LastPass un manager de parole genial confortabil si extrem de sigur – tutorial video

Salut prieteni, in acest tutorial video voi prezenta un manager de parole gratuit, acesta se numeste LastPass, in traducere libera “ultima parola”, acesta este un manager de parole foarte confortabil spre deosebire de celelalte managere de parole, un mare avantaj al acestuia este ca poate fi folosit pe orice sistem de operare ( windows, linux, mac os, solaris), inclusiv pe sistemele de operare mobile (windows mobile, symbian, android, iPhone (mac os) etc).

Ganditi-va de cate ori nu vi s-a intamplat sa uitati ce parola ati pus la un cont de mail, de cate ori nu sti fost nevoit sa schimbati parolele la contul de yahoo sau de gmail pentru ca prietenii va stiau datele de logare, trebuie sa recunoastem, noi oamenii nu suntem in stare sa memoram prea multe lucruri, chiar daca reusim sa le memoram pe moment, le vom uita dupa ceva vreme daca nu mai folosim acele date de logare, eu cred ca am uitat o multime de date de logare pe diferite conturi, asta este , omul nu este computer, pentru aceste operatiuni repetitive si plictisitoare avem nevoie de softuri care sa memoreze date in locul nostru, in acest caz este vorba de managerul de parole LastPass.

Pentru ca o parola sa fie sigura, trebuie sa fie formata dintr-o insiruire de caractere fara sens, date de logare usor de retinut precum: numele, data nasterii, numele copiilor etc, nu sunt deloc sigure, problema este ca o insiruire fara sens de caractere nu este usor de retinut, pentru unii este chiar imposibil, de ce sa ne torturam singuri, avem unelte care pot face asta in locul nostru,  LastPass de exemplu.

LastPass interactioneaza la miscarile userului prin browser, acesta detecteaza momentul login-ului si se ofera singur sa va retina userul si parola, deasemenea va poate ajuta in momentul completarii unor formulare online atunci cand vrem sa facem un cont pe diferite site-uri sau forum-uri, nu mai trebuie sa completam mereu date cum ar fi : nume, prenume, adresa, cod postal, nr telefon etc.

La celelalte managere de parole este putin mai dificila recuperarea bazei de date cu parolele dupa o reinstalare de sistem, cu LastPass aceasta operatiune este o joaca de copii, nu trebuie decat sa instalam aplicatia, care automat va “monta” plugin-urile in browsere, iar dupa aceea nu mai ramane decat sa introducem datele de logare si toate parolele vor fi aduse ca prin magie in computerul nostru. Chiar daca ne explodeaza computerul , nu trebuie sa ne facem griji, parolele noastre sunt tinute in siguranta pe serverul LastPass, bineanteles intr-un seif virtual la care nu are acces nimeni, decat noi.

Cu LastPass nu mai trebuie sa-ti incarci memoria cu nici o parola, singura parola pe care trebuie s-o memorezi este cea de accesare a LastPass-ului, atat.

Setarile sunt destul de prietenoase, nu pun probleme deosebite unui user obisnuit, acomodarea cu softul LastPass se face relativ repede, de fapt daca nu vrei sa setezi nimic este in regula, LastPass vine setat destul de bine out of the box.

Sper sa indragiti acest extraordinar soft care va ia de pe cap o gramada de griji, eu am devenit dependent de el, trebuie sa recunosc, din punctul meu de vedere LastPass este cel mai bun manager de parole la ora actuala, urmat indeaproape de KeePass.

Pentru cei care vor o alternativa la acest soft, avem si un tutorial cu managerul de parole KeePass realiza de colegul nostru Dan.

Nu uitati, daca aveti sugestii, reclamatii sau completari nu ezitati sa scrieti pe rubrica de comentarii, de-asemenea daca intilniti pe rubrica de comentarii un user care are o problema si puteti sa-l ajutati, nu ezitati s-o faceti, numai asa putem face locul asta mai bun, ne vedem pe rubrica de comentarii !
Vizionare placuta !
de Cismaru Cristian


Cristian Cismaru: Imi place tot ce tine de IT&C, imi place sa impartasesc din experienta si informatiile pe care le acumulez zi de zi. Invat ca sa va invat !

View Comments (100)

    • Si pentru ce este LastPass ce cripteaza? mai exact?  


      Citat din fisierul help, pe care orice user ar trebui sa-l consulte.

      De ce este LastPass sigur?

      1. Toate datele sensibile sunt criptate la nivel local
      All encryption/decryption occurs on your computer, not on our servers. This means that your sensitive data does not travel over the Internet and it never touches our servers, only the encrypted data does.

      2. We use Strong Encryption
      We use the same encryption algorithm that the US Government uses for Top Secret data. Your encrypted data is meaningless to us and to everyone else without the decryption key.

