Linux pe stick (cum sa pui un linux pe un usb stick) tutorial video

Cum sa pun un linux pe un stick usb?

Este o intrebare pe care multi si-au pus-o dar nu au gasit un raspuns.Acum aveti acest raspuns in acest video tutorial despre cum pui un linux pe un stick usb.

Acest video tutorial face parte dintr-o serie mai lunga de tutoriale despre software free,software open source si distributii de linux.

Unetbootin este aplicatia cu care o sa punem un linux pe un stick usb oarecare,aceasta este o aplicatie free ( gratuit  ),dar totodata foarte puternica,fiind de necrezut cit de usor se achita de sarcina de a face un usb stick bootabil.

Acest usb stick cu linux pe el rezultat in urma operatiunii din tutorial,nu numai ca este realizat foarte rapid dar este si bootabil…..INCREDIBIL !

by Cismaru Cristian

ATENTIE

Pentru confortul vizual al vostru acest tutorial video poate fii urmarit full screen (pe tot ecranul)


Cristi:

View Comments (98)

  • misto programul si usor de umblat cu el cautam asa ceva de mult dar intrebarea mea este poti sa pui si windows xp pe stick usb cu acelasi program

  • Felicitari pentru ceea ce faci ma bucur ca inca mai sunt oameni ca tine. As vrea nu stiu daca este pe aici un tutorial cum sa pui win xp pe stick. Multumesc si esti super bun desi e un cuvant sarac asta. MULTUMESC

  • Nu avem cu xp pe stick deocamdata dar o sa fie si cu instalarea unui xp pe stick(ideal este pe un hard extern pentru ca stick-ul nu rezista in timp) si cu instalarea unui xp de pe stick (pentru notebook-urile ca eepc)

  • Salut Baieti !

    Imi pare bine ca ati realizat acest tutorial referitor la instalarea SO Linux pe Stick.
    V-as ruga sa faceti un tutorial si pentru XP.
    Multumesc

  • am o intrebare sper sa nu par imbecil:cefac cu linuxu asta dupa ce il pun pe stick pot sainstalez programe pe el adica direct pe stick ca sa le am oricind si oriunde folosesc stick-ul?????

  • Loothze.
    Cund pui un linux pe usb,ca in acest tutorial nu mai poti instala softuri pe el pentru ca este ca un fel de live cd .
    De fapt linux -ul are o gramada de softuri pe el .
    Cea mai buna utilizare a lui este sa intri pe hard -uri fara sa ai un sistem de operare instalat si sa copiezi ceva sau sa faci orice altceva .
    Poti folosii un computer fara sistem de operare instalat .
    Poti experimenta , te poti obisnuii cu sistemele de operare linux fara sa le instalezi pe hard si poate iti place si devii expert in linux .
    Spre deosebire de windows linux -ul nu costa bani ,mai exact 90 % din distributiile de linux sunt free,mai sunt si unele cu bani dar acelea sunt pentru sectorul busines .
    Ce-ai de pierdut daca-l instalezi pe stick ?
    Nu trebuie sa-ti modifici partitiile tale de pe hard,nu trebuie sa faci alte modificari,pur si simplu bagi stick-ul si bootezi de pe el ,iar in 2 minute ai sistem de operare linux 100 % functional .

  • Salut Cristi. Am facut stick-ul boot-abil cu linux,am selectat in bios sa incarce SO de pe stick, in primul rand,i-am dat reboot si s-a afisat ce se afiseaza la pornirea calculatorului pana la mesajul "Verifying DMI Pool Data......Update Succes" ,dupa care, prompter-ul clipea si nu se mai intampla nimic.Nu mi se lansa linux-ul.Am dat de vreo cateva ori si tot asa.Se opreste dupa mesajul citat de mai sus si in rest nimic.Te rog daca ma poti lamuri ce se intampla de nu se lanseaza sistemul de operare.Iti multumesc mult si sa sti ca urmaresc in continuare tutorialele voastre.

  • Andre,probabil versiunea ta de linux nu e buna,te sfatuesc sa descarci o versiune de linux de pe siteurile oficiale si nu de pe torrente,sau huburi!ai grija ca imaginea pe care o pui pe stick sa fie ISO,incearca cu alta versiune de linux,probabil cel pe care il ai tu nu e bun,o fi deteriorat...Daca spui ca ai facut corect setarile din bios,si l-ai pus pe stick asa cum sa prezentat in tutorial nu are de ce sa nu-ti mearga...

  • Salut Adrian.Am descarcat linux-ul exact de pe site-ul din tutorial,am urmat exact instalarile din tutorial,stick-ul este Transcend de 2 GB si e nou,l-am si formatat inainte de a instala,setarile sunt corecte,la pornirea calculatorului,biosul imi vede stick-ul,dar cum am spus,nu se intampla nimic.Nu pot sa-mi dau seama de unde e hiba.

  • Acum ma gandesc sa fac instalarea pe un card de memorie sa vad daca se intampla la fel.Am sa revin dupa ce fac chestia asta.

Related Post

This website uses cookies.