Linux Mint 10 Julia, o distributie ce face trecerea de la Windows mult mai usoara – tutorial video

Salut prieteni, in tutorialul de astazi am placerea sa va prezint noul Linux Mint versiunea 10 numita Julia. Linux Mint este o distributie bazata pe Ubuntu, o distributie neoficiala dezvoltata de o comunitate minunata ce pune foarte multa pasiune si munca in ceea ce face. Cum Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat a fost lansat de curand era cazul sa ca si versiunea de Linux Mint sa fie lansata, ceea ce sa si intamplat.
De obicei versiunile de Linux Mint sunt lansate la putin timp dupa ce Ubuntu lanseaza versiunea oficiala. Linux Mint este o distributie ce se adreseaza incepatorilor si o recomand cu mare caldura celor ce au folosit foarte mult Windows si vor sa treaca la Linux. Aceasta distributie vine cu toate codecurile gata instalate, cu flash player, soft parental control, firewall, soft pentru backup, java, soft de transfer fisire in retea, clientul de mail Thunderbird, soft pentru download torrente, client pentru mirc, suita OpenOffice, un manager pentru upload-ul fisierelor, posibilitatea de a instala driverele wireless din windows in cazul in care cele pentru Linux nu sunt fucntionale, managerul compiz de efecte 3D pentru Desktop.

Ce este nou in Linux Mint 10 Julia?

– Splash screen-ul de bun venit (Welcome Screen), acesta avand acum iconite si oferind posibilitatea de a instala toate codecurile multimedia sau posibilitatea de a face upgrade la versiunea DVD
– MintMenu (meniul principal) cu cateva noi functii si design schimbat. Scoaterea in evidenta a aplicatiilor noi instalate, Cautrea si instalarea de noi aplicatii direct din casuta Search aflata in meniu fara a mai deschide Software Manager, Casuta de cautarea va ofera acum posibilitatea sa cautati dupa un cuvant in disctionar, pe Google, pe Wikiedia sau in Software Manager in cazul in care cuvantul cautat este o denumire de pachet sau soft. Posibilitatea de a adauga folderele Boookmark din Nautilus in MintMenu pentru accesul mai usor catre folderele Videos, Music, Documents, Downloads, Pictures. Acum MintMenu suporta teme, aveti optiunea de a schimba tema Meniului principal astfel incat acesta sa arate diferit fata de restul desktopului
– Software Manager (managerul pentru softuri de unde puteti instala noi aplicatii), mult mai bine categorisit si cu iconite pentru aplicatii
– Update Manager(managerul de update-uri) ofera informatii detaliate cu privire la marimea pachetului ce urmeaza sa fie descarcat si updatat precum si posibilitatea de a ignora pachetele dorite.
– Upload Manager nu este util oricui ci eventual administratorilor de site-uri sau dezvoltatorilor acesta pornind odata cu sistemul de operare si avand o mai buna integrare cu Update Manager-ul permitanduva sa verificati unele conexiuni.
– Un design nou, o tema noua, foarte asemanatoare cu cea a sistemului de operare Mac OS X renuntanduse la tema pe negru ce a fost prezenta in mai toate versiunile de Linux Mint pana acum.
Acestea fiind spuse va invit sa urmarim impreuna acest tutorial video unde am prezentat acest minunat sistem de operare.
Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !

de Adrian Burlugeanu……..linux.videotutorial.ro


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (73)

  • la prima vedere este foarte interesant daca ar mai adauga ceva la parte a de grafica ar fi foarte bine

    • flavius: la prima vedere este foarte interesant daca ar mai adauga ceva la parte a de grafica ar fi foarte bine  

      Ce anume ar mai trebui sa adauge? Eu zic ca sta foarte bine. Sa ne uitam cat de chel e Ubuntu cand dai click pe meniul Graphics. Ai doar F-Spot (sau Shotwell daca flosesti Ubuntu 10.10). Respect foarte mult aceasta distributie pentru designul minunat pe care il are si pentru faptul ca nu au scos Gimp-ul (asa cum a facut Ubuntu) din imaginea ISO.

      Sper ca la asta te refereai, nu?

  • Interesant..foarte interesant acest sistem de operare.Pana acum am privit tutorialele despre Linux doar pentru cultura generala,dar acest sistem de operare chiar este super..incredibil de usor in utilizare.Poate o sa-l incerc si eu,cu toate ca am mari lacune fata de acest tip de sistem.
    In final nu pot sa nu remarc pasiunea realizatorului acestui tutorial fata de tot ce inseamna Linux.

    • zame77: Super tutorialul! Merg si jocuri pe acest sistem de operare?  

      Priveste tutorialul cap-coada si o sa afli. eu nu inteleg pentru ce va uitati la tutorial daca nu il priviti cap-coada? Chiar am aratat ca Software Center are categoria jocuri. Nu aveti decat sa puneti intrebari stupide...derulati in continuare fratilor

  • Salut vreau sa va spun ca va urmaresc de foarte mult timp si santeti foarte tari in ceea ce priveste fiecare tutorial video.Eu am windows instalat pe calculator si as dori sa instalez linux mint sau ubuntu dar nu reusesc.La instalare sau in modul live cd apare acest mesaj:NITRAMFS]UNABLE TO FIND A MEDIUM CONTAINING A LIVE FILE SISTEM nu stiu care ar fi cauza dar cred ca voi ati putea sa ma lamuriti sau sa faceti un tutorial cu si despre aceste probleme.De mentionat faptul cva as vrea sa renunt la windows si sa instalez numai linux.Va multumesc si da santeti tari.

  • Imi place mai mult decat Ubuntu pentru ca seamana cu Windows si sper ca o sa promoveze o companie acest sistem de operare, pentru ca nu o sa regrete, sunt sigur. Am fost uimit cand am vazut ce fel e si l-am instalat si eu in masina virtuala. E distractiv si inteligent creat.

  • Excelent Tutorialul !!! foarte interesant.
    sincer imi place cum arata.
    Il voi instala si eu pe sistemul real dar sa fac rost de un hdd si daca nu te superi Adrian am cateva intrebari:
    Are si Limba Romana ?
    Care sunt cerintele minime ptr acest sistem de operare daca nu te superi sa imi spui ptr ca am un pc mai slabut si as vrea sa stiu cat de cat la ce sa ma astept, sa imi zici asa in mare hdd,rami,placa video etc. Te rog frumos.
    Si mai astept asemenea tutoriale.Multa bafta in continuare!

  • Nu prea imi place situl lor linuxmint.com merge numa cand vrea el de exemplu nu a mers acum cand am vrut si eu sa descarc imaginea ISO cam face figuri.
    infine voi incerca mai tarziu sau maine sa vad daca merge momentan nu merge.
    sa mai lovit cineva de aceasta problema sau sunt singurul ?

    • Gepeto: Nu prea imi place situl lor linuxmint.com merge numa cand vrea el de exemplu nu a mers acum cand am vrut si eu sa descarc imaginea ISO cam face figuri.
      infine voi incerca mai tarziu sau maine sa vad daca merge momentan nu merge.
      sa mai lovit cineva de aceasta problema sau sunt singurul ?  

      Si eu am patit la inceput asa.

Related Post

This website uses cookies.