Localizare telefon Android furat sau pierdut fara aplicatii instalate in prealabil – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi o sa vedem cum putem localiza un telefon Android sau o tableta Android furata ori pierduta. Noi mai avem un tutorial pe aceasta tema in care am folosit Lookout Security & Antivirus insa dezavantajul era ca, trebuia sa avem deja aplicatia instalata pe telefon sau tableta inainte ca dispozitivul sa fie pierdut sau furat.
Astazi o sa folosim Plan B, o aplicatie facuta de aceeasi companie Lookout Mobile Security si care ne este oferita ca plan de rezerva in cazul in care nu avem instalat nici un soft de localizare pe telefon sau tableta si nu am luat nici o alta masura in a localiza dispozitivul inainte ca acesta sa fie pierdut sau furat.
Ce trebuie sa stim inainte sa folosim aplicatia?
Ei bine, ca sa putem folosi Plan B, dispozitivul Android pierdut sau furat trebuie sa aiba o conexiune la Internet. Daca nu se va intampla asta, aplicatia se va instala cu prima ocazia cand acesta va avea o conexiune la internet asta daca respectivul care ne-a furat dispozitivul Android nu a scos cartela SIM din telefon si nu a inlocuit contul nostru Google cu un altul. De obicei hotii nu sunt persoane foarte tehnice si putem spera in incapabilitatea lor de a face aceste lucruri.
Cum instalam Plan B?
Este foarte simplu. Daca am pierdut dispozitivul Android sau acesta ne-a fost furat, va trebui in cel mai scurt timp posibil sa ajungem in fata unui calculator conectat la internet. Deschidem un browser, accesam play.google.com, ne logam (obligatoriul ca totul sa mearga) in Play Store cu contul Google folosit pe dispozitivul Android pierdut sau furat, cautam aplicatia Plan B si facem click pe butonul albastru “INSTALL”
Daca dispozitivul va avea o conexiune la internet fie mobila fie Wireless, aplicatia se va descarca si instala automat in dispozitiv si va incepe sa-si faca treaba. Daca aplicatia s-a instalat cu succes, pe contul de Gmail folosit pe dispozitivul Android (logati-va pe contul de Gmail folosit pe dispozitiv de la un PC cu o conexiune la internet) o sa primiti un mail de notificare cum ca aplicatia s-a instalat cu succes si ca in cateva secunde va incepe localizarea dispozitivului.
Ce face Plan B si cum functioneaza?
Aplicatia odata instalata va incerca sa activeze in mod automat GPS-ul dispozitivului si timp de 10 minute va trimite mail-uri cu harta si locatia precisa a dispozitivului Android. Mail-urile vor fi trimise pe contul de Gmail folosit de dispozitivul pierdut sau furat asa ca va trebui sa va logati de la un PC pe contul de Gmail pentru a vedea mail-urile trimise de aplicatia Plan B
Pe unele dispozitive Android, aplicatia poate activa singura GPS-ul chiar daca acesta este dezactivat din setarile dispozitivului. In specificatiile aplicatiei Plan B mai suntem avertizati ca, pe unele dispozitive aplicatia nu se activeaza automat si este necesara activarea aplicatiei prin trimiterea unui sms la numarul aflat in dispozitvul Android cu textul “locate”. Aplicatia Plan B foloseste pentru localizare turnurile telefoniei mobile precum si GPS-ul.
Si spre final, un mic tips pentru cei ce vor sa-si spioneze copii sau neveasta: Daca detineti parola si stiti contul Google folosit de sotie sau copil, pe dispozitivul lor Android, puteti instala aceasta aplicatie pe dispozitivul acestora pentru a afla unde se afla sotia sau copilul.
Acestea fiind spuse, va invit sa vedeti tutorialul video pentru a vedea exact ce putem face si cum ne localizam telefonul sau tableta Android dupa ce acestea au fost furate sau pierdute chiar daca nu am instalat inainte un soft pentru asta ca masura de precautie

……………………

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Pe rubrica de comentarii incercati sa ramaneti cat de cat pe subiect, astfel putem oferi si altor vizitatori un tutorial + comentarii relevante, comentariile pot fi un ajutor in plus pentru userul cu probleme sau cu dorinta de a invata.
Inainte de a pune o intrebare incercati sa cautati printre comentariile mai vechi, de cele mai multe ori exista deja raspuns la intrebarea voastra.
Folositi mai mult categoriile din partea de sus a site-ului si motorul de cautare din partea dreapta sus pentru a ajunge rapid la ceea ce va intereseaza, avem peste 700 de tutoriale care acopera cam toate genurile de softuri, noi le-am realizat, voi trebuie doar sa le cautati si sa le urmariti.

Instructiuni de folosire videotutorial.ro

 

Motorul de cautare.
Daca de exemplu aveti o problema cu Yahoo Messenger, puteti introduce in motorul nostru de cautare termeni ca: Yahoo, Mess, Messenger, id mess, multimess, problema messenger, eroare messenger, etc, veti vedea ca o sa aveti de unde alege.

Categoriile.
Daca folositi categoriile drop-down, acestea le gasiti pe bara de sub Home cu categoriile: Birou, Grafica-Design, Hardware, Internet, Multimedia, Securitate, Sistem, Stocare-Backup, sub aceste categorii sunt organizate sub-categorii si sub-sub-categorii, asta pentru o filtrare mai precisa. Pentru a gasi ceva legat de Yahoo Messenger cu ajutorul categoriilor va puteti duce pe categoria:Internet, acolo se vor deschide alte subcategorii de unde veti alege Mesagerie-Chat, de acolo va puteti duce pe subcategoria Yahoo, in final, cu ajutorul acestor filtre veti ajunge pe o pagina unde sunt numai articole legate de Yahoo Messenger sau Yahoo Mail.

Arhivele.
Pe pagina Arhive puteti gasi toate tutorialele noastre organizate frumos pe zile, saptameni, luni si ani.
Totul este logic, trebuie doar sa urmati logica.
Vizionare placuta !

de Adrian……..linux.videotutorial.ro

 

Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (113)

Related Post

This website uses cookies.