Linux mandriva one 2009 rulare in mod live cd fara instalare – tutorial video HD

In acest tutorial vom vedea cum se descarca,cum se arde pe cd si cum se ruleaza in mod live cd o distributie de linux foarte completa,este vorba de linux Mandriva one 2009

Mandriva Linux One 2009 este cel mai bun mod de a începe să utilizaţi Linux. Un  sistem de operare Linux complet pe un singur CD pentru utilizatorii noi dar şi pentru cei cu experienţă in Linux,descarcarea este foarte rapida iar la rularea in modul live nu dureaza decit 2-3 minute pina la primul contact cu efectele spectaculoase. Mandriva one este cu adevărat sistemul de operare live CD care aveţi nevoie!

Ce va costa sa-l incercati,este rapid,ruleaza pe aproape orice sistem,ruleaza in mod live cd (ruleaza fara instalare),are niste efecte spectaculoase,are playere si codecuri inca din modul live cd mai pe scurt are tot.

Cerinte
* Procesor: Orice Intel ®, AMD sau Via .

* RAM: minim 512MB, 1GB recomandat.
* Hard disk: minim 2GB, 6GB recomandată.
* Graphics card: NVIDIA ®, ATITM, Intel ®, SIS, Matrox, VIA. 3D desktop funcţionalitate necesită un NVIDIA GeForce (până la 8800), ATITM Radeon HD 7000 la 3870, sau Intel ® i845 la x4500HD.
* Placi de sunet: Toate Sound Blaster, AC97 HDA şi compatibil carduri sunt acceptate. Notă: Creative Labs X-Fi, card nu sunt acceptate.
* DVD-ROM necesare.
* SATA, IDE, SCSI, SAS: cele mai multe controlere sunt suportate în mod non-RAID, iar unele sunt acceptate în mod RAID.


Cristi:

View Comments (123)

  • Salutare.Cred ca incet incet daca mai faceti tutoriale despre linux ma voi indrepta spre el.Va multumesc si poate in viitorul apropiat veti realiza un tutorial complet despre linux.Este foarte buna idea trecerii la sisteme de operare free.Felicitari inca o data si tineti-o tot asa.

  • Din pacate nu am putut privi tutorialul in mod HD...am asteptat 10 minute si tot nu sa incarcat...l-am privit in modul clasic pana la urma...Cu toate "insistentele" tale Cristi si te rog sa nu te superi ma lasa rece linuxu! Orice ai spune tu si oricat de spectaculos sau gratuit e si va fi Linuxu nu ma va face sa renunt la Windows! E imposibil chiar si nenea aia care lucreaza la el bag mana in foc ca folosesc si Windows!!! Nu-l mai lauda atat,da e atragator ,efecte frumoase bla bla...Eu am incercat kiwi linux,l-am instalat si la instalare mi-a dat ft multe batai de cap! aveai 10 mii de feluri de a opta intre partitii de nici nu stiai ce sa faci! pe cand la windows ai 2 mari si late NTFS si FAT!! in fine l-am instalat...si cand sa-si faca updateuri...pauza la orice dadeam sa updateze cand ajungea la jumate " ne pare rau procesu de upgrade a esuat" m-am enervat si l-am dezinstalat,nu am inteles nimic,e prea complex,fandosit si vrea prea multe detalii de la un home user sau de la un incepator,e mai mult pt programatori developeri care stiu ce-s alea comenzi in msdos bla bla...Si niciodata nu o sa inteleg ce castiga omuletii care lucreaza la sistemul asta fratilor daca el e free? oare chiar asa sa se zbata o comunitate sa ofere un OS Free? pt ce? ce le iese lor? Ce castga? Care e satisfactia a atator multe ore de munca? Linuxu e o alternativa free...ce e free nu degeaba e free,foarte multe programe nu ruleaza sub linux! Din punctul meu de vedere e jalnic! Si nu e destul de clar cu un simplu sau home user...nici pe forumuri cand te duci vorbesti frumos cu oamenii sa-ti explice si tie ce sa alegi la modul de partitionare ori nu primesti raspuns ori primesti unu in 2 peri care e in termeni numa de ei stiuti si nu intelegi nimic din ce-ti explica! Poate sa-mi ofere Linuxu ce vrea el,sa-mi downloadeze muzik gratis si singur ca tot nu il voi folosi sau trece la linux! E free deci e egal cu 0! Parerea mea.