      3. Only you know the key to decrypt your data
      Your encryption key is created from your email address and password. Your password is never sent to LastPass (only a one way hash of your password when authenticating), so the components that make up your key remain local. This is why it is so important to not forget your LastPass password, we do not know it and without it, your encrypted data is meaningless.

      4. We allow you to use unique, strong passwords
      No more using the same password for all of your sites. No more writing down passwords on little pieces of paper. We encourage our users to use our password generator to create strong passwords for each site. With LastPass, you will be safer online than ever before.

      5. No more using your browser's insecure password manager
      Were you surprised at how easy we retrieved all of your passwords from your browser when you installed our software using the LastPass application? Unfortunately, any malicious application can easily do the same. With LastPass, this will no longer be possible.

  • nu pot sa instalez windows nt 4.0 imi apare windows NT Setup si cand se creaza partitia C imi da eroare de hard (in virtualbox)

  • buna..va rog sa faceti niste tutoriale de genu sa punem teme de windows 7 pe windows xp.Multi dintre noi isi doresc windows 7 datorita infatisarii lui dar nu pot sa il puna deoarece nu au memorie placa video etc.Asa ca daca ati face un tutorial de genu asta ar fi numai bn.Va multumesc daca mati ascultat

    • buna..va rog sa faceti niste tutoriale de genu sa punem teme de windows 7 pe windows xp.Multi dintre noi isi doresc windows 7 datorita infatisarii lui dar nu pot sa il puna deoarece nu au memorie placa video etc.Asa ca daca ati face un tutorial de genu asta ar fi numai bn.Va multumesc daca mati ascultat  Citeaza-ma

      exista deja acest tutorial intra pe acest link https://www.videotutorial.ro/?p=3207

    • buna..va rog sa faceti niste tutoriale de genu sa punem teme de windows 7 pe windows xp.Multi dintre noi isi doresc windows 7 datorita infatisarii lui dar nu pot sa il puna deoarece nu au memorie placa video etc.Asa ca daca ati face un tutorial de genu asta ar fi numai bn.Va multumesc daca mati ascultat  


      Tutoriale cu windows 7 avem, trebuie doar sa le cauti pe site, avem si tutoriale generale, avem si tutoriale dedicate unor functii sau softuri din windows 7.
      Pe lumea asta nu exista doar windows 7, mai sunt si alte sisteme de operare, noi trebuie sa acordam fiecaruia in parte atentia pe care o merita, eu zic ca am realizat suficiente tutoriale cu windows 7.
      Faceti si voi efortul de a le cauta pe site, nu este greu, trebuie doar putina vointa.

    • Foarte bun softul. Un minus: nu merge in Opera. Salut si numai bine !  


      Merge si in Opera cu ajutorul Bookmarklet-urilor, am specificat in tutorial, poate nu ai fost pe faza.

  • cristi eu nu am intrebat de tutoriale cu windows 7 am spus sa faci tutoriale despre cum sa punem teme de windows 7 pe windows xp

  • cristi eu nu am intrebat de tutoriale cu windows 7 am spus sa faci tutoriale despre cum se pune teme de windows 7 pe windows xp.atat

    • cristi eu nu am intrebat de tutoriale cu windows 7 am spus sa faci tutoriale despre cum se pune teme de windows 7 pe windows xp.atat


      Avem programat un astfel de tutorial, zilele astea va fi pus online, sunt multe teme, problema este la xp sp3, acesta nu accepta orice teme, trebuie sa prezentam ceva stabil care sa mearga la toti, altfel ne injura lumea.

    • cristi eu nu am intrebat de tutoriale cu windows 7 am spus sa faci tutoriale despre cum se pune teme de windows 7 pe windows xp.atat  

      TIE GREU SA SCRII WINDOWS 7 THEME FOR XP????????!!!!!

  • Roxanica,mama! Tasteaza si tu pe google "tema win 7 pentru win xp"si gasesti tot ce vrea sufletelul tau. Putin efort pentru confort! :)

  • bn atunci cristi astept cu nerabdare tutorialul si iti multumesc ca mai ascultat

  • Cristi imi poti raspunde? "am o intrebare, exista microsoft virtual pc pentru windows xp?"

    • Virtual PC este un soft de virtualizare ca si VirtualBox sau VMWare, si poate fi folosit pe orice sistem, XP, Vista sau Windows 7, dar de ce nu folosesti VirtualBox? Este gratuit si avem o gramada de tutoriale despre el aici pe site.

      • Virtual PC este un soft de virtualizare ca si VirtualBox sau VMWare, si poate fi folosit pe orice sistem, XP, Vista sau Windows 7, dar de ce nu folosesti VirtualBox? Este gratuit si avem o gramada de tutoriale despre el aici pe site.  

        inteleg dar chestia e ca eu nu am memorie pe RAM si nu pot sa fac xp dar pe virtual pc imi cere 128 MB (recomandat) si eu am atata memorie pe RAM dar pe virtualbox imi cere 192 MB si nu am atata mmemorie pe RAM

Related Post

This website uses cookies.