recomand ccleaner pt optimizare si defragler (tot de la pirisform) pt defragmentare

    • pare ok, insa eu unul recomand ccleaner pt optimizare si defragler (tot de la pirisform) pt defragmentare  

      Cclener cum spui tu nu este petru defragemntare ci este pentru curatarea fiserelor inutile care raman in urma utilizari programelor, netului, etc.

    • pare ok, insa eu unul recomand ccleaner pt optimizare si defragler (tot de la pirisform) pt defragmentare  

      Da CCleaner, produsul celor de la Piriform este intradevar un utilitar foarte bun in segmentul de utilkitare pentru intretinerea sistemului, dar Defraggler-ul lasa inca de dorit in raport cu Disk Defrag-ul celor de la Auslogics...
      Un lucru neprecizat inca de Cristi este varianta portabila a acestui soft care ar trebui sa fie de nelipsit de pe nici un dispozitiv amovibil (stick, HDD portabil...) si care se poate descarvca de pe site-ul producatorului: http://www.auslogics.com/en/downloads/disk-defrag/ausdiskdefragportable.exe.
      De mentionat ar fi si screensaverul acestora (tot free) Auslogics Disk Defrag Screen Saver, care in pauzele PC-ului vostru el va face optimizarea acestuia in timp real acesta generand o harta cu fragmentarea partitiei in lucru pentru "delectarea" domniilor voastre pe monitor...

  • Multumesc Cristi !!!
    aveam mare nevoie de un astfel de soft.
    am o intrebare - de cate ori deskid My Computer nu imi apar partitiile imi aparee o lupa care scaneaza o partitie si dupa cateva secunde vreo 17 sec imi apar si partitiile si cele 2 foldere, dece sta atat de mult timp pana apar sau ce trebuie sa fac oare din cauza ca nu am defragmentat partitiile ????

    • Multumesc Cristi !!!
      aveam mare nevoie de un astfel de soft.
      am o intrebare – de cate ori deskid My Computer nu imi apar partitiile imi aparee o lupa care scaneaza o partitie si dupa cateva secunde vreo 17 sec imi apar si partitiile si cele 2 foldere, dece sta atat de mult timp pana apar sau ce trebuie sa fac oare din cauza ca nu am defragmentat partitiile ????  

      Fa urmatorii pasi:
      intri in My Computer, apoi click sus pe Tools apoi pe Folder Options apoi te duci pe tabul View, si debifezi prima casuta "Automatically search for network folders and printers" dai Apply si OK si un restart la PC, sa-mi spui daca ti-a mai facut asa... (nu e rau sa faci o curatare cu CCleaner si o defragmentare)

  • Intrebare... este recomandat sa se faca aceasta defragmentare si pe partitia C unde avem sistemul de operare? am vazut ca ati deselectat partitia C in tutorial.....si mai am o intrebare la care as dori sa i mi raspundeti daca se poate: am un leptop si folosesc un hard dinacela extern , pot aplica defragmentarea si acestui hard? A ti fi de mare ajutor daca as primi si un raspuns din partea voastra. Multumesc faceti o treaba foarte buna tinetio tot asa.

    • Intrebare… este recomandat sa se faca aceasta defragmentare si pe partitia C unde avem sistemul de operare? am vazut ca ati deselectat partitia C in tutorial…..si mai am o intrebare la care as dori sa i mi raspundeti daca se poate: am un leptop si folosesc un hard dinacela extern , pot aplica defragmentarea si acestui hard? A ti fi de mare ajutor daca as primi si un raspuns din partea voastra. Multumesc faceti o treaba foarte buna tinetio tot asa.  

      Ia mai da odata play si uitate cu mai multa atentie fara sa derulezi. Cristi a ales in optiuni sa excluda SSD-urile si a zis "eu partitia C o am pe un SSD, si o sa vedeti ca o sa-mi dispara" (daca nu stii ce e un SSD vezi ca avem tutorial, scrii sus in casuta din dreapta: SSD, dai enter si vei gasi tutorialul) SSD-urile nu sunt mecanice si se presupune ca nu ar fi nevoie de defragmentare pt ca au un timp de acces cu mult mai rapid fata de cele mecanice. Daca tu ai HDD si nu SSD (solid state drive) atunci va trebui sa lasi bifat si C-ul, poti sa defragemntezi orice, chiar si hardurile externe daca sunt mecanice. Chiar daca o sa defragmentezi un SSD nu o sa sara nimic in aer doar ca nu are rost, SSD-ul oricum e rapid si nu are sens sa pierzi timpul cu defragmentarea lui.

  • mi se pare deosebit auslogicul,il folosesc si eu.pt curatenie prin registri,ARGENTE E DAT DRACU!

  • multumesc mult cristi si mai astept softuri de marit performanta ca am foarte putina foarte bun tutorialu. tineo tot asa.

  • Folosesc de multicel produse Auslogics(free) si sunt foarte bune,simple si utile unui ulizator mediu fara pretentii uriase, chiar sunt seriosi cei care dezvolta programele lor!

  • personal folosesc Ashampoo Winoptimizer si are multe lucruri bune in el.Eu pe acesta-l recomand TUTUROR

    • Ashampoo Winoptimizer

      Da, dar Ashampoo WinOptimizer face parte din cu totul alta categorie de produse, cea comerciala Ashampoo WinOptimizer in ultima versiune (7) avand un pret de 49.99 USD, ceea ce este cam mult pentru marea majoritate a utilizatorilor; asa ca decat un produs piratat care de cele mai multe ori i-ti va "scoate" peri albi, mai bine un produs gratuit de nota 10...
      Personal folosesc Ashampoo WinOptimizer (licentiat), dar cand vine vorba de intretinerea uzuala de zi cu zi a PC-ului, Disk Defrag-ul este la loc de cinste...
      ...si apropo pe partrea de defragmentare WinOptimizer foloseste (ca si modul) tot Disk Defrag-ul celor de la Auslogics in vers. 3, dar intr-o forma mult simplificata, asa ca...

Related Post

This website uses cookies.