  • LUMEA ARE WINDOWS CRISTI PT OAMENII DIN ROMANIA LINUXU E O NEBULOASA CEVA NE SIGUR TOATA LUMEA ARE WINDOWS MA REFER AICI LA CEI CARE VIZITEAZA SITEUL,FA TUTORIALE PT WINDOWS,LINUXU E CU DUS SI INTORS NU STIU CUM SA ZIC,CATE JOCURI RULEAZA SUB LINUX? ITI SPUN EU...ALEA GEN SOLITAIRE,PINBAL...SI CAM ATAT,NU TU SHUTER,GTA,NFS...OMU DE RAND STIE SA APRINDA SA DEA PLAY LA WINAMP SI START LA NFS,DEGEABA II BAGI IN LINUX! PAREREA MEA NU MERITA EFORTUL,CATI AU CERUT TUTORIALE DESPRE LINUX? TOATA LUMEA VREA SA STIE CUM SA PUNA UN WINDOWS PE STIK NU UN LINUX,AI VAZUT SI TU CA ASTA INTREBAU TOTI IN COMENTARIILE DE LA "CIUM PUNEM UN LINUX PE STICK" SI ANUME: "PE CAND UN TUTORIAL DESPRE CUM SE PUNE UN WINDOWS PE STIK?" LA FEL AU CURS ASTFEL DE INTREBARI SI LA COMENTARII RAPIDE!

  • @Adrian:
    Este normal ce spui tu,dar sa stii ca windows este cel mai nesigur sistem de operare.
    De citi virusi pe linux ai auzit tu ?
    Tu judeci asa pentru ca nu esti interesat de securitate si aici ma refer la securitate adevarata.
    Un windows daca-ti pui mintea cu el il spargi in citeva minute daca nu are un firewall bine setat,pe cind un linux mai greu spre foarte greu.
    80 - 90% din sistemele de operare pentru server sunt linux sau au la baza unix(varul lui linux) pentru ca sunt sigure si gratuite.
    Ce ai face daca de miine ar trebuii sa-i dai banii lui Bill Gates pe sistemul de operare ?

  • @Adrian:
    Sa stii ca sunt linux-uri pentru jocuri care fac windows-ul la performante si pe care o sa le prezentam si noi la videotutorial.ro .
    Ce ai de pierdut daca incerci un linux,cine stie poate o sa-ti placa.

  • @admin_cristi: asta am spus si eu,ca e pt cei avansati care sunt programatori au servere,stiu ce sa faca cu el nu e pt muritoru de rand! Cat despre securitate,ma-ti inebunit...vad si pe la tv ca a iesit nu stiu ce virus domle care nu stiu ce stricaciuni face,vai de mine iti dai seama? hai sa fim seriosi oameni buni,de cand folosesc pc-ul nu am fost hack-uit in viata mea,nici floodat virusat da,si ce-i cu asta? am bagat antivirus l-am sters...daca nu sa putut am bagat iar windowsu si? am murit? Cate cazuri ai auzit la noi in romania ca li sa spart pc-ul si ia fost furat numaru,contu,pinu de card? sau mai stiu eu ce date? ce sa gasesti domle la un roman amarat in pc? toti care fac treaba asta o fac de amuzament Cristi sa vada si ei cum e,sa-ti vada arhiva de mess,nici decum sa te falimenteze sau sa te lase fara bani in cont! Cate firme din romania au fost hack-uite sparte si au ramas fara bani din cauza Windowsului? La noi nu e ca in afara nu ai ce sa spargi la noi! Mai mult de cateva poze,jocuri,filme si kituri nu gasesti atunci cand spargi un PC!! E stabil pe dracu Linuxu,tocmai am spus mai sus ca mi-a dat multe errori pana sa-l instalez si chiar si dupa! Si referitor la "maine daca ar trebui sa dau bani k sa rulez Windows ce voi face?" Sincer as strange cureaua iti jur si mi-as cumpara domle un sistem de operare,am dat un ban si il am e al meu pe viata,original frumos,mai mult de 3 milioane nu te ajunge un XP.Dar nu va fi nevoie! PIRATERIA NU VA MURI NICIODATA INDIFERENT DE MASURILE CE LE VOR LUA AUTORITATILE.

  • @admin_cristi: nu-s un gamer nu-mi pasa daca merg jocurile dar la sigur nu imi vor merge Fruty Loops si multe alte programe profesionale pt mixat,editat,generat sunete facut negative,Ti-am spus am incercat kiwi linux si m-am lamurit,mai au de lucru oamenii de la linux ca sa ma multumeasca pe mine! Da recunosc nu e un mod ortodox acela prin care am facut rost de aceste softuri profi ca sa imi fac treaba dar merge pe Windows si sunt cel mai fericit!

  • Salut.Sunt nou pe aici am vazut cateva din tutorialele voastre foarte frumos sunteti cei mai buni,boby,cristi si va felicit pentru cea ce faceti sa o tineti tot asa.Foarte4 frumos tutorialul.

  • As avea si eu o intrebare in legatura cu MANDRIVA,vreau foarte mult sa il instalez,dar vreau sa stiu daca se comporta bine cu jocurile?

  • cIaO am urmarit tutorialu vostru cu linuxu mio plakut dar puteti sami spuneti daca exsista virusi pe linux? si daca pot juca toate jocurile pt pc ?

Related Post

This website uses cookies.