Localizare GPS rapida pe orice smartphone Android

Salut prieteni, astazi vom ataca subiectul localizarii, care este una dintre cele mai folosite functii de pe un smartphone modern. Facebook, Google, Twitter, Youtube, Bing, toate vor locatia ta!
Mai toate aplicatiile folosesc datele GPS, mai ales cele pentru navigatie, dar si motorul de cautare trebuie sa va stie locatia, altfel de unde ar stii sa va arate rezultate relevante pentru Romania sau pentru tara pe care o vizitati ?
Un ultimii ani stiinta localizarii a evoluat foarte mult, s-au lansat retele de pozitionare noi, cum ar fii GLONASS (sistem rusesc), s-au introdus tehnologii noi ca A-GPS (asisted GPS), toate pentru o localizare mai exacta si mai rapida. Totusi, cu toate aceste inovatii, smartphone-urile noastre se misca prea incet cand vine vorba de localizare. Ce folos 8 nuclee de procesare in SOC, cand trebuie sa astepti 2 minute dupa GPS sa-ti stabileasca locatia ?
Trebuie sa stiti ca o mare parte din timpul pierdut de sistemul de localizare (GPS + A-GPS + GLONASS) ca sa stabileasca locatia, este consumat pe citirea unor date inutile.
Sistemul A-GPS nu are nevoie sa citeasca decat datele relevante pentru Romania sau pentru alta tara in care va aflati.
Noi astazi vom usura munca sistemului de localizare prin modificarea fisierului gps.conf
De ce avem nevoie ?
1. Telefon sau tableta rootate
2. Fisierul gps.conf romania sau potrivit locatiei
3. Un root browser sau orice root file manager
4. O aplicatie pentru verificarea localizarii ca GPS Test (optional)
Dezarhivati fisierul gps.conf si copiati-l in /system/etc/ .Sfatul meu este sa pastrati si fisierul gps.conf vechi ca sa-l puteti folosi in caz ca nu va convine ceva. Dupa ce ati copiat fisierul gps.conf in system/etc/ trebuie sa schimbati permisiunile pe fisier in 0644 (ca-n tutorial) dupa care trebuie sa restartati telefonul.


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (43)

  • Dar in situatia in care, sa spunem ca pleci cu telefonul in alta tara, fara sa folosesti telefonul ca sa-ti tina minte locatia unde ai ramas si vrei sa te intorci spre casa cu un navigator gen iGO, ce foloseste doar satelitii, ii mai gaseste sau ii gaseste mai greu sau trebuie sa pui fisierul vechi la loc? Google Maps stiu ca merge si cu retele wireless sau gsm.

    • Îți va găsi fara probleme sateliții chiar daca pleci din tara. Acest gps.conf îți face mai rapida localizarea in tara, afara va merge exact ca si pana acum.

  • Cristii eu nu am nici un .gps.conf ...menționez ca am tel.rootat.si custom rom instalat ..,e posibil ca cel care a modificat romul sa-l fi scos de tot ca eu am căutat si in alte fișiere și nu dau de el.

  • Adaug la ce-am scris mai înainte., ca tot lipsea fișierul gps.conf. l-am introdus în locul menționat de Cristii, și am constatat ca merge,,... intradevar se conectează ffff repede la sateliți,.5-7 sec. dar eu cred ca este totuși o problemă,... Când faceți testul GPS ati văzut el dă o acuratețe foarte mare.. Ex. La mine 4 metri chiar., dar când deschideți o aplicație de navigație gen google maps. el nu mai are acuratețe aia ... Este o diferența de 150-200 metri față de locul în care ar trebui să fiu., și am tot stat să vad dacă își mai ajustează distanța dar .. Se pare ca nu.... Faceți și voi un test.

  • Functioneaza excelent pe un Note 2 LTE rootat. Pacat ca nu exista o solutie asemanatoare si pentru smart-urile nerootate.

    • Salut LiviuFlorin,
      Incearca viptrackpro de pe Google Play. Eu l-am incercat pe un Samsung S3 nerootat si a mers excelent, chiar si fara sa am localizarea pornita. Cred ca se folosea de wifi sau celule GSM.

  • cristi mai ai in plan tutorialul despre sisteme de supraveghere ? complet cu poe tot .. e imposibil sa nu-ti fi instalat acasa. :) daca nu, e un prilej bun de videotutorial cand il faci pentru tine.
    vreu sa pun in magazin . vreau ceva cat de cat bun. sa filmere/inregistreze si noaptea cand e inchis si luminile stinse sau cu sursa slaba de lumina. si sa fie camere ip . cu o prindere buna , pe perete. poate ai timp sa-mi recomanzi si mie un model de camera.
    as vrea sa aiba sd card si cand intru din alta locatie sa pot vedea inregistrarile de pe camera.
    multumesc.

    • Chiar in perioada următoare voi face un tutorial despre camere de supraveghere si configurațiile posibile. Este in lucru.
      Cred ca ai pe cineva infiltrat, s-au mi-ai ghicit gândurile, altfel nu-mi explic....

  • sal Am 2 leptopuri un acer si un asus cu procesoare diferite .V-a dau cateva detalii in legatura cu cele 2 procesoare si as dori sa imi spuna cineva ,,Care procesor este mai bun?,, .
    ACER ASPIRE 5738Z - INTEL PENTIUM dual-core processor T4200 **(2.0GHz,800MHz FSB, 1MB, L2cache**) .RAM 4.00 GB .
    ASUS K73E - INTEL**R PENTIUM**R CPU B940 @ 2.00 GHz 2.00GHz .RAM 4.00 GB .
    multumesc

    • ...imi raspund singur...corect este 0644, am fost derutat ptr. ca pe un note2 LTE rootat cu CM11, functioneaza excelent si rapid, si pe un note3 rootat cu soft original se misca foarte greu....mai greu decat cu gps.conf original.... oare care o fi cauza..??

  • Scuze ca am postat aceasta intrebare aici, dar am postat-o la subiecul corespunzator, dar nu mi-a raspuns nimei, acel subiect e postat din 2009...

    Mi-am cumparat 2 Disc-uri Blu-Ray, am instalat BrnAware, dar unitatea mea optica nu le recunoaste! Trebuie sa am o unitate optica “mai speciala” pentru a arde un Disc Blu-Ray, sau pot si cu a mea, dar nu stiu eu.

    Va multumesc pentru raspuns!

Related Post

This website uses cookies.